Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο "Όμιλος" απαντάει για την απόλυση Τσιάρα / Του το ανακοινώσαμε πολιτισμένα ότι σταματάμε την συνεργασία μας

Η διοίκηση του λαογραφικού ομίλου ντόπιων Αλεξάνδρειας "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ" έστειλε στον τοπικό τύπο μια επιστολή με την οποία επιχειρεί να "διασκεδάσει" το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την δημοσίευση της είδησης από τα "Τοπικά Χρονικά" για την απόλυση του...
γνωστού χοροδιδάσκαλου Αχ. Τσιάρα μετά από έντεκα χρόνια συνεργασίας και δυο μόλις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές στις οποίες ο κ. Τσιάρας πήρε μέρος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ".
Ο Όμιλος δημοσίευσε μια επιστολή "χαμηλών τόνων" είναι η αλήθεια και αυτό δείχνει ότι θέλει να κλείσει το θέμα διότι μόνο ζημιά προκαλεί. Προσωπικά το σέβομαι και αυτή είναι η μοναδική αιτία που "κατέβασα" την είδηση περί απόλυσης του Τσιάρα αν και είχε τεράστια επισκεψιμότητα, αν και δέχτηκα πολλές τηλεφωνικές παρεμβάσεις να την "ανεβάσω" εκ νέου.
Για λόγους δεοντολογίας και δημοσιογραφικής τάξης δημοσιεύω αυτούσια την επιστολή της διοίκησης του ομίλου που είναι η ακόλουθη:

Περί "απολύσεως" και "απέναντι"
Η διοίκηση του Λ.Ο.Ν.Α.Π. με αφορμή δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας "Χρονικά" xmoxlas@yahoo.gr (Χάρης Μόχλας), της Δευτέρας 7 Ιουλίου 2014, αισθάνεται την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να κοινοποιήσει δημόσια τη γνώμη της σχετικά με το δημοσίευμα και όχι μόνο. 

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα αναρτήθηκε στις 10:01 π.μ. με υπογραφή ΧΑΡΗ ΜΟΧΛΑ και απεσύρθη λίγες ώρες αργότερα. Πάραυτα η Διοίκηση του Ομίλου το έχει εκτυπωμένο και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου ή και αρμοδίου.  

Το δημοσίευμα λοιπόν ξεκινά με τον βαρύγδουπο και "στιγματικό" για τη Διοίκηση τίτλο "Απέλυσαν τον χοροδιδάσκαλο Αχ. Τσιάρα από το "ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ" γιατί ήταν υποψήφιος με τον Γκυρίνη!!!» 

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν… Ο κ. Αχιλλέας Τσιάρας σαφώς και ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ με τον απαξιωτικό τρόπο που αναφέρει το δημοσίευμα διότι ο Όμιλος δεν είναι κάποιος φορέας παροχής μόνιμης εργασίας και δεν διατηρεί, ούτε συντηρεί μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό. Ο κ. Αχ. Τσιάρας δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενος του Λ.Ο.Ν.Α.Π., αλλά για 11 χρόνια υπήρξε αμειβόμενος συνεργάτης του Ομίλου ως χοροδιδάσκαλος και αυτό που πραγματικά συνέβη, είναι η διακοπή συνεργασίας και όχι απόλυση.  
Στα 30 και πλέον χρόνια υπάρξεως του Ομίλου δεν είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος χοροδιδάσκαλος που παρείχε αμειβόμενες υπηρεσίες και που κάποια στιγμή σταμάτησε αυτή η συνεργασία. Αν είναι δυνατόν να θεωρείται αυτό απόλυση και μάλιστα να προβάλλεται με τέτοιον τρόπο!!!  

Το δημοσίευμα συνεχίζεται με εγκώμιο της φήμης, και μάλιστα διεθνούς, του κ. Αχ. Τσιάρα ως χοροδιδασκάλου, πράγμα που ουδέποτε ο Όμιλος αμφισβήτησε. Άλλωστε ο λόγος της τόσο μακροχρόνιας συνεργασίας, υπήρξε η πάρα πολύ καλή παρουσία του και η ακόμα καλύτερη κατάρτισή του στα διδασκαλικά. 
Το ότι το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ειρωνικά «ατυχή» την υποψηφιότητα του κ. Αχ. Τσιάρα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Γκυρίνη, ποσώς ενδιαφέρει τον Όμιλο !!! 
Όπως επίσης, είναι αδιάφορο στη Διοίκηση αν ο εκάστοτε χοροδιδάσκαλος ασκεί το Δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε κάθε μορφή έννομης εκλογικής διαδικασίας. 
Και βεβαίως η Διοίκηση (και είναι Διοίκηση εκλεγμένη, όχι με αποσιωπητικά αγαπητέ συντάκτη) κάλεσε ως όφειλε τον κ. Αχ. Τσίαρα για να του ανακοινώσει τη διακοπή συνεργασίας μαζί του. Και το έκανε με διάθεση πολιτισμού όπως και ο κ. Αχ. Τσιάρας με την ίδια διάθεση το αποδέχτηκε κατά τη συζήτηση εκείνης της συνάντησης.  
Και σε καμιά περίπτωση, αγαπητέ συντάκτη, η τόσο τρομερή "απόλυση" που διατυμπανίζετε με το άρθρο σας, δεν έγινε επειδή ο κ. Αχ. Τσιάρας ήταν "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" μας στις εκλογές!!! 
Που είδατε εσείς το "απέναντι" αγαπητέ συντάκτη του άρθρου; Τι είναι δηλαδή ο Όμιλος; Παραταξιακό καταφύγιο; Εκλογικό κέντρο αποφάσεων; Συνεργάτης δημοτικών συνδυασμών; Παραπολιτική σύναξη; Ποιο είναι τελικά αυτό που δικαιολογεί το "απέναντι" αγαπητέ συντάκτη του άρθρου; 

Ο Λ.Ο.Ν.Α.Π. και η διοίκησή του, ποτέ δεν αναμείχτηκε σε τέτοιου είδους πολιτικές. Στον Λ.Ο.Ν.Α.Π. όπως ρητά και κατηγορηματικά αναφέρεται και στο καταστατικό του, δεν χωράνε τέτοιας μορφής αντιπαραθέσεις, αγαπητέ συντάκτη του άρθρου. Ο Λ.Ο.Ν.Α.Π. υπάρχει για έναν και μόνο συγκεκριμένο λόγο, τη διάσωση και διάδοση του Ντόπιου Ρουμλουκιώτικου Πολιτισμού και τίποτα περισσότερο!!! Και στους κόλπους του δεν υπάρχουν "απέναντι"….υπάρχει μονάχα ο κοινός στόχος! Η οποιαδήποτε διαφωνία ή επιχειρηματολογημένη αντίρρηση, είναι για τον Όμιλο αφορμή για παραγωγικό διάλογο και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί "απέναντι"… 

Και δεν έχουμε να "μαζέψουμε" τίποτα αγαπητέ συντάκτη του άρθρου γιατί πολύ απλά, εδώ και πάνω από 30 χρόνια δεν μας έχει "ξεφύγει" τίποτα από τον έλεγχο… 

Πέραν του ενυπόγραφου άρθρου, δεν γνωρίζουμε τίποτε παραπάνω σχετικά. Το πώς δηλαδή η διακοπή της συνεργασίας έγινε αντικείμενο άρθρου, δεν καταφέραμε να το διαπιστώσουμε γιατί πολύ απλά, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μόνο μισόλογα και αοριστίες εκλάβαμε… 

Αναφορικά τέλος με τις πρόσφατες εκλογές του Ομίλου, κατά την γενική και εκλογική συνέλευση, παρατηρήθηκαν διάφορα πρωτοφανή φαινόμενα, που χαρακτηρίζονται το λιγότερο προσβλητικά προς τη διαδικασία και το ήθος της πλειονότητας των παρευρισκομένων και του σώματος. 
Ήτανε βέβαια η κορύφωση έντασης που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες… Πάραυτα, τηρήθηκαν τα διακανονισμένα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά. 

Η νέα Διοίκηση του Λ.Ο.Ν.Α.Π. δηλώνει πως δεν είναι "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" σε κανέναν ανεξαιρέτως!!! 
Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, με τον κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο Ρουμλουκιώτη, με τον καθένα που αγαπά αυτό τον όμορφο Τόπο και θέλει την πρόοδό του! 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ποιο σύντομο ανέκδοτο που έχω διαβάσει είναι η ανακοίνωση του Λ. Ο. Ν. Α. Π.! Μα δεν ντρέπεστε καθόλου? Νομίζεται ότι απευθύνεστε ιθαγενείς? Ντροπή σας!!

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση του ομίλου είναι για υποψηφιότητα στα βραβεία ΠΑΠΑΡΙΩΝ που μοιράζει ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση που είχανε κάνει τα ΧΡΟΝΙΚΑ απεικόνιζε την πραγματικότητα στο θέμα απομάκρυνσης του κ Τσιάρα. Η δική σας απάντηση κύριοι του Συλλόγου είναι σαν ένα μετεωρολογικό δελτίο.

Ανώνυμος είπε...

Όπου βάζει το χέρι του ο Κούγκας , τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ελπίζω να μην φτάσει ο σύλλογος στην κατάντια που είχε όταν ήταν πρόεδρος το πουλέν του ο Μέκας ... Είχαν παραδοθεί τα κλειδιά και ήταν έτοιμος να κλείσει....