Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Συντονισμός και κλιμάκωση της αντίδρασης της κοινωνίας για να μην κλείσει το γραφείο βλαβών της ΔΕΗ στην Αλεξάνδρεια

Γύρω στους πενήντα συμπολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΜΑΔΑς χτες βράδυ και συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΑΝΘΟΣ στην Αλεξάνδρεια ώστε να συντονίσουν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας εν όψει του κλεισίματος του τμήματος βλαβών της ΔΕΗ που θα...
επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα και σοβαρό πλήγμα στην τοπική αγορά και  παράλληλα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια ανθρώπων και κτηρίων.
Εκπρόσωποι φορέων καθώς επίσης και η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον εκλεγμένο δήμαρχο Π. Γκυρίνη έδωσαν το "παρών" και μετά από μακρά ενημέρωση και συζήτηση συναποδέχτηκαν το ψήφισμα που είχε συνταχθεί και με το οποίο γίνεται γνωστή η κοινή θέληση να προχωρήσουν και κλιμακωθούν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην συνεχιζόμενη απίσχανση της έδρας του δήμου Αλεξάνδρειας από δημόσιες υπηρεσίες από την κυβέρνηση που λειτουργεί στη βάση των εντολών της τρόικας και και του ΔΝΤ.

Τους συγκεντρωμένους ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΗ κ. Βαλαβάνης και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρισταμένους. Τόσο ο εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Γ. Παπαδόπουλος όσο και εργαζόμενοι στις βλάβες της ΔΕΗ καταφέρθηκαν με μελανά χρώματα για την συμπεριφορά του αρμόδιου στελέχους της ΔΕΗ κ. Τσακαλίδη που με πιεστικό έως και "τρομοκρατικό" τρόπο "έπεισε" τους εργαζόμενους στο τοπικό γραφείο να δηλώσουν μετάθεση για τη Βέροια ώστε να μην υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει και στην συνέχεια να κλείσει το γραφείο στην Αλεξάνδρεια.

Ο νέος δήμαρχος Π. Γκυρίνης και οι συνεργάτες του τόνισαν ότι θα μπουν επικεφαλής στην λαϊκή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ώστε να αλλάξει η απόφαση και να παραμείνει αυτή η υπηρεσία στην πόλη που την έχει ανάγκη. Όπως έχει ανάγκη και την εφορία και το Κέντρο Υγείας και μια σειρά άλλων υπηρεσιών που είτε έχουν μπει σε κατάσταση υπολειτουργίας είτε έχουν ...αναχωρήσει για την Βέροια.

Στις τοποθετήσεις των παρισταμένων κοινή ήταν η θέληση όλων να προκύψει αγωνιστική δράση με συντονισμό και ενημέρωση των συμπολιτών που πρέπει να αντιληφθούν το διακύβευμα και τις αρνητικές για τον τόπο και για τους ίδιους ατομικά από το κλείσιμο του τμήματος βλαβών της ΔΕΗ. Σε συνεργασία με τους φορείς και με τους πολίτες και με τις κινήσεις που λειτουργούν στην περιοχή θα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας και με δυναμικό τρόπο να πιεστεί η ηγεσία της ΔΕΗ στην Ημαθία για να αλλάξει άποψη και προγραμματισμό που δεν είναι άλλος από το να παραχωρήσει σε ιδιώτη εργολάβο τις βλάβες.

Αποφασίστηκε και ορίστηκε μια Συντονιστική Επιτροπή που θα συνεδριάσει εντός των ημερών για να προγραμματίσει την κλιμάκωση της αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: