Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Με δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρειες να σηκώσουμε κεφάλι και να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τη ζωή μας- Του Παν. Χατζησάββα

Του Παν. Χατζησάββα*
Βρισκόμαστε λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις κάλπες και η εκλογική αντιπαράθεση έχει φουντώσει για τα καλά. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα, οι υψηλοί σε πολλές περιπτώσεις τόνοι, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια προσπάθεια να αποκρύψουν τη στρατηγική σύμπλευσή τους στα μεγάλα και κορυφαία ζητήματα, όπως αυτό της πρόσδεσης της χώρας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και της απαρέγκλιτης εφαρμογής των πολιτικών που εκπορεύονται από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Προσπαθούν να......
σβήσουν από τη μνήμη μας το γεγονός πως τα 3 μνημόνια κι όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, που εξαθλίωσαν τον λαό μας, φέρουν την υπογραφή των κομμάτων τους και σε πολλές περιπτώσεις και τη δική τους ψήφο, όπως π.χ. η υποψηφιότητα της κ. Μπατσαρά (ΝΔ) για τον Δήμο Βέροιας.
Αυτή η αντιπαράθεση είναι ψευδεπίγραφη, όπως επίσης ψευδεπίγραφοι είναι και οι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι, οι οποίοι εναγωνίως προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν έχουν κομματική ταυτότητα, ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν πως είναι στελέχη και στηρίζονται από τα κόμματα που ευθύνονται για το τσάκισμα των ζωών μας.
Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών γίνεται αντιληπτό πως στην εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας θα συγκρουστούν δύο κόσμοι.
Από τη μια πλευρά, στοιχίζονται όλες οι δυνάμεις που συναίνεσαν, στήριξαν και εφάρμοσαν τις πιο άγριες, νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές πολιτικές φτωχοποίησης του λαού μας, εκείνοι που ξεπούλησαν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία της χώρας, εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ως ακόμα μια ευκαιρία για μπίζνες, που κατεδάφισαν δικαιώματα κατακτημένα με αίμα κι αγώνες χρόνων, που διαμόρφωσαν εύφορο έδαφος για την ακροδεξιά και τον φασισμό.
Είναι οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν υπηρετώντας τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, πιστοί στις κατευθύνσεις και τα μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Υποτελείς και σημαιοφόροι των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στέκονται σούζα μπροστά στα επιτελεία της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ οι οποίοι, κάθε τρεις και λίγο, δεν παραλείπουν να τους συγχαίρουν για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. 
Και από την άλλη είναι ο δικός μας κόσμος, όλοι εκείνοι που καθημερινά αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, σε μια μάχη επιβίωσης για τους ίδιους αλλά και τη χώρα. Είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ που δίνουν ακούραστα τη μάχη για μια καλύτερη κοινωνία. Τα μέλη κι οι φίλοι του ΚΚΕ, της 100χρονης ιστορίας ανυποχώρητων αγώνων, του ΚΚΕ της Εθνικής Αντίστασης, του αντιδικτατορικού αγώνα, του μαζικού ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος. Από τη δική μας πλευρά στέκεται και στοιχίζεται κάθε αγωνιστής κι αγωνίστρια που αντιλαμβάνεται πως η φτώχεια, η ανεργία, η δουλειά χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, το πετσόκομμα των συντάξεων, η άγρια φορολόγηση θα συνεχιστούν αν δεν αντιδράσουμε. Αν δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, απέναντι σε ό,τι ευτελίζει τη ζωή μας.
Η τραγική διάψευση όσων πλανήθηκαν από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, η απόλυτη δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρωκομμουνισμό είναι πολύτιμα εργαλεία ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας. Σήμερα ο λαός μας είναι πιο ώριμος και μπορεί αξιοποιώντας την εμπειρία του να μην πέσει θύμα στις νέες αυταπάτες που υπόσχονται ξανά προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη». Να μη τσιμπήσει σε όσους προσπαθούν να μας βάλουν στη λογική του τάχα «μικρότερου κακού» που οδηγεί πάντοτε στο μεγαλύτερο! Μπορεί πλέον αξιοποιώντας αυτήν του ακριβώς την εμπειρία να κατανοήσει πόσο δίκιο έχουν οι κομμουνιστές όταν διακηρύσσουν πως αυτό το βάρβαρο πολιτικοοικονομικό σύστημα του καπιταλισμού ούτε εξανθρωπίζεται ούτε βελτιώνεται αλλά μόνο ανατρέπεται.
Μέσα στον καπιταλισμό δεν μπορούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα  να προσδοκούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού η αιτία των προβλημάτων είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός.
Δεν μπορεί να περιμένουμε λύση από εκείνους που μας έφεραν στη σημερινή κατάντια.
Δεν μπορεί να έρθει λύση ούτε από εκείνους που συνεχίζουν τις πολιτικές των προκατόχων τους.
Δεν μπορούν ακόμα τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά να τη δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κρατάει τη σημαία της ΕΕ και του κεφαλαίου, που με την πολιτική της δίνει αέρα στα πανιά των φασιστών, που συγκυβερνά με ακροδεξιούς, χαριεντίζεται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στελέχη της συνυπάρχουν μαζί τους σε ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει ούτε καν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ούτε βέβαια μπορούν να τη δώσουν οι δυνάμεις της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων που ψαρεύουν στα βρομόνερα του εθνικισμού και του ρατσισμού και που στα ψηφοδέλτιά τους δε διστάζουν να ενσωματώνουν ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες.
Να βγει δυνατός λαός με δυνατό το ΚΚΕ!
Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η ώρα για μια ριζική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων, υπέρ των συμφερόντων του λαού. Οι ερχόμενες περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να απεγκλωβιστούν κοινωνικές δυνάμεις από διλήμματα και ψευδαισθήσεις. Να βγει δυνατός ο λαός με δυνατό το ΚΚΕ!
Με το ΚΚΕ λοιπόν στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, απέναντι στους ''γεωπολιτικούς μεντεσέδες'' του ''διαβολικά καλού Τραμπ'' και τους υπαλλήλους κι υπηρέτες του κεφαλαίου.
Με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απέναντι στους δήθεν «ανεξάρτητους» που μεταπηδούν με χαρακτηριστική ευκολία από τη μια παράταξη στην άλλη, όπως άλλωστε και οι βουλευτές των κομμάτων τους, όλοι αυτοί που εναλλάσσονται, χρόνια τώρα, σε ρόλους και αξιώματα και που ζητούν την ψήφο μας για να ξανασώσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες από τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. 
Όλοι αυτοί μας καλούν να τους ψηφίσουμε και να κάτσουμε στ’ αυγά μας, άβουλοι, υποταγμένοι, εξαθλιωμένοι κι απελπισμένοι.
Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να σηκώσουμε κεφάλι και να αγωνιστούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές και με ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.


*Εκπαιδευτικός-Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας
με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Μελιόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: