Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Η αναγκαιότητα της "Ανάστασης" ή η "αναγκαιότητα" να γίνει ο Μιχάλης δήμαρχος

Παρέμβαση με "αναστάσιμη" χροιά κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχ. Χαλκίδης βαδίζοντας με απόλυτη ακρίβεια στη γραμμή που χάραξε εξ αρχής και η οποία συμπηκνώνεται ως εξής: ψηφίστε με, είμαι ο μόνος άξιος να τα καταφέρω.
Εκτός της αλαζονίας που περιέχει αυτή η θέση είναι προφανές ότι όσα υπόσχεται είναι πολλά και τα περισσότερα εξ αυτών δεν είναι της αρμοδιότητας ενός δημάρχου, δεν έχει τέτοιες δυνατότητες ένας δήμαρχος ή ένας ΟΤΑ εκ του νόμου. 
Τώρα, με ποιον τρόπο ο Χαλκίδης υπόσχεται ότι .....
"θα φροντίσει την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων" μόνο αυτός το ξέρει και θα πρέπει να το κάνει λιανά ώστε να το αντιληφθούμε και εμείς. Όπως επίσης θα πρέπει να εξηγήσει με ποιον ακριβώς τρόπο θα βρεθεί κοντά στον αγρότη του δήμου για να κατανοήσω αν ο δήμαρχος εκτός από το να γράφει επιστολές στον ΕΛΓΑ κάθε φορά που χτυπάει χαλάζι ή ακαρπία μπορεί να χαράζει αγροτική πολιτική για παράδειγμα ή πολιτική τιμών.
Είπα πολλές φορές ότι είναι θεμτιτή φιλοδοξία για τον οποιονδήποτε να θέλει να γίνει δήμαρχος αλλά να σταματήσει πλέον αυτή η ακατάσχετη υποσχεσιολογία και να πουν με ποιον τρόπο θα μαζεύουν τα σκουπίδια. Με ποιον τρόπο θα βρίσκουν φόρμουλα να πληρώνουν αυτούς που θα κόβουν τα χόρτα στους δρόμους του δήμου. Με ποιον τρόπο θα προστατέψουν το περιβάλλον από την ρύπανση που προκαλούν οι δημότες και ο δήμος. Με ποιον τρόπο θα περιορίσουν τις λακούβες στους δρόμους ώστε να μη σπάνε τα αυτοκίνητα. Με ποιον τρόπο θα ξαναφτιάξουν τους αγροτικούς δρόμους που ταλαιπωρούν τους αγρότες κάθε χρόνο. Με ποιον τρόπο θα μειώσουν την τιμή του νερού της ΔΕΥΑ και άλλα τέτοια ζητήματα που συγκροτούν την καθημερινότητα του πολίτη.
Ο Χαλκίδης βιάζεται να γίνει δήμαρχος και υπόσχεται ότι θα λύσει τα πάντα. Είναι προφανές ότι αυτό είναι αδύνατον διότι πολύ απλά δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Παρ΄ όλα αυτά ουδείς μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να τα λέει.

Η αναστάσιμη ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου είναι:

Φίλες και Φίλοι 
Αγαπητοί συνδημότες.

Η εβδομάδα των παθών και η Ανάσταση του Κυρίου, είναι μια περίοδος περισυλλογής για ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη. Είναι μια ευκαιρία "διόρθωσης πορείας" και νέας αρχής. Υπήρξε εξ αυτού του λόγου μια άτυπη "ανακωχή" στα αυτοδιοικητικά, γεγονός απόλυτα σωστό.
Όμως σε λίγες μέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε την νέα Δημοτική Αρχή.
Μια Δημοτική Αρχή που έχει την δύναμη να δημιουργήσει:
-Έναν Δήμο που θα λάμπει από καθαριότητα. 
-Έναν Δήμο που θα στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη.
-Έναν Δήμο που θα συνδράμει στην πολιτεία, ώστε να επανέλθει η ασφάλεια του πολίτη.
-Έναν Δήμο που θα φροντίσει την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων.
-Έναν Δήμο που θα είναι δίπλα στον αγρότη.
-Έναν Δήμο που οι πολίτες του θα είναι υπερήφανοι που ανήκουν σ' αυτόν.

Εμείς έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, κοστολογημένο οικονομικά και δομημένο χρονικά.
Σε ότι με αφορά έχω την δυνατότητα να το υλοποιήσω, αξιοποιώντας όλες τις δυνατές  πηγές.
Θέλω την στήριξή σας να υπηρετήσω για μια θητεία τον τόπο μου.
Από καρδιάς και ανεξάρτητα με την επιλογή σας, εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά Χρόνια Πολλά.
Χριστός Ανέστη.

Μιχάλης Χαλκίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: