Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Παραιτήθηκε γιατί τον "άδειασε" αλλά μετά από 20'' μετάνιωσε!!! Αυτοθυσία Ισ. Χαλκίδη!!! Ανέχεται τα "αδειάσματα" γιατί θέλει να προσφέρει.

Ισαάκ Χαλκίδης
Π. Γκυρίνης
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται Τετάρτη και αρχίζει στις 7μμ. Γύρω στις 9, δυο ώρες μετά δηλαδή έρχεται προς συζήτηση το θέμα με τις σχολικές αυλές το οποίο εισηγείται ο Ισ. Χαλκίδης. Όπως είναι γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που πρότεινε να κλείνουν οι σχολικές αυλές αμέσως μετά το πέρας του μαθήματος έμεινε μόνος και....
έρμος μέσα στο συμβούλιο. Ουδείς στήριξε την άποψή του στην οποία επέμενε μέχρι το τέλος και μάλιστα επέμενε να την βάλει σε ψηφοφορία!!!

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Γκυρίνη που ουσιαστικά "άδειασε" τον αντιδήμαρχό του βλέποντας τόσο την αντιπολίτευση σύσσωμη όσο και τρεις συμβούλους δικούς του να διαφωνούν οριζόντια και κάθετα.

Λίγη ώρα μετά ολοκληρώνεται η συνεδρίαση και ο αντιδήμαρχος Χαλκίδης παίρνοντας υπό μάλης τους φακέλους του αποχωρεί νευριασμένος και κυρτός. Κατηγορεί τους συναδέλφους του για το "άδειασμα" καθώς επίσης και τον ίδιο τον δήμαρχο ότι για πολλοστή φορά τον ..."αδειάζει". Και στο σημείο αυτό ρίχνει μια βόμβα που ωστόσο έμελλε να είναι χωρίς γέμιση. Ήταν άσφαιρη η βόμβα που πέταξε.
Τι ακριβώς είπε; Με ποιον τρόπο "απείλησε" ότι θα κινηθεί; Μέσα στον παρορμητισμό του είπε ότι "εγώ αύριο υποβάλλω παραίτηση". Βέβαια, ουδείς τον πίστεψε ούτε έδωσε σημασία γιατί όλοι γνωρίζουν τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. 
Ο Χαλκίδης έφυγε και προφανώς πήγε στο σπίτι του όπου δεν είχε ύπνο. Κάθισε και έγραψε μια επιστολή παραίτησης με τον δικό του, τον μοναδικό τρόπο.
Την επομένη το πρωί πηγαίνει φρέσκος και φουριόζος στο δημαρχείο και χωρίς καμιά στάση και διακοπή μπαίνει στο γραφείο του Διοικητικού. Εκεί καταθέτει την επιστολή παραίτησης αλλά μου διαφεύγει η λεπτομέρεια αν ζήτησε αριθμό πρωτοκόλλου. 
Αποχωρεί αφού πρώτα πηγαίνει και χαιρετά τους υπαλλήλους που είχε στην ευθύνη του. Μου μεταφέρθηκαν φήμες ότι οι υπάλληλοι μόλις άκουγαν τα περί παραίτησης αντί να συμπάσχουν χαμογελούσαν αλλά δεν τις επιβεβαίωσα....

Ο Ισαάκ αποχωρεί κάποια στιγμή από το δημαρχείο. Μόλις μπαίνει στο αυτοκίνητό του και προχωρά γύρω στα 150 μέτρα το ξανασκέφτεται και παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Στρίβει με δεξιοτεχνία το αυτοκίνητό του και παρκάρει στο δημαρχείο. Ανεβαίνει τα σκαλιά τρέχοντας δείχνοντας ότι έχει απίστευτη φυσική κατάσταση και πάει στο γραφείο Διοικητικού. 
-Δώσε μου την παραίτηση, λέει στον υπάλληλο που τον κοιτάει με απορία. 
Ο υπάλληλος δίνει στον Ισ. Χαλκίδη την παραίτηση την οποία διπλώνει και βάζει στην τσέπη του σακακιού του και αποχωρεί. Δεν πάει στο γραφείο του. Αποχωρεί.

Όλοι αναρωτιούνται "τι έγινε". Ουδείς μπορεί να δώσει λογική ερμηνεία και οι συζητήσει δίνουν και παίρνουν.
Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή ο παραιτηθείς για 20 λεπτά αντιδήμαρχος εμφανίζεται στο δημαρχείο το πρωί με ένα ύφος όχι σα το συνηθισμένο. Ωστόσο εμφανίζεται και συνεχίζει το έργο ουσίας που παράγει καθημερινά και για το οποίο έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια οι συνεργάτες του στη διοίκηση αλλά και γενικότερα. 
Πιθανόν ο Ισαάκ όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, λέω εγώ τώρα, αυτό ακριβώς να σκέφτηκε. Ίσως να σκέφτηκε ότι άμα αποχωρήσει ο δήμος θα καταστραφεί, ότι ο δήμος θα πέσει στα βράχια χωρίς τη δική του ουσιαστική παρουσία. Τον κυρίευσε ένα αίσθημα αλτρουισμού και αυτοθυσίας και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Δεν τον ενδιέφερε το προσωπικό του θέμα και τα συνεχή "αδειάσματα" που του κάνει ο Γκυρίνης αλλά ο δήμος, ο λαός του, η Μελίκη, ο αθλητισμός, η παιδεία, η κοινωνική πολιτική που έχει στην ευθύνη του.
Πρυτάνευσε δηλαδή το μείζον και όχι το έλασσον, το προσωπικό του θέμα δηλαδή.
Και μόνο γι αυτό το λόγο αξίζουν τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια στον Ισαάκ που δέχεται να θυσιάζεται για το κοινό καλό. Είναι ευτύχημα που ο δήμος Αλεξάνδρειας διαθέτει τέτοια άτομα και πιθανολογώ ότι και ο ίδιος ο Γκυρίνης θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής που έχει δίπλα του τέτοιες πολιτικές προσωπικότητες διατεθειμένες να θυσιάζονται για το λαό τους.

Αυτά και τα ξαναλέμε με νεώτερα γιατί υπάρχουν και νεώτερα για τα δημοτικά δρώμενα....

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο ΣΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ. Ο ΣΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ : έχει κάποια σχέση με τους καταλογισμούς στον πρώην Δήμο Μελίκης? Είναι δημόσιο πρόσωπο και οφείλει να τοποθετηθεί. Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός. Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά μια τοποθέτηση από μέρους του θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους. Θα τι κάνει όμως??

Xronika είπε...

Το έγραψα και σε άλλη ανάρτηση. Δεν πρόκειται να δημοσιεύσω σχόλια που περιέχουν υβριστικούς όρους και χαρακτηρισμούς. Ο λόγος είναι προφανής. Δε θέλω άλλα μπλεξίματα με τα δικαστήρια.
Ό,τι έχετε να πείτε ας το πείτε χωρίς ύβρεις
Χάρης Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 7.25 ΤΙ ΑΣΤΕΙΑ ΛΕΣ Ο ΙΣΑΑΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ?ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ 30000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΚΗΣ.ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΖΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ.ΡΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΕΙΣΑΙ ΜΠΕΜΠΗΣ? ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΟΝΕΙΡΑ ΡΕ ΟΝΕΙΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.ΛΙΓΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το να δέχτηκε δηλαδή κάποιο τηλεφώνημα σ αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να πάει στ αυτοκίνητό του, δεν περνά απ το μυαλό κανενός???

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΗΔΕΝ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΛΑΣΠΗ ΠΡΩΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γράφουν ορισμένοι ότι το κάνει για το μισθό του αντιδημάρχου. Ο Χαλκίδης δεν παίρνει μισθό γιατί προτίμησε τη σύνταξή του. Έτυχε όμως να ακούσω μια συζήτηση για τους μισθούς των αντιδημάρχων όταν πληρώνονταν οι τρεις από τους πέντε και τα κάνανε δια πέντε. Σκοτώθηκαν τότε γιατί δεν ξέρανε με ποιον τρόπο να τα μοιράσουνε. Θυμάστε αυτά να τα έχει πει ο Κυτούδης ο Μόσχος στο ράδιο στον Τάσ Καμπάνη; Την αλήθεια έλεγε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ