Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Αντί να το δώσουν ΔΩΡΕΑΝ το κυλικείο στο δήμο το βγάζουν δημοπρασία- Ποιος θα καταστραφεί;

Στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας ως γνωστόν λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένα κυλικείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των υπαλλήλων αλλά και των επισκεπτών του δήμου. Επί πολλά χρόνια αυτό το κυλικείο το λειτουργούσαν κάποιες κυρίες που με πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, ανεβοκατέβασμα άπειρων σκαλιών και πολύ κούραση έβγαζαν ένα.... μεροκάματο μεσαίας τάξης θα έλεγα.
Ωστόσο, ο νόμος επιβάλλει νέα ήθη και η κρίση που πιέζει όλη την κοινωνία αναγκάζει τα μέλη της να αναζητούν διεξόδους επαγγελματικές που βέβαια πολλές φορές αντί για διέξοδοι είναι ...αδιέξοδοι.
Βγάζει ο δήμος Αλεξάνδρειας το κυλικείο δημοπρασία, ως ο νόμος επιτάσσει, και ένας ενδιαφερόμενος πλειοδοτεί και φτάνει το μίσθιο (το μηνιαίο ενοίκιο δηλαδή) στα 400 ευρώ. Ποσό εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα αλλά και για την δυναμικότητα του εν λόγω κυλικείου.
Αφού περνάνε λίγες μέρες ο πλειοδότης αντιλαμβάνεται ότι έκανε λάθος επιλογή, μια επιλογή που θα τον ζημιώσει οικονομικά, και αρνείται να υπογράψει το συμβόλαιο και πολύ καλά κάνει αφού πρέπει να προστατέψει το συμφέρον του.
Ο δήμος ξαναβγάζει το κυλικείο δημοπρασία και πάλι ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να αρχίσει η δημοπρασία από κει που σταμάτησε ο τελευταίος πλειοδότης. Δεν ξέρω σε ποιο ύψος σταμάτησε ο τελευταίος πλειοδότης αλλά αυτό που με βεβαιότητα ξέρω είναι ότι το εν λόγω κυλικείο είναι ασύμφορο με μηνιαίο μίσθωμα πάνω από 50 ευρώ.
Και το λέω αυτό διότι το εν λόγω κυλικείο είναι υποχρεωμένο να πουλάει καφέ 60 ή 80 λεπτά και για να βγάλει το 50ρικο θα πρέπει να ψήσει 60 και πλεόν καφέδες. Να ψήσει καμιά 500αριά για το ΤΕΒΕ και τα λοιπά νταβατζηλίκια και στο τέλος του μήνα να κάτσει μετρήσει πόσα σκαλιά ανέβηκε και πόσα ευρώ του μείνανε.
Είναι προφανές ότι το κυλικείο στο δημαρχείο είναι οικονομικά ασύμφορο και όποιος το αναλάβει θα το αντιληφθεί αμέσως, σε ένα μήνα το πολύ.
Υπάρχει λύση; Λύση υπάρχει αλλά ουδείς την αναζητά αφού τα πάντα πρέπει να κινούνται σε μια επίφαση νομιμότητας και δεν υπάρχει κανείς λόγος να την παραθέσω διότι κινείται εκτός νομιμότητας. Οπότε; 
Οπότε ας μείνει κλειστό ή στη χειρότερη, θα καταστραφεί ένας συμπολίτης που θα πάει για μεροκάματο και θα καεί η γούνα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: