Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

video- Ξανά μανά οι παπάδες θέλουν να κάνουν εξωτερική πολιτική. Τι είπε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη στη Βέροια σε πολιτική εκδήλωση

Όταν οι παπάδες επιμένουν να θεωρούν εαυτούς ικανούς να κάνουν εξωτερική πολιτική εκτός της "αποστολής" τους να μεσολαβούν μεταξύ πιστών και Θεού τότε το πράγμα αρχίζει να γίνεται αστείο αλλά επικίνδυνο ταυτόχρονα.
Δεν υπάρχουν στην.....
ιεραρχία μόνο Άνθιμοι και διάφοροι άλλοι μητροπολίτες που βρίσκονται στη νότια Ελλάδα και ο λόγος τους είναι ακροδεξιός και μάλιστα αυτός εκεί στα Καλάβρυτα είναι θαυμαστής της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν στην ιεραρχία, σε ένα σώμα δηλαδή ανώτερων κρατικών υπαλλήλων για να μην ξεχνιόμαστε, και άλλες φωνές που έχουν καταγραφεί στις λεγόμενες "σοβαρές φωνές" που όμως τώρα με την ευκαιρία του Μεκεδονικού βρήκαν αφορμή να διεκδικήσουν ρόλο. Έναν ρόλο που προφανώς δεν τους ανήκει και που προφανώς είναι αταίριαστος με το σχήμα τους.
Ο παπάς που πήγε ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτης Βέροιας στην εκδήλωση που έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Παπαγιάννης χτες το βράδυ εξέφρασε την άποψη της μητρόπολης και του μητροπολίτη. Είπε ότι κατά την Κυριακάτικη λειτουργία θα διαβαστεί εγκύκλιος για το Μακεδονικό. Οι παπάδες δηλαδή βγαίνουν μπροστά και ξιφουλκούν, διεκδικούν χώρο στην πολιτική, στη δημόσια σφαίρα αντί να περιοριστούν, ως οφείλουν, στα της εκκλησίας και στα εκεί καθήκοντά τους.
Δεν πρόκειται να μπω στην ουσία των όσων υποστηρίζουν διότι είναι ένα κράμα απόψεων αντιφατικών, ένας αχταρμάς πολιτικής, ιστορίας, θεολογίας κλπ, ένας αντι-ιστορικός παραλληλισμός και μια αυθαίρετη διασύνδεση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον ..Απ. Παύλο και πάει λέγοντας. Δεν έχεις καμιά απολύτως αξία να ανοίξεις συζήτηση με ανθρώπους που κινούνται σ΄ αυτό το πλαίσιο.

Το ζητούμενο είναι απλό και σαφές: Ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος είναι επιβεβλημένος και πρέπει να γίνει ..χτες. Η κυβέρνηση του Σύριζα είχε τη χρυσή ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα και να αφήσει το αποτύπωμά της αλλά ο Τσίπρας έκανε πίσω στον εκβιασμό του Αρχιεπισκόπου. Τώρα, παρά το ότι η ιεραρχία είναι αντίθετη με την επιχειρούμενη λύση του Μακεδονικού η πίεση από τον ξένο παράγοντα είναι πιο ισχυρή και ως εκ τούτου δεν λαμβάνεται υπόψη. 
Και καλώς δε λαμβάνεται υπόψη η Ιεραρχία αλλά είναι λυπηρό αυτό να συμβαίνει επειδή πιέζουν οι Αμερικάνοι και όχι γιατί είσαι εσύ που το θες αυτό, εσύ που το είχες στον προγραμματικό σου λόγο και κανένα μνημόνιο και δανειστής δε σου επιβάλλει να το ακυρώσεις....

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του παπά εκπροσώπου του Μητροπολίτη Βέροιας στην εκδήλωση του Παπαγιάννη χτες στη Βέροια. Το βίντεο είναι από το ράδιο Αβένα 97,7fm


Δεν υπάρχουν σχόλια: