Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλη αγέλη σκύλων στο Πλατύ εγκυμονεί κινδύνους - Παρέμβαση: Αλίμονο αν ....

φωτ αρχείου από Βέροια

-Απάντηση μέλους της Φιλοζωικής Αλεξάνδρειας και στη μέση ο Δήμος!


"Βολτάροντας" στο facebook πέφτω πάνω σε μια ανάρτηση που περιγράφει μια γνώριμη κατάσταση και η οποία συμβαίνει στο Πλατύ. 

Η πρόεδρος της....
Αστερούπολης, Αν. Κιοσέογλου, γράφει με αγωνία στον "τοίχο" της ότι αίφνης στο χωριό κυκλοφορούν αρκετά αδέσποτα τα οποία υπολογίζει γύρω στα 20, αριθμός πρωτοφανής για τα δεδομένα του χωριού τα οποία μαλώνουν μεταξύ τους και δημιουργείται μια επικίνδυνη κατάσταση.
Γράφει χαρακτηριστικά τα εξής: "Τι θα γίνει με το κοπάδι με τα 20 αδεσποτα σκυλια που εμφανίστηκε ξαφνικά στο Πλατύ εδώ κ λιγες μέρες; Μπορεί να κάνει κάτι η φιλοζωική; Μαλώνουν μεταξύ τους και αλίμονο σε όποιον βρεθεί ανάμεσα τους".

Λίγο μετά ακολουθεί μια απάντηση από ένα μέλος της Φιλοζωικής της Αλεξάνδρειας η οποία προφανώς με την εμπειρία που διαθέτει δίνει μια πιθανή εξήγηση για την αγέλη που σχηματίστηκε στο Πλατύ.
Λέει τα εξής: "Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά. Προφανώς θα σέρνει κάποια θηλυκιά  από κάποιο "δεσποζόμενο" που κυκλοφορεί σαν αδέσποτο στο χωριό και έχει μαζέψει αγέλη από αρσενικά. Για όσο δεν αλλάζει η νοοτροπία κάποιων και εξακολουθούν να έχουν τους σκύλους τους ελεύθερους αυτό θα συνεχίζεται... 

Εμείς σαν εθελοντές φιλόζωοι σε συνεργασία και με τον δήμο έχουμε στειρώσει αρκετά σκυλιά του χωριού. Αλλά, εμφανίζονται συνεχώς νέα.... 
Το πρόβλημα δημιουργείται και με τους Ρομά που έχουν ένα σωρό ανεμβολίαστα και εννοείται αστείρωτα".

Τέλος, ένας άλλος χρήστης βάζει τα πράγματα στη θέση τους με δέκα λέξεις: "Μαντρώστε, εμβολιάστε και στειρώστε τους ασυνεπείς και ανεύθυνους "ιδιοκτήτες" σκύλων...!".

Είναι προφανές ότι το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι μεγάλο και σοβαρό. Απαιτούνται λύσεις και μάλιστα γρήγορες και νόμιμες διότι η νομοθεσία είναι απόλυτη και όποιος προκαλέσει ζημιά σε αδέσποτο κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο αφενός και ποινική δίωξη. Συνεπώς, φόλες και παρόμοιες "λύσεις" είναι καταδικαστέες.
Τί απομένει; Υπάρχει ένα πλαίσιο κινήσεων που πρέπει να γίνεται με επιμονή και συνέπεια και κυρίως με την βοήθεια των εθελοντών που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στο δύσκολο αυτό έργο.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας στον τομέα αυτόν ενώ κάτι πήγε να κάνει με το επονομαζόμενο καταφύγιο στο χώρο των παλιών σφαγείων φαίνεται ότι σταμάτησε να ασχολείται αφού το πρόβλημα διογκώθηκε και ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά συστηματική σε εξέλιξη πολιτική.
Μέχρι να γίνει το κακό και να υποστεί καμιά σοβαρή ζημιά κανένα παιδί ή και μεγαλύτερος και τότε θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: