Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Κι άλλη "τζάμπα" σύλληψη για λαθραία τσιγάρα. Το αδιέξοδο είναι ΕΔΩ αλλά αυτοί επιμένουν...

Όταν η φορολόγηση έχει πιάσει ταβάνι αρχίζει και διογκώνεται το λαθρεμπόριο. Κάποιοι επιτήδειοι γίνονται πλούσιοι είτε με τις πλάτες της αστυνομίας είτε με τις πλάτες της πολιτείας είτε με τις πλάτες και των δυο.
Τα τελευταία χρόνια που η φορολόγηση τσιγάρων και ποτών έχει αυξηθεί υπέρμετρα και τα έχει καταστήσει απαγορευτικά τόσο για..... τα καταστήματα όσο και για τους καταναλωτές παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα λαθρεμπορίας διότι εκ των πραγμάτων αν κάποιο μικρομάγαζο θέλει να επιβιώσει είτε θα πουλάει λαθραία πακέτα τσιγάρων είτε θα πουλάει χύμα καπνό για στριφτό τσιγάρο.
Τα πακέτα των τσιγάρων πωλούνται στη μισή και λιγότερο ενίοτε τιμή ενώ ο χύμα καπνός πωλείται στο 1/10 της τιμής του εμπορίου. Δηλαδή, βρίσκεις καπνό χύμα με 25€ το κιλό ενώ ο καπνός των εταιριών που πωλείται στα καπνοπωλεία φτάνει τα 280€ το κιλό.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί η αστυνομία το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της προβολής του έργου της στέλνει και ξαναστέλνει φωτογραφίες με συλλήψεις που κάνει στην Ημαθία και οι οποίες αφορούν σε παράνομη διακίνηση- πώληση τσιγάρων και καπνού. Προχτές έπιασαν μια κυρία που στο σπίτι της είχε 170 πακέτα τσιγάρα και από τα οποία με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα κέρδιζε γύρω στα 300 ευρώ. Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του δηλαδή διότι μ΄ αυτά θα έπρεπε να ζήσει για λίγες μέρες, να αγοράσει εκ νέου νέο εμπόρευμα κοκ.
Αν νομίζουν στην κυβέρνηση ότι θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό της λαθρεμπορίας όσο κρατιούνται τόσο ψηλά οι τιμές στα τσιγάρα και στα ποτά είναι πολύ γελασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: