Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

video- Το πρόσωπο του φασισμού και του μίσους από μια δράκα ακροδεξιών στην Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας- Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες

Το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού και του μίσους έζησαν από κοντά χτες το βράδυ διακόσιοι περίπου πρόσφυγες που μετακινήθηκαν από τις άθλιες συνθήκες της Ειδομένης στο στρατόπεδο στην Αγία Βαρβάρα, έξω από την Βέροια.


Μερικές δεκάδες ακροδεξιών, φανατικών και χριστιανοφονταμελιστών της περιοχής συνοδευόμενοι από....
γνωστά μέλη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής από το Μακροχώρι προσπάθησαν να δημιουργήσουν φοβικό κλίμα με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το στρατόπεδο παρουσία του προέδρου του χωριού που άγεται και φέρεται από τα στοιχεία αυτά και του ιερωμένου του χωριού που εκτόξευε απειλές προς πάσα κατεύθυνση.

Ο συνομιλητής του βουλευτή, γνωστός χρυσαυγίτης Γ.Θεοδώρου  υποψήφιος με τον Παπαγιάννη και εμπλεκόμενος στη δίκη Βραχνή, φοράει καπέλο με εθνόσημο; Με σήμα που
συμβολίζει κάτι;

Η απουσία της δημοτικής αρχής καθώς και της Νομαρχίας ήταν χαρακτηριστική. Η αστυνομία με τις γνωστές αγκυλώσεις και διασυνδέσεις με τους χώρους της ακροδεξιάς δυσκολεύτηκε να τους διαχειριστεί και έδρασε μόνον όταν ορισμένα φασιστοειδή επιχείρησαν να επιτεθούν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδη που ήταν εκεί και επιχείρησε να κάνει διάλογο με αυτούς. Βέβαια, η αστυνομία και τα ΜΑΤ που ήταν εκεί δεν διανοήθηκαν να τον προστατέψουν ρίχνοντας καμιά ψιλή στους φασίστες αλλά τον έβαλαν μέσα στην κλούβα...

Ο βουλευτής προχώρησε σε ένα θεμελιώδες ατόπημα που κατά την άποψή μου δημιουργεί "δεδικασμένο". Υποσχέθηκε ότι οι πρόσφυγες θα είναι μόνο Σύριοι και από πουθενά αλλού λες και έχουμε διαχωρισμό προσφύγων ανάλογα την εθνικότητα. Αυτό είναι απαράδεκτο και μάλιστα επιχείρησε να το ενισχύσει αυτό το "επιχείρημα" τηλεφωνώντας στον υπουργό δημόσιας τάξης Τόσκα.

Οι φασίστες και οι ξενοφοβικοί του χωριού, ενός χωριού προσφυγικού, διαλύθηκαν μετά την εικοσάλεπτη διαμαρτυρία τους που είχε όμως όλα τα χαρακτηριστικά της βλακείας. Έψελναν εκκλησιαστικούς ύμνους, έλεγαν τον εθνικό ύμνο, εκτόξευαν κατάρες, έκαναν αναφορές στο αρχαιοελληνικό μεγαλείο και άλλες τέτοιες μπούρδες και όλα αυτά συνοδευόμενα με κλαρινομαγκιά και τσιρίδες από ορισμένες ξανθιές που μια από αυτές έκλαιγε κιόλας. Ένας φασίστας πέταξε ορισμένες γουρουνοκεφαλές αποδεικνύοντας ότι η βλακεία είναι αήττητη.

Το κοντράστ της υπόθεσης ήταν σαφές: Από την μια μεριά πρόσφυγες κατατρεγμένοι με αξιοπρέπεια και κουλτούρα μεσοαστική και από την άλλη ένας συρφετός φασιστικός, ξενοφοβικός γεμάτος χολή και μίσος.

Δείτε το βίντεο από το ammosimathia.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν πιστεύαμε στο κράτος τους και τα γρανάζια που αυτό στηρίζεται θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε πως ένας δημόσιος υπάλληλος άνευ πτυχίου εναντιώνεται στο κράτος με τόσο μένος και πως και γιατί η Ελληνική αστυνομία κάλυψε όλους αυτούς τους ρατσιστές στις άνομες πράξεις τους ενάντια στο ίδιο το κράτος.

Φυσικά μετά επιβεβαιώθηκαν ακόμα μια φορά πως ναζί και μπάτσοι ειναι το ίδιο μαγαζί.

Υ.Γ. Φασίστες, ρατσιστές, μισάνθρωποι πάντα θα είστε μια μικρή περιφερόμενη μειοψηφία στον τόπο αυτό.

Ευχαριστώ.