Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μουσική παράσταση και ημερίδα για τον αυτισμό διοργανώνει ο Σύλλογος Μ.Α.μ.Α Βέροιας

Ελένη Στεφανάκη, πρόεδρος ΜΑμΑ
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ο νεοσύστατος σύλλογος Μ.Α.μ.Α (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) Βέροιας, διοργανώνει δυο εκδηλώσεις με σκοπό να γίνει ο αυτισμός γνωστός στη Βέροια και όχι μόνο.Για το λόγο αυτό, ο σύλλογος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Για το Σύλλογο Μ.Α.μ.Α. μίλησαν η πρόεδρος Ελένη Στεφανάκη, η αντιπρόεδρος Εύη Ακρίβου...


και η εθελόντρια επιστημονική συνεργάτης, σχολική ψυχολόγος Ειρήνη Αναγνώστου. Μαζί τους και ο Μιχάλης Κολοκοτρώνης, διευθυντής χορωδίας της νεοσύστατης «Μουσικής Πολυφωνίας» που θα συμμετέχει στη μουσική εκδήλωση του συλλόγου. 

Το λόγο αρχικά πήρε η κ. Αναγνώστου εξηγώντας «γιατί ακόμα ένας σύλλογος». 

«Γιατί υπάρχει σοβαρή αναγκαιότητα. Δημιουργήθηκε από μια ομάδα γονέων που ανησυχούν για τη μελλοντική σταδιοδρομία των παιδιών τους. Ο αυτισμός έχει ειδικά χαρακτηριστικά και η ενσωμάτωση ενός παιδιού με αυτισμό είναι δύσκολη. Η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα είναι περιορισμένη και χρειάζεται να παρουσιαστεί μια έτοιμη δομή από τους συλλόγους προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Για τους παραπάνω λόγους καθίσαμε να οργανωθούμε και να τρέξουμε».
«Είμαστε ένας νεοσύστατος σύλλογος και είμαι πολύ χαρούμενη για την αγκαλιά της τοπικής κοινωνίας που μας μαθαίνει σιγά σιγά. Για εμάς ο σκοπός είναι ιερός και συγκεκριμένος. Να δημιουργηθούν δομές. Κάτι για το οποίο έπρεπε να μεριμνάει το κράτος αλλά τρέχουμε οι ίδιοι οι γονείς. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε από μια ομάδα γονέων με παιδιά με όλο το φάσμα του αυτισμού, χαμηλή, μέση και υψηλή. Τα παιδιά αυτά χρειάζονται εξατομικευμένη εκπαίδευση και δομές για αξιοπρεπή διαβίωση. Έχουμε όνειρα για αυτά τα παιδιά. Δε λειτουργούμε κάτω από την ομπρέλα κάποιας κρατικής επιχορήγησης. Πρέπει να μας μάθει η κοινωνία, να μας αγκαλιάσει, να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάποιες έτοιμες δομές για να μπούμε σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Γι' αυτό και διοργανώνουμε δράσεις και εκδηλώσεις», ανέφερε η πρόεδρος κ. Στεφανάκη.


Προετοιμάζεσαι για πολλά σε αυτή τη ζωή αλλά όχι για τον ερχομό ενός παιδιού με δυσκολίες, όπως ο αυτισμός. Κάποια στιγμή ο γονιός το αποδέχεται και βρίσκει το κουμπί για να ανταπεξέλθει στη δύσκολη καθημερινότητα. Αυτή τη στιγμή η πόρτα του σπιτιού κλείνει για ένα παιδί με αυτισμό μετά τα 15 του χρόνια. Δεν έχει κάποιες δομές για να απασχοληθεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες, για να συνεχιστεί η εκπαίδευσή του ή και ακόμα για το τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά όταν εμείς φύγουμε από τη ζωή; Ζητάμε τα αυτονόητα», ανέφερε η κ. Ακρίβου.

Ο μαέστρος κ. Κολοκοτρώνης αναφέρθηκε τόσο στο νεοσύστατο μουσικό σχήμα που συμμετέχει αλλά και τα όσα πράγματα έμαθε για τον αυτισμό από τη στιγμή που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην εκδήλωση του συλλόγου. «Είμαστε και εμείς μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε από φίλους και λάτρεις της μουσικής. Παλεύουμε και εμείς με δικές μας δυνάμεις και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με δικά μας έξοδα. Στόχος μας η διάδοση της καλής ελληνικής και παραδοσιακής μουσικής. Απαριθμούμε 45 άτομα επί σκηνής και έχουμε σκοπό ότι καλό συμβαίνει στην πόλη να είμαστε δίπλα. Έχουμε κοινά με τον σύλλογο Μ.Α.μ.Α, εμείς αγωνιζόμαστε για τη μουσική, ο σύλλογος για τη δύσκολη καθημερινότητα».

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο κινηματογράφο Σταρ, με συνδιοργανωτή το σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας. Η «Μουσική Πολυφωνία» θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στα ερωτικά του Θεοδωράκη και Χατζηδάκη, ενώ η Ειρήνη Κουρκούλη θα αφιερώσει ειδικά ένα σόλο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ όσοι από τους θεατές θέλουν, μπορούν να αφήσουν ένα συμβολικό ποσό για την ενίσχυση του συλλόγου. 
Η Ημερίδα έχει τίτλο «Ο αυτισμός σήμερα και αύριο»  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 09:30 το πρωί στον κινηματογράφο Σταρ. 

Συνδιοργανωτές θα είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, η Σχολική Σύμβουλος Ε.Α. 10ης Ε.Π. και το ΚΕΔΔΥ Ημαθίας, ενώ θα συμμετέχουν η Σχολική Χορωδία Βέροιας, η Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας και Αιγές Βεργίνας υπό την καθοδήγηση της κυρίας Ελένης Αναγνώστου, μουσικός, που θα ‘κλείσουν ‘την ημερίδα με τις μελωδικές τους φωνές και τα ξεχωριστά τους τραγούδια.

πηγή: www.veriotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: