Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δεν θέλει η VENUS να γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - επικαλείται λόγους ασφάλειας- διαφωνεί και επιμένει ο βουλευτής Αντωνίου

Διαφωνίες για την επιλογή του στρατοπέδου έξω από την Αλεξάνδρεια εκφράζει με έγγραφό της που κοινοποίησε στον δήμο Αλεξάνδρειας και στο αρμόδιο υπουργείο η βιομηχανία κονσερβοποίησης VENUS που γειτνιάζει με τον χώρο. Η συγκεκριμένη βιομηχανία επικαλείται λόγους .....
ασφαλείας υπονοώντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της οι πρόσφυγες και πιθανόν να προκαλέσουν ζημιές. Βέβαια, η ανησυχία αυτή δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αφού τόσο η βιομηχανία όσο και το κέντρο φιλοξενίας φυλάσσονται και το κυριότερο, σε κανένα κέντρο φιλοξενίας δεν έχει παρατηρηθεί κανένα παραβατικό φαινόμενο.
Σύμμαχο η συγκεκριμένη βιομηχανία βρήκε και δυο παρακείμενες μονάδες που ωστόσο δεν συνορεύουν αλλά βρίσκονται σχετικά κοντά η πρώτη και λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα η δεύτερη. Σύμμαχος και μάλιστα βασικός είναι και το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Οι ενστάσεις αυτές έγιναν γνωστές στο υπουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες με έκπληξη διάβασε και την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και είναι να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες στη Βέροια, στις Βαρβάρες, όπως είπε στα τοπικά Χρονικά ο βουλευτής του Σύριζα Χρ. Αντωνίου.

Είναι φανερό ότι το θέμα θα λυθεί τις επόμενες μέρες και βέβαια κάτω από την πίεση της διευθέτησης των προσφύγων που θα μείνουν στην χώρα μας και δεδομένου ότι θα απαιτηθεί καιρός ώστε να γίνει η σταδιακή μεταφορά τους στις χώρες της δυτικής Ευρώπης όπως προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην σημερινή σύνοδο.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί το αλαλούμ που επικρατεί στον κυβερνητικό μηχανισμό. Ο υπουργός Καμμένος δια συνεργατών του διαμηνύει ότι το εν λόγω στρατόπεδο δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό. Ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Βίτσας ανακοίνωσε προσωπικά στον δήμαρχο Γκυρίνη ότι το εν λόγω στρατόπεδο έχει επιλεγεί για κέντρο προσφύγων. Και τέλος, ο υφυπουργός εσωτερικών Μπαλάφας ζητάει με έγγραφό του από τους ΟΤΑ και τον δήμο Αλεξάνδρειας δηλαδή του υποδείξουν όλοι τους χώρο για λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.
Μύλος; Ναι, μύλος και θα πρέπει αυτό το μπάχαλο να σταματήσει γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφορά ανθρώπους...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην καρδιά της Μακεδονίας και στην ευρύτερη περιοχή προσφύγων, Ελλήνων και μη, οι πρόσφυγες από κάθε γωνιά του κόσμου είναι καλοδεχούμενοι.

Οι βιομηχανίες της συγκεκριμένης περιοχής ας κοιτάξουν να ανησυχήσουν πρώτα από όλα για την ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται σε αυτές, ασφαλισμένο κανονικά και μη, τον περιορισμό μολύνσεων στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας με τα χωρίς καμία δημοσίευση περιβαλλοντικού ελέγχου των αποβλήτων τους, τα μειωμένα ωράρια στα χαρτιά, εργασία αργιών και υπερωριών χωρίς αμοιβή αλλά με αναγκαστικά ρεπό καθημερινών και άλλα πολλά τεχνάσματα εργασιακής εκμετάλλευσης των αφεντικών προς τους τοπικούς σύγχρονους εργασιακούς σκλάβους.

Αφού τα κάνουν όλα αυτά και δε μιλάμε για εργασιακές συνθήκες "γαλέρας" στους χώρους ιδιοκτησίας και διαχειρίσεως τους, ας εκφράσουν τους φόβους τους για την φτωχοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ίσως και για την ευρύτερη Ελληνική επικράτεια, και για το πως θα μπορέσουν να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος αυτού και όχι ακόμα μια τροχοπέδη στο θέμα αυτό.

Κλείνοντας ας σκεφτούν πόσο άσχημα ακούγεται στην προσφυγική κοινωνία μας ότι οι πρόσφυγες είναι κλέφτες και κινδυνεύει το εμπόρευμα μιας βιομηχανίας στις καλά φυλασσόμενες αποθήκες τις.

Μια ιδιωτική επιχείρηση να προδικάζει την εγκληματικότητα, να στοχοποιεί μια ολόκληρη μερίδα ανθρώπων που αγωνίζεται να επιβιώσει και υποκινεί τη βία, δίνοντας αστείες δικαιολογίες στους θερμοκέφαλους και ανιστόρητους φασίστες της περιοχής και όχι μόνο.

Υ.Γ. Ντροπή και μόνο. θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.