Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Σκάβουν τον Αλιάκμονα Γκυρίνης- Τσιφόπουλος. Ποιος έδωσε έγκριση για το έργο; Που πάνε τα χώματα;

Σκάβουν τον Αλιάκμονα Τσιφόπουλος- Γκυρίνης και Σαρακατσάνος.  Με ποια μελέτη γίνεται το έργο; Που αποθηκεύονται τα χώματα; Ποιος τα μεταφέρει;
Μόλις το είδα και το διάβασα χαμογέλασα με την αφέλειά του και τον αυθορμητισμό του. Ο Θέμης Τσιφόπουλος δεν έχασε ούτε μέρα καιρό και.....
επειδή είναι στην πλευρά των νικητών θέλει να δείξει ότι αυτός κάνει τα κουμάντα και δίνει λύσεις. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν και κυρίως ο Γκυρίνης ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει σε δημοτική ή κρατική περιουσία χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Μ΄ άλλα λόγια, ουδείς μπορεί να φορτώσει τα εκσκαπτικά μηχανήματα και να πάει στο ποτάμι, στον Αλιάκμονα, και να αρχίσει να σκάβει όποιον λόγο και αν επικαλεστεί.
Εν προκειμένω, ο Τσιφόπουλος με την άδεια και την σύμφωνη γνώμη του Γκυρίνη και του αντιδημάρχου Μελίκης Σαρακατσάνου πήγε στο ποτάμι και άρχισε εργασίες εκβάθυνσης για να έρχονται μεγαλύτερες ποσότητες νερού και να γίνεται καλύτερα η τροφοδοσία των αντλιοστασίων ώστε το δίκτυο άρδευσης να έχει επάρκεια και να διευκολύνονται οι αγρότες της περιοχής όταν ποτίζουν.
Ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την άρδευση στην περιοχή. Πάγιο το αίτημα των κατοίκων της να γίνει δίκτυο άρδευσης. Ωστόσο, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προχωρά σε εργασίες τέτοιας φύσης χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη, έγκριση της μελέτης από τα αρμόδια όργανα, ανάθεση του έργου σε εργολάβο κλπ.

Και καλού κακού ρωτάω εγώ για να μάθω αφού πιθανολογώ ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο οι απερχόμενοι όσο και οι νεοεκλεγμένοι δε θα μπουν στον κόπο. Ρωτάω τον Γκυρίνη να μάθω: Αυτά τα κυβικά μέτρα χώμα που βγήκαν από το ποτάμι ποιος θα τα πάρει. Σε ποιον χώρο θα αποθηκευτούν; Ποιος έκανε την επιμέτρηση των ποσοτήτων των χωμάτων που βγήκαν;
Επίσης ρωτώ τον Γκυρίνη που επιβλέπει το έργο: Στη βάση ποιας μελέτης και ποιας απόφασης ποιανού οργάνου γίνεται το εν λόγω έργο; Υπάρχουν οι εγκρίσεις που προβλέπονται;

Ο Τσιφόπουλος γράφει τα εξής και πανηγυρίζει:

Ο Τοπος μας στον δημο Μελικης πονάει στο αρδευτικο για να ποτίστουν χιλιάδες στρέμματα κ διάφορες παραγωγές..
υπεύθυνος ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρινης και αντιδημαρχος Σαρακατσιανος Νικόλαος και Ευθύμιος Τσιφοπουλος ξεκίνησαν την εκβάθυνση των μεγάλων καναλιών που δίνουν νερο στα αντλιοστάσια απο τον ποταμό Αλιάκμονα για να ποτισει ο αγροτικός τομέας ..απο τον ποταμό Αλιάκμονα!!! 
ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΠΡΆΞΕΙΣ 
 ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ!! 
#ΘΕΜΗΣ!!!

4 σχόλια:

Ασλάνογλου Νίκος είπε...

Με πολύ κόπο εδώ και κάποια χρόνια, καταφέραμε σαν Οικολογική Ομάδα Βέροιας, να σταματήσουμε την πλήρη καταστροφή του παραποτάμιου δάσους του Αλιάκμονα. Οι καταστροφείς, που δεν ηταν ενας και δυο, ήταν σχεδ'ον ολοι απο τον Δήμο Μελίκης.Αυτούς ο Προϊστάμενος της Κτηματικής εταιρίας του Δημοσίου, τότε, τους χαρακτήρισε τυχάρπαστους. Σε επίσημο έγγραφο της υπηρεσίας αυτό, προς τον εισαγγελέα. Ενας απο αυτούς, ήταν και ο κ. Τσιφόπουλος. Το τι ζημιά εκανε αυτός ο κύριος, δεν ειναι της παρούσης. Ομως, για να επανέλθει με αυτόν τον τρόπο, μάλλον αισθάνεται ασφαλής. Ισως εχει πλάτες τον Δήμαρχο που βρίσκεται εκει παρών, μπροστά απο τους βράχους μέσα στο ποτάμι, που επρεπε να τους πάρουν και τα πρόστιμα διαδέχονται το ενα το άλλο. Ισως και ο Δήμαρχος αισθάνεται ασφαλής.
Ιδωμεν.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κ Ασλάνογλου θέλω να ρωτήσω. Υπάρχει κράτος? Υπάρχει Περιφέρεια? Υπάρχει Εισαγγελέας? Υπάρχει Αστυνομία? Τόσο ξεχαρβαλωμένα είναι όλα? Ποιος είναι ο Τσιφόπουλος? Ποιος είναι ο Σαρακατσάνος? Ποιος είναι ο Γκυρίνης? Από πού αντλούν αυτό το θράσος? Στο χωράφι του μπαμπά τους σκάβουν? Δεν είμαι αντίθετος με τους αγρότες τις Μελίκης που χρειάζονται κάποια έργα για να κάνουν την δουλειά τους, όμως εδώ είναι ξέφραγο αμπέλι και ο κάθε τυχάρπαστος κάνει ότι του κατέβη και αυτό είναι πρόκληση. Πρέπει άμεσα οι διωκτικές αρχές να παρέμβουν και να βάλουν τέλος στη αυθαιρεσία αυτή. Αν δεν το κάνουν τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Ασλάνογλου Νίκος είπε...

Θα σας απαντήσω. Μόλις πριν, εγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Τι υπόσχονταν όλοι μα όλοι οι υποψήφιοι; Ταχα μου το συμφέρον του τόπου. Παραμύθια που εμείς οι πολίτες τα συντηρούμε. Κάτι ακόμη. Γιατί γράφετε ανώνυμα; Φοβάστε ποιόν; Θα επρεπε και του λόγου μου να φοβάμαι κάποιον; Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, ο φόβος θα επρεπε να να ειναι αγνωστη λέξη. Ομως εδώ, ο κάθε τυχάρπαστος, οπως εγραψε ο προιστάμενος συμπεριλαμβανόμενου και του Τσιφόπουλου, εκλέγεται κιόλας με τις ψήφους μας. Σωστα τα ερωτήματα που βάλατε και προφανής η απάντηση. Ομως για να σας προστατέψω σας λέω καλά κάνετε με την ανωνυμία σας. Δεν ξέρετε απο ποιον θα σας ερθει. Απο τον Βουλευτή, τον Δήμαρχο, τον εισαγγελέα, τον τέδε Πρόεδρο; Και που να ξέρετε ποια συμμορία, κυριολεκτικά, κρυβεται πίσω απο ποιον; Μα να ειστε σίγουρος οτι κριβοταν και κρίβεται, μέσα στα κόμματα που Διοίκησαν εδω και δεκαετίες. Δεν εξαιρω και τους σημερινούς που.... αυταπατήθηκαν πατώντας ολους μας. Κάποια Δημοκρατικά και μή τόξα, ειναι στα χερια συμμοριών και βάλτε εσεις οποιον θέλετε μέσα.

Ασλάνογλου Νίκος είπε...

Θα συνεχίσω λίγο.
Αλήθεια, τόσοι στην αντιπολίτευση εκει στον Δήμο Αλεξάνδρειας, ενας δεν βρέθηκε να κάνει κάτι; Τι εκλέξατε τελικά; Και όλο αυτό, πριν αλέκτωρ λαλήσει. Που να λαλήσει κιόλας τα επόμενα χρόνια. Εμεις θα λαλήσουμε, το λιγότερο, μη πω θα βελάξουμε κιόλας. Και για τον φόβο θα πω αυτό. Και μια φορα να φοβηθεις, ηττήθηκες. Μα θα σου κάνουν , θα σου δείξουν. Ε και; Θα σταματήσει η γη να γυρίζει; Το πολύ πολύ να σε ξεκουράσουν φέρνοντας μαζί τους ανεμιστήρα. Κατάλαβες φαντάζομαι. Και αν το τράβηξα λίγο παραπάνω, συγγνώμη μα ειμαι οργισμένος. Οχι μόνο μαυτο το θέμα. Να σκάσω ειμαι αγαπητέ μου ή αγαπητή μου, όμως μπορω να διαχειρίζομαι αρκετά καλά την οργή μου. Με φοβισμένους πολίτες τελικά, προκοπή δεν πρόκειται να δουμε στον αιώνα τον άπαντα.