Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Οι σχολικές καθαρίστριες ευχαριστούν τον βουλευτή Χρ. Αντωνίου

Ο βουλευτής με αντιπροσωπεία των σχολικών καθαριστριών
από όλη την Ελλάδα στη Βουλή τον Μάιο
Οι εργαζόμενες (κατά βάση γυναίκες είναι) στην καθαριότητα των σχολείων έκαναν την εμφάνισή τους οργανωμένα και δυναμικά λίγο πριν τις.....
δημοτικές εκλογές όταν κατήγγειλαν τον Γκυρίνη ότι δεν έκανε δίχρονες συμβάσεις αλλά ενός έτους καθώς και για άλλες παραλείψεις του δήμου Αλεξάνδρειας. Προσωπικά αγνοούσα ότι υπήρχε τέτοιο σωματείο.
Αυτό το σωματείο που όπως φαίνεται είναι απλωμένο σε όλη τη χώρα, μιας και οι εργαζόμενες στο χώρο αυτόν είναι χιλιάδες, κατάφερε και πέτυχε μια νίκη. Κατάφερε να βρει τα πρόσωπα εκείνα που μπόρεσαν να κινήσουν τον δυσκίνητο γραφειοκρατικό μηχανισμό και να πετύχουν το αυτονόητο, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Βέβαια, συνεχίζουν την πίεση ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Το σωματείο της Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον βουλευτή του Σύριζα Χρήστο Αντωνίου για την προσπάθεια που έκανε και το θέμα είχε αίσια κατάληξη.

Η ανακοίνωση του σωματείου είναι:

Το σωματείο προσωπικού λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών σχολείων Ν. Ημαθίας θέλει να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την καθοριστική και άμεση παρέμβαση του στο να ψηφιστεί η τροπολογία για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Χρήστο Αντωνίου και Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν δίπλα στον δίκαιο αγώνα μας μέσα από τον οποίο υλοποιήθηκε ένα από τα βασικά αιτήματα μας.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία δικαίωση, που θα είναι η μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου όλων των εργαζόμενων στον κλάδο της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων.
Η Πρόεδρος του Σωματείου
Ανβάρ Τριανταφυλλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: