Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Θέλουν νυχτερινή φύλαξη με σεκιούριτι στα σχολεία - Ποιος θα πληρώσει;

Οι σύλλογοι γονέων των δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας ζητούν από την διοίκηση του δήμου να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης (σεκιούριτι) την νυχτερινή φύλαξη των σχολείων γιατί, ισχυρίζονται, γίνονται ζημιές και κλοπές από αγνώστους.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο μεγάλο είναι το......
πρόβλημα ώστε να απαιτείται η φύλαξη των σχολικών μονάδων σε τακτική βάση. Αυτό το γνωρίζει ο δήμος και οι σχολικές επιτροπές. Ωστόσο, αυτό που με προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι σύλλογοι προτείνουν να ανατεθεί η φύλαξη σε σεκιούριτι και δεν ζητάνε την συνδρομή της αστυνομίας! Ποιος θα πληρώσει την επιβάρυνση αυτή; 
Τέλος, θα πρέπει να πούνε τόσο οι σύλλογοι όσο και ο δήμος Αλεξάνδρειας πόσο αποτελεσματικό ήταν το απαράδεκτο μέτρο που είχε προτείνει ο τότε αντιδήμαρχος Ισαάκ Χαλκίδης και είχε αποδεχτεί ο Γκυρίνης και το οποίο προέβλεπε το κλείσιμο των σχολικών αυλών μόλις τελειώνουν τα μαθήματα.
Ένα μέτρο που εξυπηρετούσε καθαρά μόνον τους δασκάλους και τους καθηγητές οι οποίοι πίεσαν και πέτυχαν να φύγει από πάνω τους κάθε ευθύνη από πιθανό τραυματισμό.

Η επιστολή των συλλόγων είναι:

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε αυτή την επιστολή για να αιτηθούμε τη νυχτερινή φύλαξη των σχολείων και των αύλειων χώρων από το Δήμο μας, με περιπολίες ιδιωτικών εταιριών φύλαξης.
Τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν βανδαλισμοί και κλοπές στα σχολεία της Αλεξάνδρειας. Η συχνότητά τους είναι ανησυχητική και η φύλαξη των αύλειων χώρων ανύπαρκτη. Τα παιδιά που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με κλεψιές και ζημιές, αντίστοιχα διαμορφώνουν άποψη για την κοινωνική συμπεριφορά και το σεβασμό του δημόσιου χώρου. Στο παρελθόν έγιναν μεμονωμένες αιτήσεις μας, οι οποίες δεν έτυχαν την απαιτούμενη ανταπόκριση.
Για αυτούς τους λόγους κατατέθηκετον Ιανουάριο στο δήμαρχο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, φάκελος με την αίτησή μας και τις εισηγήσεις των διευθυντών για την αναγκαιότητα δράσης, καθώς και τοπογραφικά σχέδια, ανάλογες υποθέσεις άλλων δήμων και έρευνα συμβολαιογράφου για το νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να βασιστεί το αίτημά μας.
Σεβαστήκαμε την προεκλογική περίοδο και αναβάλαμε περαιτέρω ενέργειες. Ωστόσο, τα σχολεία σύντομα θα κλείσουν και η ανάγκη για φύλαξη είναι επιτακτική. Είμαστε βέβαιοι πως η διοίκηση του δήμου θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος και θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας.

Η συντονίστρια          Οι πρόεδροι
Βάφα Χριστίνα      Ευαγγελοπούλου Ελένη
                              Κίτσας Αντώνιος
                              Μηνόπουλος Αστέριος
                              Μπουκλά Θωμαή
                              Πλατσάς Χαράλαμπος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φύλαξη είναι στην δικαιοδοσία της αστυνομίας. Ας πιάσουν κανά δυο καλόπαιδα , να τα βάλουν να πληρώσουν τις ζημιές και να δείς τι καλά στρώνουν χαρακτήρα. Αλλά θα με πείς, υπάρχει αστυνομία? Οχι, δεν υπάρχει. Είναι ανύπαρκτη στην πόλη. Σεκιούριτη πρέπει να βάλουμε στην πόλη. Στην τελική κάτι καλύτερο θα κάνουν. Ας δώσουν και ταμείο ανεργίας στους αστυνομικούς να γίνει και οικονομία στα δημόσια έσοδα. Η πλειοψηφία των αστυνόμων μόνο τον μισθό ξέρει να παίρνει και να έχει ύφος χιλίων καρδιναλίων όταν σε μιλούν. Αμα δεν πέσουν κεφάλια προκοπή δεν θα υπάρχει απο τους εν λόγο τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους.

Ανώνυμος είπε...

Μας λείπεις. Ανέβασε ένα άρθρο και ας είναι η μεγαλύτερη @αλακία του κόσμου.