Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Στο πλευρό των 75 εργαζομένων της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ ο βουλευτής Χρ. Αντωνίου

Το αληθινό πρόσωπο του καπιταλιστή, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κέρδος, αντιμετωπίζουν οι 70 περίπου εργαζόμενοι στο ......
εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ που έμαθαν ότι η εταιρεία αποφάσισε να το κλείσει και να μεταφέρει στο εξωτερικό, όπου είναι πιο φθηνή η παραγωγή, τις δραστηριότητές της.
Η ΔΕΛΤΑ κάνει αυτό που έκαναν πλείστοι όσοι επιχειρηματίες μικροί και μεγάλοι όλα τα χρόνια είτε είχαμε κρίση είτε όχι. Ωστόσο, το πρόβλημα τόσο με την ανεργία των εργαζομένων όσο και με την πλήρη αποβιομηχάνιση της περιοχής είναι υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με τις νόρμες της Ε.Ε δεν αντιμετωπίζεται ως γνωστόν. Οπότε, αυτό που μένει είναι να γίνει παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση ώστε να βρεθεί αγοραστής ή κάτι άλλο.
Ο βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Αντωνίου ήταν αυτός που πήγε στη μονάδα από τους πρώτους και αφού πληροφορήθηκε την κατάσταση από το σωματείο "έκλεισε" συνάντηση του σωματείου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και την εργοδοσία ώστε να διερευνηθούν οι πιθανότητες εύρεσης θετικής λύσης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και ο Αντωνίου δεν απέφυγε να συμμετέχει σε ένα θέατρο σκιών, που συμμετείχαν ο Τζιτζικώστας, ο καλαϊτζήδης, και ο Γκυρίνης!!!! Ο τελευταίος έμαθε που βρίσκεται το εργοστάσιο τις τελευταίες μέρες. Όλοι το παίξανε θυμωμένοι , προβληματισμένοι και υποσχέθηκαν λύση!!!! Παραμύθια τις χαλιμάς. Το ενδιαφέρον τους ήτανε προσχηματικό και μάλιστα ενόψει και των εκλογών το παίζουν πονόψυχοι. Από την άλλη η ΔΕΛΤΑ έστειλε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους με επιστολές που λένε πως αν δεν δεχθούνε την προσφορά τις εταιρίας που είναι αποζημίωση 200% και έχει ημερομηνία λήξεως την Τρίτη 18 /6/ 2019 θα ξεκινήσει τις απολύσεις με αποζημίωση 100%. Όλα τα άλλα είναι λόγια για φωτογραφίες και ύπουλα παιχνίδια. Κρίμα που όλοι αυτοί παίζουν με τον πόνο των απολυμένων εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα η μείωση μισθών θα έφερνε ανάπτυξη.Να φεύγουν τα εργοστάσια. Με την μείωση των φόρων τι θα γίνει ηλίθιοι πολιτικοί μπας και μείνει κανένα εργοστάσιο στην Ελλάδα? Θα περάσουν ακόμη 2-3 πολιτικάντες και θα κλείσει σαν να μην έγινε τίποτα το εργοστάσιο δυστυχώς. Ανάπτυξη βλέπεις. Που θα πάει , κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε.