Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Το γαρ πολύ της θλίψης Παναγιώτη μου γεννά απαντήσεις για γέλια και για κλάματα

Αν με ρωτήσει κανείς γιατί χαμογελάει ενώ ξέρει ότι
το πει το ποίημα δεν ξέρω τι να του απαντήσω
Θα πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξάνδρειας για να βρίσκει αποκούμπι, για να αξιολογεί ως θέσφατο, ως τη μοναδική αλήθεια ένα πράμα, αυτά που λέει ο Καρέλης. Ναι, στον πρώην δήμαρχο Μελίκης αναφέρομαι που επί θητείας του ο δήμος δεν συνέταξε ισολογισμούς- απολογισμούς, που είχε.... αντί για βιβλία μπακαλοτέφτερα και που φέρει στη πλάτη του έναν καταλογισμό που δεν τον σηκώνει όλη η Ημαθία μαζί.
Ο Γκυρίνης θα πρέπει να βρίσκεται σε δεινή θέση για να αποδέχεται και να εγκρίνει και να υπογράφει κείμενα απαντήσεων που του γράφουν γνωστοί αποτυχημένοι παρατρεχάμενοι που το όνειρό τους πάντα ήταν με ποιον τρόπο να γίνουν οι "φίρμες" της περιοχής αλλά δε μπορούσαν. Και αυτοί οι παρατρεχάμενοι ως γνωστόν άφησαν πίσω τους μια ιστορία που ο Γκυρίνης την γνωρίζει αλλά δεν έχει άλλη επιλογή κατά πως φαίνεται. Αυτοί οι παρατρεχάμενοι λοιπόν σε κάθε εκλογική μάχη όταν έλεγαν ότι στήριζαν τον υποψήφιο δήμαρχο Α αυτός με μαθηματική ακρίβεια έχανε τις εκλογές.
Ο Γκυρίνης λοιπόν, για να απαντήσει στον Χαλκίδη και στα όσα είπε στην ομιλία του στη Μελίκη, επικαλείται τα όσα είπε ο Καρέλης στην συνέντευξή του στην Επικαιρότητα και στην Περισκόπηση (Κίτσιος και Τάμογλου δηλαδή, χαιρετισμούς πολλούς) και τα θεωρεί ιερό ευαγγέλιο. Ότι δηλαδή ο Καρέλης όσα λέει είναι αληθή και μόνο αληθή. 
Γιατί γελάτε κύριοι;
 
Ά, ρε Παναγιώτη πως τα έφερε η μοίρα που εσύ και μόνο εσύ έφτιαξες γιατί κυριάρχησε ο εγωισμός σου και η χωριατομαγκιά σου με αποτέλεσμα σήμερα να είσαι απελπιστικά μόνος με τους επαγγελματίες λούζερ και καλείσαι να τον πιεις τον πικρό καφέ ολόκληρο την Κυριακή το βράδυ και θα ΄ναι και διπλός καϊμακλίδικος....

Η ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου Γκυρίνη είναι:

Οι  πολύ σοβαρές αποκαλύψεις που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης, σχετικά με τις σκοτεινές ενέργειες του Μ. Χαλκίδη, προκειμένου να «κοπεί» το έργο του δημοτικού κολυμβητηρίου, επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά την επιπολαιότητα και τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ανάγκες του δήμου ο τότε βουλευτής. 
«Αυτός ο δικός σου σκύλιασε να κόψει το έργο»  ήταν η χαρακτηριστική φράση του τότε υπουργού προς τον κ. Καρέλη, όταν ο τελευταίος ζήτησε να μάθει τους λόγους της καθυστέρησης της χρηματοδότησης του κολυμβητηρίου Μελίκης. Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες, βέβαια, ο κ. Χαλκίδης απάντησε με τη μέθοδο «στρίβειν διά του αρραβώνος», ζητώντας «ντιμπέιτ». 
Δυστυχώς για τον ίδιο τον κ. Χαλκίδη και των υποστηρικτών του, η έξοδός του από την πολιτική θα είναι τόσο κραυγαλέα, όσο και η είσοδός του σ’ αυτή. Ας φροντίσει τουλάχιστον, να είναι αξιοπρεπής. Αντί λοιπόν να ζητάει δημόσιες «κοκορομαχίες», καλό θα ήταν να απολογηθεί στους δημότες της Μελίκης γιατί δεν έχουν σήμερα κολυμβητήριο τα παιδιά τους.
Η διοίκηση κι εγώ προσωπικά, εξηγήσεις για το έργο μας οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά στους πολίτες, και όχι στον κάθε απερχόμενο πολιτευτή που παρουσιάζεται ως "φέρελπις" σωτήρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να λες και να γράφεις εναντίον του να το ξέρεις και το ξέρεις καλά πάλι δήμαρχος θα είναι ο Παναγιώτης και καλά κάνεις που τον λες έτσι γιατί είστε κατά βάθος φίλοι και αυτός σε θεωρεί ακόμα φίλο και εσύ τον γράφεις τα μύρια όσα. Δεν είναι μόνος του είμαστε μαζί του πολλοί και θα το δεις και οι άλλοι που τα λένε αυτά θα έχουμε πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο και με το έργο μας ο κόσμος θα αποφασίσει.
Ίσως κατάλαβες ποιος είμαι γιατί και εμείς γνωριζόμαστε πολύ καλά και να ξέρεις ότι εγώ δεν λέω ψέματα και το έχω αποδείξει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:33 άσχετε και ονειροπόλε. Ώστε γνωρίζεις καλά το Μόχλα και έχεις το θράσος να αναφέρεις πως αγαπάει τόν Γκυρίνη? Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να ερμηνεύεις εσύ τον Χάρη? Αν είχε τέτοιους φίλους ο Χάρης, τότε τι του ήθελε τους εχθρούς? Ξεχνάς εσκεμμένα πως ο Γκυρίνης μαζί με το Ισαάκ το Χαλκίδη ξεσπίτωσαν την οικογένεια του? Ξεχνάς πόσο ανέντιμα φέρθηκε ο Γκυρίνης στη εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο τη σύζυγο του Μόχλα? Και έχεις το θράσος να μιλάς για αγάπες και κουροφέξαλα!! Αλήθεια δεν ντρέπεσαι καθόλου? Προφανώς και είσαι κάποιο ταϊζόμενο παπαγαλάκι δε εξηγείται διαφορετικά το σχόλιο σου. Και τώρα να σου πω και για το φίλο σου το Δήμαρχο. Ποιος εγωιστής ,ποιο κομπλεξικός και ποιο αχάριστος από αυτόν ακόμη δεν έχει γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο!!! Ένας Δήμαρχος που σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλεί τον Κίμωνα Παράσχου ανόητο, η που λέει συνέχει ανοησίες Και αυτός έχει δύο πανεπιστημιακά πτυχία του Φαρμακοποιού και του Δικηγόρου, όταν αποκαλεί τον πρώην Δήμαρχο Δημητριάδη , πως άλλα διαβάζει και άλλα καταλαβένη και ας έχει Πανεπιστημιακό πτυχίο Γεωπόνου , και έχει θητεύσει χρόνια στην Δημόσια Διοίκηση Τότε έχει θράσος , κακία και κόμπλεξ. Και εσύ με το μιαλουδάκι σου ζητάς να ξανά εκλεγεί για να μας πάει άλλα τέσσερα χρόνια πίσω!! Αλλά οι πολίτες δεν ξεγελιούνται άλλη φορά, ας μαζέψει τα πράγματα του και ας πάει πάλι στα χωράφια του. Ξέρεις αυτό που λέει πως μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για πολύ καιρό, δεν μπορείς όμως να τους ξεγελάς για πάντα!!! Ο καιρός είναι κοντά να απαλλαχτούμε και από τον Γκυρίνη και από την παρέα του, που τόσο έβλαψαν τον τόπο μας.