Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σύντροφοι του Σύριζα: Να τον χαίρεστε τον νέο σας υφυπουργό και να τον φροντίζετε - Γελάνε οι αντίπαλοι και βράζουν οι Συριζαίοι στην Ημαθία από την απόφαση Τσίπρα

Κανείς δε χάνεται ρε....
Φροντίζει ο Αλέξης
Εξ αρχής και χωρίς περιστροφές δηλώνω ότι η απόφαση του Τσίπρα να κάνει υπουργό της παρούσας κυβέρνησης τον Τόλκα ήταν πέρα για πέρα λάθος και κάποιος πρέπει να του το πει. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι ουδείς εκ των στελεχών του κόμματος στην Ημαθία αλλά και κανείς από τους τρεις βουλευτές που έχει εκλέξει το κόμμα στο νομό δεν πρόκειται να του το πει του το λέω εγώ δημόσια έχοντας γνώση του τόπου, των αισθημάτων των....
Ημαθιωτών έναντι του Τόλκα, της διαδρομής του στον πολιτικό στίβο, το έργο που παρήγαγε είτε ως βουλευτής είτε ως υπουργός των 70 ημερών του Παπανδρέου πριν από χρόνια, στις αρχές των μνημονίων. Ούτε θα θυμίσω το πως αποκαλούσε ακόμα και πρόσφατα όλους αυτούς που αντιδρούσαν και διαδήλωναν το ΄11, το ΄12, το ΄13 κλπ κλπ.

Τα γνωρίζουν όλα αυτά τα μέλη, οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του Σύριζα. Έχουν άποψη για τον Τόλκα αλλά κατά πως φαίνεται ο Τσίπρας παίρνει αποφάσεις χωρίς να ρωτάει κανέναν. Το αποτέλεσμα είναι να εκτίθεται και να φέρνει σε δύσκολη θέση μια ολόκληρη οργάνωση στο νομό Ημαθίας και σε δυσάρεστη θέση τους τρεις βουλευτές που πλέον θα είναι αναγκασμένοι να είναι μαζί του και να να είναι αναγκασμένοι να χαμογελάνε κι όλας....

Δεν θα ασχοληθώ ούτε θα αναζητήσω τα όσα έλεγε και δήλωνε ο Τόλκας για τα μνημόνια ως βουλευτής του Πασόκ το 2010, ούτε ως υφυπουργός -εκπρόσωπος αργότερα. Την δουλειά του έκανε. Ταυτίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον ακολούθησε στο κόμμα που έκανε όταν αποχώρησε από το Πασόκ του Βενιζέλου και με εντολή του επέστρεψε στο Κιναλ. Την δουλειά του έκανε και ουδείς μπορεί να του προσάψει κάτι για τη διαδρομή αυτή. 
Για όλα όσα έκανε ο κόσμος έκρινε και τον έστειλε στα αζήτητα, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας που θα έλεγε και ο ιδρυτής αν ζούσε.
Και ω του θαύματος, για να δείξει ο Σύριζα ότι πετυχαίνει διεύρυνση προς τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ανασταίνει έναν πολιτικά νεκρό, του δίνει ένα υφυπουργείο κρίσιμο με το αντικείμενο του οποίου δεν έχει ουδέποτε ασχοληθεί και βάζει φωτιά στα μπατζάκια των Συριζαίων της Ημαθίας που εκτός όλων των άλλων θα έχουν να υποστούν την καζούρα και να απολογούνται στον κάθε έναν για την απόφαση Τσίπρα.
Τραγικό...

Θα κλείσω με κάτι προσωπικό που ωστόσο δείχνει την ποιότητα του ατόμου. Όταν έγινε υφυπουργός ο Τόλκας επί Πασόκ εγώ ασκούσα κριτική κατά των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησής του. Ο Τόλκας λοιπόν ως γνήσιος δημοκράτης σταμάτησε να με στέλνει ανακοινώσεις και ενημερώσεις, με μπλόκαρε δηλαδή, θέλοντας να με "τιμωρήσει" και να μου δώσει ένα μήνυμα ότι αν συνεχίσω στην ίδια ρότα δεν θα κάναμε ποτέ ....χωριό. Ως απάντηση της κίνησής του είχα γράψει το εξής: Άγγελε, είσαι μόλις δέκα μέρες υπουργός. Απόλαυσε το δίμηνο του μέλιτος, κάνε τα ταξίδια σου, βγάλε τα γούστα σου τώρα που γυρίζει γιατί πολύ σύντομα θα είσαι παρελθόν.
Δεν πέρασαν δυο μήνες και επαληθεύτηκα....

Τέλος αλλά όχι έσχατο: Να τον χαίρεστε τον νέο σας υφυπουργό σύντροφοι στην Ημαθία και να φροντίζετε πάντα για το καλό του και για το μέλλον του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά γελάω πλέον με τον σΦυριζα. Το να μείνει στην εξουσία ή καλύτερα να κάνει την δεξιά παρένθεση πράξη δεν έχει τέλος. Το να μην χάσει την πρωθυπουργία ο αλ6ς ( αλ + 6 + ς = αλεξης) ή να έχει το λιγότερο δυνατόν απώλειες τον οδηγεί σε ένα αδηφάγο παιχνίδι εναντίον σε όλους αυτούς που ψηφίζουν σε όλα ΝΑΙ ακόμη και εάν ψηφίσουν υπέρ του θανάτου της μητέρας τους.
Το μόνο που με κάνει χαρούμενο είναι ότι μετά την πιθανή εκλογή του κούλη έρχεται επιτέλους το τέλος της μεταπολίτευσης. Οι βΟλευτές σε Α θεατρικό ρόλο , οι αρχηγοί των κομμάτων οι καλύτεροι κολοτούμπες... Τι άλλο? Επιτέλους ΤΕΛΟΣ με τα σιχάματα της μεταπολίτευσης.