Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Κωστή, άσε τον αέρα τον κοπανιστό και πες μας αν θα κάνεις τα αυτονόητα ως δήμαρχος- Άσε και σε κάναν άλλον τα μεγάλα και τα τρανά

Νομίζουν ότι θα γίνουν σαν τον Ομπάμα ένα πράμα και αρχίζουν επισκέψεις και υποσχέσεις. Στο τέλος καταλήγουν Παν. Γκυρίνης....
Έχουν ένα "χούι" όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που τελικά τους εκθέτει αντί να τους αναβαθμίζει. Νομίζουν ότι άμα τη εκλογή τους μετατρέπονται σε ......Μπάρακ Ομπάμα και θα λύσουν όλα τα προβλήματα του δήμου, του νομού, της περιφέρειας και βάλε.
Αφορμή για το σχόλιο είναι η ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Ναλμπάντη που μαζί με συνεργάτες του επισκέφτηκαν στελέχη του ΟΣΕ και συζήτησαν μαζί τους να αναβαθμιστεί η σιδηροδρομική γραμμή για να γίνουν εγκαταστάσεις Logistics για να αναβαθμιστεί η περιοχή και να πάρουν προστιθέμενη αξία τα γεωργικά προϊόντα.
Είναι προφανές ότι συμβαίνουν δυο πράγματα: Είτε αυτοσχεδιάζουν στην παράταξη και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό είτε άνοιξαν κάποιο προεκλογικό πρόγραμμα της περασμένης δεκαετίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η παντελώς άστοχη και ατεκμηριώτη πρότασή του  Ναλμπάντη και εξηγούμαι.
Για να κάνεις μια τέτοια πρόταση είναι αυτονόητο ότι βασίζεσαι σε δεδομένα. Επίσημα δεδομένα και όχι εικασίες ή φλασιές ενός εκάστου. Τα δεδομένα της επιχειρηματικότητας τα έχει το Επιμελητήριο που ως γνωστόν πασχίζει να δώσει ζωή στην περιβόητη αγορά της Κουλούρας. Τουτέστιν, και να το ήθελες ως σύμμαχο ή συνεργάτη αυτό είναι τουλάχιστον δύσκολο στην παρούσα φάση. Συνεργάστηκε ο Ναλμπάντης με τις Ομάδες Παραγωγών του πρωτογενούς τομέα; Αν ναι, τί του είπαν και τί του πρότειναν;
Ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος για να κάνει μια τέτοια πρόταση θα έπρεπε να είναι στοιχειωδώς ενημερωμένος και γνώστης του αντικειμένου. Ποιος τον ενημέρωσε; Ποια στοιχεία χρησιμοποίησε; Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ώστε αφενός να ελεγχθούν για την αξιοπιστία τους τα όποια προεκλογικά λόγια και αφετέρου να διαπιστωθεί στην πράξη αν ο κύκλος του υποψηφίου παράγει προτάσεις για το κοινό καλό και όχι για την ...πάρτι του.

Κλείνω με το εξής: Ο Ναλμπάντης αλλά και ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια θα πρέπει να γνωρίζει ότι η κύρια δουλειά του είναι κρατάει το δήμο καθαρό, χωρίς σκουπίδια δηλαδή, να φωτίζει επαρκώς τους δημοτικούς χώρους, να μην έχουν οι δρόμοι λακούβες, να μπορούν οι αγρότες να πάνε στα χωράφια τους χωρίς να "σπάνε" τα οχήματά τους, να έχει η περιοχή επάρκεια νερού για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, να έχουν τα παιδιά ζεστά σχολεία το χειμώνα και παιδικές χαρές να παίζουν με αυλές ανοιχτές και όχι κλειστές, να μπορεί ο κόσμος να περπατά σε ελεύθερα πεζοδρόμια χωρίς τραπεζοκαθίσματα, να μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να τον ενοχλούν τα καφέ και τα μπαρ, να μπορεί να πίνει νερό χωρίς να χρεώνεται για ...σαμπάνια κλπ κλπ.
Αν του Ναλμπάντη τα παραπάνω του φαίνονται εύκολα και είπε να ασχοληθεί με ζητήματα μεγάλα ας το ξανασκεφτεί....

Η ανακοίνωση της παράταξης του Κ. Ναλμπάντη είναι η ακόλουθη:
Στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων που πραγματοποιεί ο συνδυασμός μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Ναλμπάντης συνοδευόμενος από τους κ.κ. Κιρκιλιανίδη Γιάννη, Παπαδόπουλο Απόστολο, Πανταζόπουλο Δημήτρη, Συρόπουλο Δημήτρη και Βασίλη Μιχαλακάκη, επισκέφθηκε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου τις υπηρεσίες του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα έγινε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστο Τούρτα στον οποίο ο κ. Ναλμπάντης έθεσε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξάνδρειας με την Θεσσαλονίκη. 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο της Αλεξάνδρειας που βρίσκεται επάνω στις κεντρικότερες διασταυρώσεις οδικά και σιδηροδρομικά (ΠΑΘΕ-ΕΓΝΑΤΙΑ, Σ.Σ. Πλατέως, εγγύτητα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) γεγονός που δίνει το πλεονέκτημα για την χωροθέτηση και δημιουργία ενός διεθνούς εμπορικού κέντρου, έργο το οποίο είναι εκ των βασικών στόχων για την προσεχή 4ετία. Η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού στόχου, περνά μέσα από την βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής τόσο προς δυσμάς όσο και ανατολικά, με τη βελτίωση της σιδηροδρομικής υποδομής που θα συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα των μεταφορών. 
Απ τη μεριά του ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κυκλοφορίας του ΟΣΕ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον σχεδιασμό ενός τόσο σημαντικού έργου και διαβεβαίωσε ότι ο ΟΣΕ θα είναι αρωγός μιας τέτοιας προσπάθειας. Ο κ. Τούρτας, διαβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης προαστιακών δρομολογίων τουλάχιστον μέχρι την Βέροια καθώς επίσης, η δυνατότητα μελλοντικά δημιουργίας σταθμού Logistic για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Αναφέρθηκε επίσης στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης, τηλεδιεύθυνσης και ηλεκτροκίνησης. Στα σχέδια του ΟΣΕ είναι η χάραξη νέας γραμμής Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Εδέσσης, που θα αφορά και το Δήμο Αλεξάνδρειας. 
Με την ευκαιρία συζητήθηκε η παραχώρηση λωρίδας για δημιουργία ποδηλατοδρόμου από την Αλεξάνδρεια έως τον Λουτρό παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου, γεγονός που είναι εφικτό εφόσον ο Δήμος δείξει ενδιαφέρον στο μέλλον.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στην ΓΑΙΑ ΟΣΕ, με το στέλεχος της υπηρεσίας Μηχανικό κ. Βασίλη Διαμαντάκη και ο κ. Ναλμπάντης έθεσε το θέμα της αξιοποίησης από το Δήμο προς όφελος των δημοτών, συγκεκριμένων ανενεργών περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε η προοπτική της παραχώρησης του διώροφου κτηρίου που βρίσκεται προς της διάβαση της Καψόχωρας, με όλο τον αύλειο χώρο. Ο κ. Διαμαντάκης διαβεβαίωσε ότι μπορεί να υπάρξει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ώστε διάφορα ακίνητα που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα, όπως για παράδειγμα το κτήριο του παλιού μηχανοστασίου στο Πλατύ, να ενταχθούν από το Δήμο σε μελέτες για την αξιοποίηση τους. Στη διάθεση του Δήμου επίσης μπορεί να τεθεί μουσειακό υλικό, βαγόνια, μηχανές κτλ, το οποίο μπορεί να κοσμεί χώρους που θα αξιοποιηθούν. Απ τη μεριά του ο κ. Διαμαντάκης τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η μελέτη για την ηλεκτροκίνηση από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και με το ενδιαφέρον του ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της.
Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τη διαβεβαίωση εκ μέρους του κ. Ναλμπάντη, ότι εφόσον επιτευχθεί η ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, ότι συζητήθηκε θα γίνει πράξη απ τη μεριά της νέας Δημοτικής Αρχής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΝ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΦΕΡΑΝΕ ΟΜΩΣ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ?ΤΟΝ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΝΩ ΣΕ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Θα σε παρακαλούσα εαν ήθελες το παρακάτω να το στείλεις στον κάθε υποψήφιο δήμαρχο και να απαιτήσεις να πάρεις απάντηση. Σε παρακαλώ να το κάνεις και να μας πεις εαν πήρες απάντηση και από που δεν πήρες .

Κλείνω με το εξής: Ο X υποψήφιος αλλά και ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια θα πρέπει να γνωρίζει ότι η κύρια δουλειά του είναι κρατάει το δήμο καθαρό, χωρίς σκουπίδια δηλαδή, να φωτίζει επαρκώς τους δημοτικούς χώρους, να μην έχουν οι δρόμοι λακούβες, να μπορούν οι αγρότες να πάνε στα χωράφια τους χωρίς να "σπάνε" τα οχήματά τους, να έχει η περιοχή επάρκεια νερού για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, να έχουν τα παιδιά ζεστά σχολεία το χειμώνα και παιδικές χαρές να παίζουν με αυλές ανοιχτές και όχι κλειστές, να μπορεί ο κόσμος να περπατά σε ελεύθερα πεζοδρόμια χωρίς τραπεζοκαθίσματα, να μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να τον ενοχλούν τα καφέ και τα μπαρ, να μπορεί να πίνει νερό χωρίς να χρεώνεται για ...σαμπάνια κλπ κλπ.


Μπορείς να το κάνεις σε παρακαλώ? Γιατί απο παπαριές χορτάσαμε από όλους τους. Εδώ εναν προαστιακό δεν μπόρεσαν να φέρουν απο τον ΟΣΕ , θέλουν και logistics.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμα μια φορά είσαι πολύ σωστός και μπράβο σου. Αυτά ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε στους δημάρχους μας που άλλος το γυρνάει στα τσίπουρα άλλος στις γκόμενες και άλλος στις κονόμες και κανένας τους δεν σκέφτεται εμάς. Άκου εκεί διεθνές εμπορικό κέντρο θέλει ο κ. Ναλμπάντης και απορώ γιατί δεν το σκέφτηκε κανένας άλλος Συνέχισε να τους βαράς αλύπητα μήπως και σοβαρευτούν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΡΕΣ ΦΟΡΑ ΜΟΧΛΑ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ; ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΕΚ ΘΕΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΙ