Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Αντωνίου στη Βουλή: Οι εθνικιστές λένε "προδότη" τον Ζάεφ. Τα ίδια λένε και οι δικοί μας στα συλλαλητήρια

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής, όπου εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και δίνεται οριστικό τέλος σε ένα πρόβλημα μεταξύ δυο χωρών που πυροδότησαν και συντήρησαν οι εθνικιστές των δυο μερών, πήρε το λόγο και μίλησε ο βουλευτής Ημαθίας του Σύριζα Χρήστος Αντωνίου. Είπε ότι οι εθνικιστές τόσο στη....
Βόρεια Μακεδονία όσο και στη χώρα μας χρησιμοποιούν κοινά επιχειρήματα και ρητορική. Άσκησε κριτική στη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί την εν λόγω συμφωνία για να πλήξει τον Σύριζα αδιαφορώντας για τα οφέλη που έχει η πατρίδα μας από το κλείσιμο αυτής της πολύχρονης πληγής.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα κατά την άποψή του οφέλη που αποκομίζει η χώρα από την εν λόγω συμφωνία και που είναι η οντότητα της ελληνικής Μακεδονίας που ήταν εξαφανισμένη από τους χάρτες, την ρητή αναφορά ότι η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας δεν έχει σχέση με το γειτονικό κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, τον προσδιορισμό της γλώσσας ως νοτιοσλαβικής διαλέκτου και όχι ως γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων.

Η ομιλία του βουλευτή σε βίντεο είναι:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1oν. Ρώτα αυτούς που σε ψήφισαν.
2ον. Μάθε να ομιλείς.
3ον. Είσαι ή επικίνδυνος ή ηλίθιος.
4ον. Μην κομπιάζεις όταν ομιλείς. Φαίνεται υπερβολικά άσχημο.
5ον. Μην με λες εθνικιστή και φασίστα γιατί σε ψήφισα ο ηλίθιος. Εξω απο το 1ο δημοτικό όταν τα λέγαμε για τα ιδιωτικά κανάλια που πρέπει να κλείσουν επειδή κυνηγάν τον συριζα. Και στην τελική εσύ είχες έτερο σύμμαχο στον σύριζα τους ακροδεξιούς των ανελ (σωστά ?).
6ον. Εγω και εαν είμαι ηλίθιος.

Ευχαριστώ.

υ.γ. Αντε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος στις επόμενες εκλογές.
Οτι πήρες πήρες.