Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Στείλτους ένα βιβλίο Ιστορίας και ένα Συντακτικό ελληνικής αυτούς που σε εγκαλούν Φρ. Καρασαρλίδου

Αυτό που γίνεται με τους πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν μετατραπεί χρόνια τώρα σε εστίες παραγωγής αγράμματων εθνικιστών που νομίζουν ότι είναι κατευθείαν απόγονοι του Μεγαλέξαντρου και του Ιουστινιανού έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Βλέπουμε κάτι απίθανους τύπους και κυρίως με ποντιακή καταγωγή να ηγούνται επιτροπών που οργανώνουν συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, βλέπουμε κάτι περσόνες να.... πάνε πρώτα κομμωτήριο και μετά στη συγκέντρωση με τον προσωπικό τους φωτογράφο ενώ δεν έχουν ιδέα τόσο από το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και από την ιστορία της πολύπαθης περιοχής. 

Τελευταία πράξη αυτής της παράκρουσης είναι η δημόσια παρέμβαση ενός προέδρου πολιτιστικού συλλόγου της Νάουσας ονόματι Φώτης Φανιάδης που καλεί την επίσης Ναουσαία βουλευτίνα του Σύριζα Φρ. Καρασαρλίδου να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Γράφει λοιπόν αυτός ο πόντιος μακεδόνας (;) τα εξής:

Φρόσω σε γνωρίζω από μικρός και σε σεβομουνα πάντα για την αγωνιστικότητα που είχες από μικρή ακόμα στο χώρο της αριστεράς. Όταν έγινες βουλευτής ειμουν περιφανος που το μικρό χωριό μας το Γιαννακοχώρι είχε έναν βουλευτή πιστεύωντας ότι θα έχουμε μια φωνή που θα παλέψει για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και θα παλέψει πέρα από κάθε πολιτικό κόστος για την Νάουσα αλλά και για την Μακεδονία μας. Σε παρακαλώ έστω και τώρα μην ψηφίζεις την συμφωνία των Πρεσπών. Ξέρω ότι πρώτα είσαι Ελληνίδα μακεδονισα από την ηρωική Νάουσα με ποντιακή καταγωγή. Σε παρακαλώ μην(χαρίζεις) ξεπουλας την πατρίδα μας και την ιστορία μας. Η πολιτική κάποια στιγμή τελειώνει η ιστορία γράφεται κάντο για τα παιδιά μας.

Είναι προφανές ότι όσο απουσιάζει μια συγκροτημένη παρέμβαση της Αριστεράς στα των πολιτιστικών συλλόγων, όσο στην αυτοδιοίκηση συνεχίζουν να τους ενισχύουν χωρίς να δίνουν αναφορά για τις δράσεις τους, όσο θα επιτρέπεται σε ορισμένους να απομυζούν τους συλλόγους και να έχουν καταστεί επαγγελματίες του είδους (χωροδιδάσκαλοι, "ιστορικοί" κλπ) τόσο θα διευρύνεται αυτή η γάγγραινα και θα καταστεί πλέον κοινός τόπος να ορίζουν την πολιτική ατζέντα οι παπάδες και οι σύλλογοι αυτού του είδους.

Η απάντηση που οφείλει ως αριστερή και μάλιστα ως πρώτη σε σταυρούς στην Ημαθία βουλευτίνα η Φρόσω Καρασαρλίδου προς τον συντοπίτη της αλλά και προς όλον αυτόν τον αγράμματο ακροδεξιό εσμό που χύνει χολή εναντίον της με εμμετικά σχόλια που κακοποιούν την ελληνική γλώσσα είναι μια και μοναδική: Να τους "φτύσει" δημόσια (στέλοντάς του ένα βιβλίο Ιστορίας μαζί με τη συμφωνία των Πρεσπών και ένα Συντακτικό της ελληνικής κοινής), να ορθώσει ανάστημα απέναντι σ΄ αυτό τον ακροδεξιό συρφετό και να ζητήσει τα νόμιμα στη βάση του ισχύοντος νόμου από το 2014. Με τον τρόπο αυτό θα γράψει ιστορία και όχι όπως λέει ο εν λόγω πρόεδρος σκύβοντας στις διαθέσεις του εθνικιστικού συρφετού. 
Βέβαια, ανάστημα πρέπει να ορθώσουν και οι άλλοι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το επισημαίνω γιατί και τα αυτονόητα πρέπει πλέον να καταγράφονται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εαν δεν είσαι εσύ φασίστας δεν είναι κανείς άλλος. Ελεος.. Διάβασε ιστορία εσύ! Διάβασε όμως, μην λές για να λες. Εσύ μιλάς ελεύθερα επειδή κάποιοι σκοτώθηκαν για εσένα. Και μιλάς για δημοκρατία όταν εσύ την καταπατάς. Ευτυχώς που δεν είμαι αριστερός σαν τα μούτρα σου. Και κόψε την αριστεροσύνη. Καπιταλιστής του κερατά είσαι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ είπε...

Κύριε Μόχλα είστε τόσο τυφλωμένος (όσο ο τυφλοπόντικας)και δεν μπορείς να δεις πέρα απ΄τη μύτη σου! και μπορείς εσύ να μιλάς για Ιστορία!!!
"αετόν ίπτασθαι συ διδάσκεις";;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=ahQguIp184I

θα σε παρακαλέσω να δείς τον πιο πάνω σύνδεσμο. Μαζί αγωνιστήκαμε ( το μαζί σε εισαγωγικά) να φύγει η κυβέρνηση σαμαροβενιζέλου. Μαζί στις συγκεντρώσεις αγανακτισμένων. Μαζί στην πρώτη φορά αριστερά. Και? Η επιστολή που έστειλε ο πόντιος μακεδόνας όπως τον αποκαλείς είναι μια κίνηση να πεί το παραπονό του προς αυτήν που ψήφισε. Που το κακό? Είχε δεν έιχε δίκιο. Και το κάνεις θέμα.
Το βίντεο που σου έστειλα έχει χρόνο 2,23 , μικρό είναι. Δες το εαν θές. Το ότι είμαι αριστερός δεν σημαίνει ότι είμαι μηδενιστής ή άπατρις. Και βάλε σήμερα τον κούλη να λέει τα ίδια με το βίντεο. Οπως τα γράφεις πρέπει να ψηφίσω κούλη. Δεν πάμε καλά ή 'ισως δεν πας καλά. Και μια λαϊκή ρήση που λέμε γενικά : Με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω. Πιστεύω ότι δεν σε λένε ρίζο.