Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Προσοχή με το γλείψιμο, θα ..πάθουν τα σαγόνια- Άμα κάνει ψηφοδέλτιο θα γίνω αστροναύτης

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και ομολογουμένως είναι πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για την πολιτική πόσο μάλλον όταν πρόκειται για χαμηλής έντασης πολιτική, αυτή που αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή, και όταν οι πρωταγωνιστές διακατέχονται από απουσία σχεδίου, πολιτικής νοημοσύνης και....
επιμονής. Θα έλεγα και άλλα αλλά δε γίνεται...

Στ. Δελιόπουλος
πρόεδρος ΚΕΔΑ
Ψάχνοντας λοιπόν στο αρχείο έπεσα πάνω σε εκείνο τον μέγα θόρυβο που είχε επιχειρηθεί να στηθεί εν μέσω καλοκαιριού με στόχο τον δήμο Αλεξάνδρειας, τον δήμαρχο ειδικότερα και βρήκαν ως αφορμή μια πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕΔΑ για να κάνουν κριτική, να κάνουν αντιπολίτευση αφού η παράταξη Δημητριάδη δεν έκανε καλή αντιπολίτευση, να πουλήσουν δηλαδή φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ασφαλώς θα μπήκατε στο πνεύμα. Ναι, αναφέρομαι στα όσα είχαν γραφεί και ειπωθεί στα διάφορα καφέ από τους συγκεκριμένους κύκλους της πόλης εις βάρος της ΚΕΔΑ και του προέδρου της Στ. Δελιόπουλου για την επιλογή του να "κλείσει" τη συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου υποστηρίζοντας ότι το ταμείο της δημοτικής επιχείρησης θα μπει μέσα, ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να ταϊσουν δέκα οικογένειες για ένα χρόνο, ότι θα μπορούσαν να κλείσουν οι τρύπες στους δρόμους κλπ κλπ. Ο λαϊκισμός του καφενείου στο μεγαλείο του.

Ωστόσο, η εκδήλωση έγινε και μάλιστα είχε μεγάλη επιτυχία τόσο ως προς την προσέλευση του κόσμου όσο και από οικονομικής άποψης. Το βέβαιο είναι ότι διαψεύστηκαν όλοι αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι που "νοιάζονταν" για το συλλογικό καλό σε αντίθεση με τους άκαρδους διοικούντες που αδιαφορούν.

Το θέμα τότε είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο και τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ είχαν τοποθετηθεί επ΄αυτού λέγοντας ότι όλος αυτός ο θόρυβος κάπου αλλού αποσκοπεί. 
Δείτε το βίντεο από την ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ-Σίμος Τάμογλου:

Πέρασε ένας χρόνος από τότε και πολύ νερό κύλησε κάτω από τη γέφυρα του Λουδία. Τόσο πολύ που φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε θεαματικές κωλοτούμπες, να παρατηρούμε ανείπωτης γραφικότητας συμπεριφορές των ίδιων ανθρώπων έναντι του δημάρχου που ξαφνικά μετατράπηκε σε "ευαίσθητο, ικανό και με στόχους", με "καίριες παρεμβάσεις" κλπ, να γινόμαστε μάρτυρες μιας άγαρμπης προσέγγισης όλων αυτών προς τη διοίκηση του δήμου. Ένα γλείψιμο δηλαδή άνευ προηγουμένου. 
Όχι, δεν είναι άνευ προηγουμένου διότι εμείς οι παλιοί και γνωρίζοντες έχουμε γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν μάρτυρες αυτής της συμπεριφοράς. Της "κόρνας" δηλαδή ώστε να προσεχτεί ο ...κορνάρων και να κληθεί δια τα ...περαιτέρω!

Εκτός  της αστείας πλευρά του ζητήματος, που για μένα προσωπικά δεν είναι πρωτόγνωρη γιατί έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, υπάρχει και η ουσία. Και η ουσία είναι απλή και πλήρως ξεκάθαρη και προκαλεί ερωτηματικά με κυρίαρχο το εξής: Τι ακριιβώς άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο και ξαφνικά οι φετινές για παράδειγμα εκδηλώσεις όπως αυτή της Ζουγανέλη όχι μόνο δεν έκαναν ζημιά στο δήμο αλλά ζητάγαμε και πρόσκληση να μπούμε μέσα στο αμφιθέατρο;
Τι άλλαξε και αντί για τον συνεχόμενο πόλεμο φθοράς έναντι του Γκυρίνη με τη χρήση ανακριβών στοιχείων και αστήρικτων ειδήσεων ξαφνικά περάσαμε σε μια περίοδο ύφεσης και ξαφνικού πολιτικού έρωτα;
Έλα μου ντε, γιατί;

Και επειδή στην περιοχή όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας δε χρειάζεται να ψαχτείτε πολύ. Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους και θυμίζει στους παλιότερους την εποχή του 1998 και την προεκλογική περίοδο μεταξύ Δημούλη- Πουρλιοτόπουλου και τα 5+1 (δε θυμάμαι πόσα "λάθη" ήταν ακριβώς) λάθη του Δημούλη που ωστόσο ποτέ δεν τα μάθαμε. Γιατί;


Ο Κυριάκος με τον αξιολογημένο εφτάγλωσσο,
το πρότυπο  του στελέχους που θέλει ο πρόεδρος
μαζί του για να διοικήσει τη χώρα.
Τη λαϊκή ρήση "θύμωσε ο Αγάς και έκοψε τα ..απαυτά του" ασφαλώς τη γνωρίζετε. Θύμωσε λοιπόν και ο αξιολογημένος εφτάγλωσσος, ο αγρότης του κόσμου, ο Λιολιόπουλος ντε που η ΝΔ του Κυριάκου έκρινε ότι σαν αυτόν πρέπει να είναι τα στελέχη της νέας εποχής που αξίζουν στη χώρα και θα κληθούν να την κυβερνήσουν. Θύμωσε λοιπόν που οι Ημαθιώτες οι οποίοι στελεχώνουν τον κομματικό μηχανισμό δεν τον ...παίζουν.
Τί κάνουν τα στελέχη της ΝΔ στην Ημαθία; Κάνουν το αυτονόητο. Απλά δεν του δίνουν καμιά σημασία και συνεχίζουν την δουλειά τους ως να μην υπάρχει.
Τί άραγε περίμενε ο αξιολογημένος εφτάγλωσσος; Να ζητάνε την άποψή του για τις κομματικές εκδηλώσεις και δράσεις, να τον παίρνουν μαζί τους στις περιοδείες κλπ. Αυτοί τον αγνοούν κανονικά και αυτός γράφει ποστ στο φ/β και απειλεί ότι θα τα πει όλα. Που θα τα πει;  Δε λέει.
Είπαμε, δεξιοί είναι οι άνθρωποι όχι μπουνταλάδες.

Πέρασε σχεδόν ο μισός Σεπτέμβριος και δειλά δειλά άρχισαν οι πρώτες διερευνητικές κινήσεις τόσο των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ όσο και αυτών που θέλουν να πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές. Δημοσιεύματα και αναλύσεις άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους ενταγμένες στο γνωστό πλαίσιο της συντήρησης ονομάτων ώστε να διαμορφώσουμε το ανάλογο κλίμα.
Συνιστώ ψυχραιμία και υπομονή διότι οι εκλογές, τόσο οι βουλευτικές όσο και οι δημοτικές-περιφερειακές θα έρθουν σε δυο χρόνια. Τεράστιος χρόνος για την πολιτική και απαιτείται μεγάλη αντοχή και όχι ταχύτητα. Απαιτείται να γίνονται σωστές πολιτικές επιλογές και όχι πολιτικό κουτσομπολιό. Απαιτείται να στηρίζουν την προσπάθειά σου πολίτες καταξιωμένοι και όχι περιθωριακοί.


Παναγιώτης Γκυρίνης
Για τις βουλευτικές και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έγραψα την άποψή μου προ δεκαημέρου. Δεν έχει κανένα νόημα να επανέρθω. Για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας ο μόνος σίγουρος υποψήφιος είναι ο νυν δήμαρχος Π. Γκυρίνης και κανείς άλλος.
Σίγουρο επίσης είναι ότι ο Χρ. Αλευράς, υποψήφιος του ΚΚΕ, ολοκληρώνει την παρουσία του στα δημοτικά και αποστρατεύεται αφού η επιλογή του κόμματος είναι να τεθεί άλλος επικεφαλής του κομματικού ψηφοδελτίου. 
Μ. Χαλκίδης με Κυριάκο
Κατά τα λοιπά, άμα κάνει ψηφοδέλτιο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης εγώ θα γίνω αστροναύτης. Τι μένει; Προς το παρόν τίποτα. Ούτε καν ο κυβερνητικός Σύριζα είναι σε θέση να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και η σκέψη που υπάρχει στον εν λόγω χώρο είναι να επιχειρηθεί ένα άνοιγμα σε δυνάμεις και πρόσωπα έξω από το κυβερνητικό κόμμα, μαζί με τους λιγοστούς ΑΝΕΛ της περιοχής και κεντροαριστερούς Πασόκους κλπ ώστε να προκύψει μια νέα δημοτική παράταξη ικανή να παίξει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σκέψεις είναι αυτά και τίποτα άλλο. 
Είπαμε, είναι πολύ νωρίς ακόμα και το μόνο σίγουρο είναι η υποψηφιότητα Γκυρίνη του οποίου η παράταξη παρά τους κλυδωνισμούς και τις αστοχίες που συμβαίνουν εξ αιτίας έλλειψης πολιτικής εκπαίδευσης και κουλτούρας των μελών της παραμένει ως ο μοναδικός χώρος που είναι συγκροτημένος και μπορεί να υποδεχτεί δυνάμεις και προσωπικότητες ώστε να υπάρξει και η σχετική ανανέωση.

Πιθανόν κάποιοι από σας να περιμένατε να ασχοληθώ με το νέο γύρο αντιπαράθεσης Ισ. Χαλκίδη και προέδρων των σχολικών επιτροπών. Το θέμα για μένα είναι λυμένο αλλά ως γνωστόν άλλος έχει την ευθύνη και γι αυτό δε θα μπω στην ουσία του ζητήματος αλλά θα περιοριστώ σε δυο τρεις επισημάνσεις. 
Με βάση το γράμμα του νόμου ο αντιδήμαρχος Παιδείας έχει απόλυτο δίκαιο και το ξέρουν καλά όλοι. Διατύπωσε την άποψή του ως όφειλε επί των απολογισμών των δυο σχολικών επιτροπών ως όφειλε. 
Η πολιτική λύση του ζητήματος ήταν μια και μοναδική και έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και μήνες. Η αντικατάσταση των δυο προέδρων ή η παραίτησή τους ήταν η λύση πλην όμως αυτή η επιλογή δεν έγινε και τα προβλήματα είναι μπροστά.

Αυτά για σήμερα και καλό Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια: