Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σε δίκη για κακούργημα δυο υπάλληλοι του δήμου για ΔΕΥΑ τον Μάρτιο ΄18

Ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Αβένα 97,7 Τάσος Καμπάνης αποκάλυψε χτες ότι ήδη έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για δυο υπαλλήλους του δήμου Αλεξάνδρειας που κατηγούνται σε βαθμό κακουργήματος διότι παρέλαβαν το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης που κατασκευάστηκε το 2007 (επί Γκιόνογλου δημάρχου). Η κατηγορία είναι ότι.....
παράλαβαν λειψό έργο με συνέπεια να ζημιωθεί το δημόσιο.

Είναι σε όλους γνωστή η εν λόγω υπόθεση που κινήθηκε εξ αιτίας της επιμονής ενός δημότη (Θανάσης Παπαδήμας) που με συνεχείς αναφορές στη δικαιοσύνη υποστήριζε ότι κατασκευάστηκε μικρότερο έργο αντί αυτού που πληρώθηκε ο εργολάβος. 
Ο συγκεκριμένος δημότης είχε στοχοποιήσει τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας διαδίδοντας διάφορα εις βάρος του πλην όμως ο εισαγγελέας δεν συμπεριέλαβε τον Κ. Ναλμπάντη στους κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να καταπέσει η προσωπική επίθεση εις βάρος του από τον εν λόγω δημότη και να εμπλακούν, αδίκως κατά την γνώμη μου, οι δυο υπάλληλοι και ποιος ξέρει ποιος άλλος θα επλακεί χωρίς να φταίει.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την τότε διοίκηση, τόσο του δήμου όσο και της ΔΕΥΑ, η δικαιοσύνη παρέπεμψε την υπόθεση στο ακροατήριο και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δυο υπάλληλοι και όσοι άλλοι εμπλέκονται θα ταλαιπωρηθούν για μια δεκαετία τουλάχιστον.

φωτ αρχείου 2008
Όπως και νά ΄χει όμως το ζήτημα θα πρέπει οι τότε ιθύνοντες και αρμόδιοι πολιτικά ου δήμου και της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα αυτό μιας και δεν είναι μικρή υπόθεση να παραπέμπονται δυο πρώην συνεργάτες τους σε δίκη.
Ελπίζω ότι τόσο ο τότε δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου όσο και ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης να κάνουν μια δημόσια παρέμβαση ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα και ουσιαστικά να τεθούν ως μάρτυρες υπεράσπισης στο πλευρό των υπαλλήλων. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν και πιστεύω ότι θα το κάνουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι το θέμα δεν είναι να κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις και να τεθούν ως μάρτυρες υπεράσπισης των δυο υπαλλήλων, αλλά να αναλάβουν και τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν ως άμεσοι προϊστάμενοι τους.Διότι δεν μπορεί να κατηγορείται και μάλιστα για κακούργημα ο υπάλληλος μιας υπηρεσίας και να εμφανίζεται ως αμέτοχος και "αθώα περιστερά" ο προϊστάμενος της.Αν μη τι άλλο είναι ανίκανος να εποπτεύσει της υπηρεσίας που προϊσταται.