Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ρεσιτάλ πολιτικής τέχνης από τον Κίμωνα- Πάρε ιδέες Κυριάκο

-Είναι "αναγκασμένος ο εφτάγλωσσος αξιολογημένος της ΝΔ να προτείνει στον Κυριάκο το μοντέλο του Κίμωνα

Ο Κ. Παράσχου ως γνωστόν είναι δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας και με την πολυετή εμπειρία του που αποκόμισε με την ενασχόλησή του με τα κοινά όταν παίρνει το λόγο στις συνεδριάσεις είναι.....
εύστοχος και περιεκτικός.

Προχτες ο έμπειρος σύμβουλος έθεσε τρια κορυφαία ερωτήματα προς την διοίκηση.
1- Γιατί δεν ποτίζεται το πράσινο τόσο στην πλατεία μπροστά από το φαρμακείο του όσο και στις γωνίες των πεζοδρομίων επί τη οδού Βετσοπούλου. Ο πολίτης όταν βλέπει πράσινο, είπε, ανεβαίνει η ψυχολογία του.
2- Ενημέρωσε και καλώς έπραξε, τη διοίκηση ότι απέναντι από τα νεκροταφεία, πίσω από το παλιό καπνεργοστάσιο, έχει δημιουργηθεί ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Έχετε πάει να τον δείτε; ρώτησε τους διοικούντες. Δημιουργούνται και στα χωριά σκουπιδότοποι χωρίς καμιά αντίδραση, είπε.
3- Το τσιμεντοκάναλο που βρίσκεται επί της οδού Καραμανλή, δηλαδή αυτό που περνάει μπροστά από τα νεκροταφεία έχει μαύρο χρώμα. Ο σύμβουλος ρώτησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ μήπως η επιχείρηση ρίχνει μέσα λύματα από τον Βιολογικό Καθαρισμό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος μετά από αυτά τα ερωτήματα που έθεσε ζήτησε μια ενημέρωση από τη διοίκηση για το Πνευματικό Κέντρο. Ζήτησε να μάθει πότε θα λειτουργήσει γιατί προφανώς διαπιστώνει ότι στον τόπο η πολιτιστική δυναμική και δημιουργία ζορίζεται και θέλει έναν χώρο για να εκφραστεί. 

Ακούγοντας τα ερωτήματα αυτά ο Γκυρίνης άρχισε να νιώθει άβολα και οι πρώτες σταγόνες κρύου ιδρώτα άρχισαν να τρέχουν στο μέτωπό του. Η αλήθεια είναι ότι κρατούσε σημειώσεις όσο αγόρευε ο Παράσχου αλλά τι τα θες. Τα ζητήματα που μπήκαν ήταν κρίσιμα. Ο δήμαρχος ξεκίνησε από τις γωνίες των πεζοδρομίων που ήταν πράσινες αλλά τώρα δεν είναι. Είπε ότι όντως το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία έχει ατονήσει διότι ρίξανε όλο το βάρος στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Το ότι υπάρχουν και πολίτες- ιδιοκτήτες μαγαζιών που φροντίζουν τα παρτέρια τους έξω από τα μαγαζιά τους δεν πέρασε από το μυαλό κανενός. Τα πάντα τα περιμένουν από τον δήμο.
Ο Δήμαρχος Γκυρίνης συνέχισε με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί πίσω από το παλιό καπνεργοστάσιο και είπε ότι ο δήμος όπου εντοπίζει τέτοιες περιπτώσεις στέλνει μηχανήματα και αποκαθιστά τα πράγματα. Εδώ ο δήμαρχος ανέδειξε την ευθύνη ενός εκάστου συμπολίτη που λειτουργεί ασυνείδητα βρωμίζοντας τον τόπο.
Τέλος, για το Πνευματικό Κέντρο είπε ο Γκυρίνης ότι μόλις διορθωθεί το πρόβλημα που υπάρχει στο σύστημα ψύξης- θέρμανσης θα δοθεί σε επίσημη λειτουργία.

Μετά την ολοκλήρωση των απαντήσεων προς τον σύμβουλο Παράσχου οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις είχα δει μια διαδικασία που πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια, στα τμήματα της πολιτικής επιστήμης. 
Μπορεί να γίνει χρήση του συγκεκριμένου περιστατικού από τη ΝΔ για παράδειγμα που εκπαιδεύει στελέχη για να πλαισιώσουν αύριο τον κρατικό μηχανισμό. Ίσως ο εφτάγλωσσος αξιολογημένος να υποδείξει στον πρόεδρο Κυριάκο το εν λόγω μοντέλο και να το ενσωματώσουν οι ιθύνοντες της ΝΔ στην εκπαίδευση.

Κάτι τέτοια βλέπω και παθαίνω πλάκα με τους γίγαντες της πολιτικής τέχνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στους "γίγαντες" περιλαμβάνεις και τον Γκυρίνη, να υποθέσω...