Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Γαλαντόμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξάνδρειας- Ομόφωνα ψήφισαν να πληρώσει πρόστιμο ο δήμος....

-για εκ παραδρομής λάθος της υπηρεσίας

Ευτυχώς υπάρχει η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και βλέποντάς τη κάποιες φορές ανεβάζουμε πίεση. Προχτές έπεσα πάνω σε μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας η οποία ήταν ομόφωνη παρακαλώ. Ναι, ΟΜΟΦΩΝΗ. 
Τι αποφάσισαν οι.... γαλαντόμοι δημοτικοί σύμβουλοι; Αποφάσισαν να πληρώσει το δημοτικό ταμείο πρόστιμο ύψους 470€ γιατί κάποιος υπάλληλος ξέχασε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ενός δημοτικού  αυτοκινήτου.
Ομόφωνα λοιπόν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν την πρόταση και προφανώς δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Δε μπορούσαν να αρνηθούν να πληρώσει ο δήμος το πρόστιμο που είχε βεβαιωθεί στο δημόσιο ταμείο επειδή κάποιος ή κάποιοι ξεχάστηκαν και δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας στο τέλος του 2013.
Γράφει η απόφαση ότι αυτό συνέβει "εκ παραδρομής". Σωστά το γράφει και έτσι πρέπει να είναι. Γίνονται λάθη στις υπηρεσίες όπως γίνονται και στα σπίτια μας. Ωστόσο, στα σπίτια μας τα λάθη τα πληρώνουμε εμείς και δεν παίρνουμε αποφάσεις να τα πληρώσει κανένα δημοτικό ταμείο. 

Θα αναρωτηθεί κανείς "καλά, τόσο σοβαρό είναι και το κάνεις θέμα;" Όχι, δεν είναι τόσο σοβαρό αλλά το κάνω θέμα διότι οι γαλαντόμοι σύμβουλοι και ιδιαίτερα εκείνοι που κόπτονται για τον τρόπο και τις αιτίας που ξοδεύεται το δημοτικό χρήμα δεν ένιωσαν την ανάγκη να πούνε ούτε μια λέξη για την τιμή των όπλων. 
Το κάνω θέμα διότι υπάρχουν δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν και δεν γίνονται ευκολίες επειδή κάποιοι υπάλληλοι αρνούνται να ..."παρανομήσουν".

Τώρα που ένας συνάδελφός τους έκανε λάθος, τώρα που το δημοτικό ταμείο ήδη πλήρωσε ένα ποσό αντίστοιχο ενός μηνιαίου μισθού ενός εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει σε κανέναν ευθύνη;
Υπάρχει, είναι προφανές αλλά ουδείς την επισήμανε δημόσια έτσι για το ...γαμώτο.
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει το πρόσωπο που ευθύνεται. Δε με αφορά όπως όλα τα χρόνια που ασχολούμε δεν ανακατεύτηκα με τα υπαλληλικά του δήμου Αλεξάνδρειας. Η αιτία είναι για την αφωνία των συμβούλων που θεώρησαν το όλο σκηνικό ως κάτι το απόλυτα φυσιολογικό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο τους υπαλληλους που ξεχασαν θα πληρωσει καποιος τα 470 ευρω που ειναι το προστιμο ή οχι;;;
καθαρισαν με ενα 'εκ παραδρομης";;;; επρεπε να ηταν στο ιδωτικο τομεα να βλεπαμε τι θα γινοταν

Ανώνυμος είπε...

οι υπάλληλοι του Δήμου Αλεξανδρείας αποτελούν ιδιάζουσα περίπτωση δημοτικών υπαλλήλων με παντελή άγνοια νομοθεσίας περισσό θράσος και στυλακι τύπου δεν ξέρω δεν απαντώ "Αφήστε με στην ησυχία μου να παίρνω απλώς το μηνιάτικο απρακτος".

Ανώνυμος είπε...

Ο Διευθυντής ή η διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας λαμβάνει μηνιαίως δυο και πλέον χιλιάρικα ευρώ εν μέσω μνημονίων. Τα ενθυλακώνει για να είναι άψογοι εις την εργασία του/της.
Ίσως θα έπρεπε να υπήρχε μέριμνα στον αρμόδιο κανονισμό ώστε όταν γίνονται τέτοιου τύπου λάθη να γίνονται τα ποσά αυτά παρακράτηση από τον μισθό τους ή από τα όποια μπόνους έχουν αν έχουν δεν το γνωρίζω.
Δεν είναι δυνατόν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ευρίσκονται συνεχώς στο απυρόβλητο και με ένα "εκ παραδρομής" να απαλάσσονται.

Ανώνυμος είπε...

Ξεφτύλες χαρτογιακαδες γαμω την τρελα μου γαμω. Σπιουνοι, λαμογια και καθε αχρηστο πραγμα στο δημοσιο (σε διοικητικη ή όχι θέση).

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΑΘΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Οπότε και εγώ εκ παραδρομής δεν θα πληρώσω το νερό ή τους δημοτικούς φόρους. Απλά και όμορφα. Οτι ισχύει για αυτούς να ισχύει και για εμένα που τους πληρώνω με το παραπάνω και πρέπει να πληρώνω και την απάθεια τους.
Εαν απο τον υπεύθυνο που έπρεπε να ξέρει οτι πρέπει να πληρώσει του τα έκοβαν απο τον μισθό να δεις τι ωραία που δεν θα ξεχνούσε ποτέ μα ΠΟΤΕ ξανά να κάνει το ίδιο ή και άλλο λάθος. Αλλά δημόσιο βλέπεις φίλε μου. Πιος τοπικός άρχοντας να βάλει πρόστιμο σε δημόσιο? Μια παρέα βολεμένων είναι όλοι τους.