Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τους έσυραν και τους διέσυραν - Τ. Τασιόπουλος

του Τ. Τασιόπουλου*
πολεοδομία με την πολιτική όχι επειδή και οι δύο λέξεις έχουν την ίδια προέλευση από την δική μας λέξη "πόλις", αλλά επειδή χωρίς να το φανταστεί τότε συνέδεσε απόλυτα σωστά, τον σημερινό υπουργό υποδομών "ΣΥΡΙΖΑΙΟ" κ. Σπίρτζη ως πολιτικό, με τον κάποτε πρόεδρο του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΤΕΕ) ως μηχανικό, τον "ΠΑΣΟΚΟ" κ. Σπίρτζη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προ του ενδεχόμενου κινδύνου να συρθούν κάποιοι αναγνώστες στην πλάνη ότι «ο Γάλλος ριζοσπάστης της εποχής του 60» μπορεί και να ήταν συνομήλικος των εξεγερμένων του παρισινού Μάη, ας υπομνήσουμε σε πολυπράγμονες και σπουδαρχίδες: Ο «όχι και τόσο γνωστός» Πωλ Βαλερύ πέθανε στο Παρίσι το 1945 και ετάφη στη γενέτειρά του, το Sète (Σετ) της νότιας Γαλλίας, στο νεκροταφείο που έγινε γνωστό μέσα από το περίφημο ποίημά του «Le Cimetière marin» (1920). Το περί ου ο λόγος απόφθεγμα του ποιητή, δοκιμιογράφου και φιλόσοφου πρωτοεμφανίζεται το 1931 με την έκδοση του βιβλίου του «Regards sur le monde actuel» (ελληνικός τίτλος «Ματιές στον σύγχρονο κόσμο», μετάφραση Ηλία Π. Νικολούδη, εκδόσεις Printa 1994), και κατόπι, παραλλαγμένο στη μορφή που έχει «καθιερωθεί», στον δεύτερο τόμο του βιβλίου του «Tel Quel» (1943).

Ανώνυμος είπε...

Κύριε τασιόπουλε θα σας παρακαλούσα μια φορά να μιλήστε ανοιχτά. Με ονόματα και αποδείξεις. Δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε ή να χάσετε. Το μόνο που θα κάνετε είναι καλό στον τόπο μας. Ξέρετε πράγματα.
Πείτε τα.Οτι κόστος και να έχουν. Κάντε ένα μεγάλο καλό στον τόπο μας - σας.
Ισως επιτέλους αναδειχθεί η αλήθεια που πολλοί την ξέρουν και κανένας δεν την λέει.