Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το αίσχος με τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων- Αρνούνται στα προσφυγόπουλα να μάθουν γράμματα

Ολοκληρώθηκε ο θλιβερός κύκλος των συνελεύσεων των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων της πόλης και το αποτέλεσμα με συντριπτική πλειοψηφία είναι ένα «όχι», ένα όχι στην φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους. Ως αιτία της άρνησης των γονέων, όσων τέλος πάντων συμμετείχαν στις.....
συνελεύσεις αυτές, εστιάζεται στο ότι τα προσφυγόπουλα δεν είναι εμβολιασμένα και όταν ακούν ότι κανένα παιδί δεν πάει στο δημοτικό αν δεν είναι εμβολιασμένο τότε λένε ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του κράτους!

Όπως και νάχει το ζήτημα είναι ότι το Ωραιόκαστρο δεν είναι μόνο του στη χώρα. Δυστυχώς και η Αλεξάνδρεια με την σειρά της προστίθεται στον κατάλογο των πόλεων όπου μια ισχυρή μερίδα του πληθυσμού βρήκε τρόπο, βρήκε αφορμή μετά τους ατυχείς χειρισμούς του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας να ξεσπαθώσει. Βρήκαν χώρο και χρόνο οι ξενοφοβικοί να εκφραστούν και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, να αναστρέψουν το θετικό κλίμα που είχε παγιωθεί στην πόλη με την έλευση των προσφύγων. Βέβαια, σοβαρές ευθύνες φέρει το κίνημα και τα κόμματα της αριστεράς που εφυσήχασαν και δεν λειτούργησαν συγκροτημένα ώστε να μην δοθεί χώρος σε όλους αυτούς που «πνίγονταν» όλο αυτό τον καιρό.
Σήμερα λοιπόν στο 3ο δημοτικό σχολείο επαναλήφθηκε το σκηνικό. Χωρίς κραυγές και ρατσισμούς και με την παρουσία μελών της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας έξω από την διαδικασία αφού απαγορεύτηκε η είσοδος μη μελών στην συνέλευση, οι γονείς υιοθέτησαν την απόφαση των επτά προέδρων των αντίστοιχων συλλόγων γονέων της πόλης που με «κομψό» τρόπο λέει ότι να πάνε αλλού, να πάνε στο κτήριο το ΕΠΑΛ που το μισό είναι κλειδωμένο.

Η απόφαση των προέδρων είναι:

ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

                                                                                                Αλεξάνδρεια, 27.09.2016
                                                                                               
Προς

Α. Τον  Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
Β.  Τον Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε. Ημαθίας
Κοιν.
                                                                                                Α.  κ. Δήμαρχο  Αλεξάνδρειας
                                                                                               
Β. κ. Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Αλεξάνδρειας
                                                                                               
Γ. κ.κ. Βουλευτές του Ν. Ημαθίας

Κύριοι,

Κατόπιν αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των επτά (7) Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολειών της πόλης μας, σας γνωστοποιούμε την πλήρη αντίθεσή μας στην φοίτηση των προσφύγων στα σχολικά κτίρια μας.
Η απόφασή μας αυτή πάρθηκε καθαρά και μόνο για λόγους υγιεινής, καθώς κανείς από τους αρμόδιους δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για την διασφάλιση των παιδιών μας, ιδίως όταν υπάρχουν και άλλες εφικτές λύσεις (ήδη ελεύθερες σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας που θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα).

Με τιμή
Οι πρόεδροι των  Δ.Σ. των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
Δημ. Σχολείων Αλεξάνδρειας

                                                                      

Είναι  φανερό ότι η μπάλα έχει χαθεί αυτές τις μέρες. Η Αλεξάνδρεια έγινε ρεζίλι πανελληνίως και θα πρέπει να απολογείται διαρκώς για τις αποφάσεις αυτές των επτά συλλόγων γονέων των ισάριθμων δημοτικών σχολείων. Βέβαια, αποφάσεις που καμιά σημασία δεν έχουν ούτε και κανέναν ρόλο παίζουν αφού ο νόμος είναι σαφής και το σχολείο που φιλοξενήσει τα προσφυγόπουλα θα επιλεγεί από το Υπουργείο με την συνενόηση με τον οικείο διευθυντή εκπαίδευσης. Τόσο απλό και οι κυβερνώντες κατάφεραν και το έκαναν μείζον χωρίς κανέναν λόγο και αιτία. Μιλάμε για εγκληματικά λάθη των τεχνοκρατών του υπουργείου παιδείας που ενώ δεν είναι έτοιμοι εξαγγέλουν, δίνουν εντολή στους διευθυντές να κάνουν έρευνα χώρων και αυτοί με την σειρά τους ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων και αυτοί με την δική τους σειρά τους γονείς και αρχίζει το ρατσιστικό τσίρκο.
Άντε τώρα να μαζευτεί η άσχημη εικόνα διότι τα προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν είτε το θέλουν είτε όχι

Δεν υπάρχουν σχόλια: