Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Με απόφαση έγινε "ιδιοκτήτης" 1.025 μετοχών ο Στ. Δριστάς - Προμήνυμα ότι παραμένει αντιδήμαρχος;



Παν. Γκυρίνης
Στ. Δριστάς
Στην ζωή και στην πολιτική ειδικότερα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Συνεπώς, η απόφαση του δημάρχου Αλεξάνδρειας να ορίσει τον αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη του Στέφανο Δριστά ως εκπρόσωπο του δήμου στην γενική συνέλευση της ΑΝΗΜΑ καθιστώντας τον «ιδιοκτήτη» χιλίων εικοσιπέντε μετοχών τότε αυτό κάτι λέει.

Τι άραγε «λέει»; Όποιος μπορεί να .....
διαβάσει τα γεγονότα ως έχουν και να τα εμβαθύνει θα διαπιστώσει ότι η κίνηση του δημάρχου να καταστήσει εκπρόσωπο του δήμου τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο και όχι κάποιον άλλον συνεργάτη του είναι μια κίνηση που εμπεριέχει κάποιον πολιτικό συμβολισμό. Αφενός της παραδοχής ότι η ως τώρα θητεία του κ. Δριστά στην εν λόγω αποστολή όντας αντιπρόσωπος του δήμου στην Αναπτυξιακή Ημαθίας εδώ και δυο χρόνια είναι απολύτως πετυχημένη. Συνεπώς, ο δήμαρχος κρίνει ότι πρέπει να συνεχίσει να παρίσταται στην ΑΝΗΜΑ ο Στ. Δριστάς. Αφετέρου, ο Π. Γκυρίνης με την απόφασή του αξιολογεί εν τοις πράγμασι τον συνεργάτη του και του βάζει πολύ καλό βαθμό.

Ως γνωστόν τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται η θητεία των αντιδημάρχων καθώς και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου υπάρχει μια προσμονή στην δημοτική ομάδα για τις μετακινήσεις ή τις αντικαταστάσεις που πιθανόν να γίνουν από τον δήμαρχο ο οποίος έχει διαπιστώσει τις ικανότητες των συνεργατών του και παράλληλα έχει να συνυπολογίσει ότι έχει κι άλλους τόσους συμβούλους που είναι εν δυνάμει διαθέσιμοι να προσφέρουν από θεσμική θέση στα κοινά.

Πιθανολογώ ότι η επιλογή Δριστά είναι ένα προμήνυμα ότι ο εν λόγω αντιδήμαρχος θα παραμείνει στην θέση του αντιδημάρχου της ενότητας Πλατέος και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί με τον δικό του αποτελεσματικό τρόπο την αντιδημαρχεία της Αλεξάνδρειας που παραμένει κενή μετά την παραίτηση Αλεξόπουλου.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για γέλια, η για κλάματα?

Ανώνυμος είπε...

Από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Νίκος Αλεξόπουλος , που δεν άντεξε στις παρεμβάσεις τις αυλής, αλλά και απροκάλυπτη αδιαφορία του Δημάρχου, η θέση του οικονομικού, και Διοικητικών υπηρεσιών παραμένει κενή. Τα καθήκοντα τις ενότητας αυτής τα πήρε ο Δήμαρχος!!! Τι σημαίνει όμως αυτό? Ότι οι υπόλοιποι συνεργάτες του Δημάρχου δεν έχουν γνώσεις? Δεν έχουν προσόντα? Και τα προσόντα του Γκυρίνη ποια είναι? Μήπως τελείωσε το χάρβατ και δεν το γνωρίζουμε? Και ποια είναι τα καθήκοντα του Δριστά? Να υπογράφει μόνο το γνήσιο τις υπογραφής? Πώς προσβάλει με αυτό τον τρόπο έναν άνθρωπο που χρημάτισε οκτώ χρόνια δήμαρχος? Αναπάντητα ερωτήματα που όμως έχουν την σημασία του. Αυτά είναι στα πολύ μείον του Δημάρχου που θα το πληρώσει πολιτικά, ίσως όχι τώρα αλλά στο μέλλον σύγουρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος πρέπει να παρακολουθήσει την ταινία μεγάλου μήκους " Περπατώντας μεσάνυχτα μες στην ομίχλη″ Ίσως τότε αντιληφθεί πόσο μακριά είναι από την πραγματικότητα μιας Διοίκησης ενός μεγάλου Δήμου. Από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για διαφάνεια, αξιοκρατία, συλλογικές αποφάσεις, συνελεύσεις, αξιοποίηση προσωπικού, κάλυψη με γραμματειακή υποστήριξη των πρώην κοινοτήτων, αλλά και πόσα άλλα ακόμη, δεν υλοποίηση απολύτως τίποτα. Κατηγορούσε τον πρώην για αλαζονεία και συγκεντρωτισμό, για άτομο απόμακρο για τους πολίτες, εριστικό και αυθάδη. Και τώρα ακολουθεί ο ίδιος αυτά που κατάκρινε. Μιλώντας με συμβούλους – συνεργάτες του δεν θα μπορούσα να αναφέρω τις απόψεις τους γιατί δεν μου επιτρέπεται. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί πολύ σύντομα σε αδιέξοδο. Όμως τι σημαίνει για ένα Δήμαρχο στα πρώτα δύο χρόνια να ρωτά τους συμβούλους του αν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι μαζί του, η με κάποιο άλλο συνδυασμό? Άνθρωπος του παλαιού κομματικού σωλήνα και ο ίδιος δεν μπορεί να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις μεθόδους τις δεξιάς, ξεχνώντας ότι ψηφίστηκε από ανθρώπους που ανήκουν σε ‘άλλο πολιτικό χώρο. Το πάθημα του πρώην Δημάρχου ,δεν του έγινε μάθημα, και το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο. Ένας ακόμη θα ονομάζεται πρώην

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που γράφεις συνεχώς για τον Αλεξόπουλο θα πρέπει να τον έχεις μεγάλο έρωτα. Γιατί δεν κάθισε να το παλέψει από μέσα και σηκώθηκε και έφυγε; Ξέρεις πως ονομάζουμε αυτόν που εγκαταλείπει τον αγώνα; Λιποτάκτη.
Ο κόσμος τον έβγαλε πρώτο σύμβουλο και αυτός έφυγε στο χρόνο πάνω. Όπως ο Καραμούσας που έφυγε όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και ο Γκιορτζής που τον κατηγορείτε όλοι εσείς ότι φεύγει.
Για τον Δριστά έχω να πω ότι είναι απείρως καλύτερος με τον κόσμο από ότι ήταν ο Αλεξόπουλος που σε έβγαζε την πίστη να σε υπογράψει ένα συμφωνητικό για τα χωράφια. Γραφειοκρατία και νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου και δεν άντεξε ο μέγιστος πολιτικός στην καρέκλα του.
Άντε γιατί μας πρήξατε με τον Αλεξόπουλο και τον Αλεξόπουλο λες και είναι ο Ομπάμα ή ο Κλίντον.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι η σημερινή κατάσταση στο Δήμο τόσο από πλευράς Διοίκησης, αλλά και από την πλευρά τις Αντιπολίτευσης είναι απογοητευτική . Βέβαια την ευθύνη τις Διοίκησης έχει η πλειοψηφία, η οποία δεν βρήκε το βηματισμό τις στα δύο χρόνια που Διοικεί. Υπάρχει χάος ανάμεσα τους και αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Και το πρόβλημα είναι κατά την γνώμη μου, ότι δεν συνομιλούν, δεν είναι ομάδα. Ο Δήμαρχος έχει ευθύνη για αυτό ξεχωρίζοντας και συνομιλώντας μόνο με αυτούς που εκείνος θέλει οι υπόλοιποι στον καιάδα. Όταν προέχει το ΕΓΩ από το ΕΜΕΙΣ τότε η αποτυχία είναι δεδομένη. Το ίδιο συμβαίνει και με το προσωπικό που λόγω άστοχων χειρισμών του Δημάρχου βρίσκεται σε συνεχή ένταση, αλλά και λόγω παρεμβάσεων τις αυλής. Το χειρότερο όμως κατά την άποψη μου είναι και η προεκλογική υποστηρικτική ομάδα του Δημάρχου είναι και αυτή διασπασμένη. Άνθρωποι του σκληρού προεκλογικού πυρήνα είναι απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του Δημάρχου και την εκφράζουν καθημερινά και δημόσια. Άλλοι κρατούν στάση αναμονής για δικούς τους προσωπικούς λόγους, και άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Αυτό οδηγεί σε φθορά τις σημερινής Διοίκησης, αφού τα χίλια μύρια ακούγονται όχι από πλευράς Αντιπολίτευσης αλλά από ανθρώπους που στήριξαν την σημερινή Διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 9: 04 Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου. Πιστεύω πως γράφω Ελληνικά, αλλά εσύ διαβάζεις Κινέζικα. Εγώ γράφω πως ο Δήμαρχος προσβάλει τον Δριστά που είναι πρώην Δήμαρχος οκταετίας, χρησιμοποιώντας τον μόνο για το γνήσιο τις υπογραφής. Εσύ τι κατάλαβες? Τώρα για τον Αλεξόπουλο που δυσανασχετούσε για τις υπογραφές για τα χωράφια που γράφεις, θα σού πω πως δεν είναι θέμα δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας θέλω να σου πω ότι είναι θέμα νομιμότητες. Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι δύο πρώην Αντιδήμαρχοι των προηγουμένων Διοικήσεων, για αυτές τις υπογραφές που εσύ ειρωνεύεσαι καταδικάστηκαν σε πολύμηνες φυλακίσεις και τώρα ζητιάνε νομική κάλυψη από το Δήμο, δηλαδή Δικηγόρο για το Εφετείο που θα πληρώσουμε εγώ και εσύ. Τώρα για το ποιος είναι ο Αλεξόπουλος άστο . Μόνο ένα θα σου πω πως αν δεν ήτανε αυτός ψηφοδέλτιο Γκυρίνη δεν θα υπήρχε. Ο δε Γκυρίνης που τόσο τον απαξίωσε δεν θα ήτανε Δήμαρχος, αλλά θα μάζευε ακόμη ροδάκινα.