Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Xορτάσαμε από υπερπατριώτες και επικίνδυνους αξιωματούχους - Στην ξενοφοβική γραμμή του Κουτσογιάννη και ο Καλαϊτζίδης

Πήρε θέση ο νομάρχης Ημαθίας για το ζήτημα της ξενοφοβίας στη Νάουσα και με την τοποθέτησή του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, ταυτίστηκε με τους ξενόφοβους της διοίκησης του δήμου καθώς επίσης και με όλους εκείνους που βαυκαλίζονται ότι είναι ο περιούσιος λαός, το κέντρο του κόσμου, οι απευθείας απόγονοι του Μεγαλέξαντρου και του Ομήρου. Μιλάμε για ένα επικίνδυνο κράμα ασχετοσύνης και ημιμάθειας, βερμπαλισμού και φανατίλας.

Κι όμως, ο Καλαϊτζίδης με τις συμβουλές των παρατρεχάμενων που ονειρεύονται την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και την......
κόκκινη μηλιά», που έχουν θεοποιήσει έναν στρατόκαυλο απόστρατο στρατηγό που υποτίθεται ότι είναι η «χρυσή εφεδρεία», ο επόμενος σωτήρας της χώρας, άγεται και φέρεται και εκστομίζει πράγματα που πιθανόν αγνοεί την σπουδαιότητά τους.

Επί της ουσίας των λεγομένων του Καλαϊτζίδη έχω να πω ότι τον έπιασε μεγάλος πόνος για τη Νάουσα και δεν τον είδα να είναι τόσο λάβρος όταν χωροθετήθηκαν τα άλλα δυο κέντρα φιλοξενίας. Επίσης, επιμένει να αναφέρεται σε «μεταναστευτική» πολιτική και σε «μετανάστες» όταν και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι είναι πρόσφυγες. Προφανώς το κάνει για να δημιουργήσει ξενοφοβική δυναμική ή αυτός που γράφει τους λόγους του είναι τόσο φασιστάκι που δε λέγεται.

Αναφέρεται ο νομάρχης ότι είναι λάθος η πολιτική της κυβέρνησης να διασπείρει τα κέντρα φιλοξενίας διότι αδυνατίζει η ασφάλεια. Μιλάμε για επιχείρημα γελοίο από την βάση του και ταυτόχρονα επικίνδυνο να το λένε θεσμικά πρόσωπα. Θα πει κάποιος ότι το επικαλείται και ο αστυνομικός διευθυντής αλλά μικρή σημασία έχει. Ας λογοδοτήσει στους ανωτέρους του. Φανταστείτε να γινότανε ένα κέντρο φιλοξενίας στην Ημαθία και να στοιβάζονταν οι πρόσφυγες που σήμερα διαμένουν σε Αλεξάνδρεια και Βέροια. Θα μιλάγαμε για ένα χωριό πάνω χίλιους κατοίκους. Αλήθεια, που υπάρχει τέτοιος χώρος; Στις χωματερές που υποδεικνύει ο Κουτσογιάννης;

Αναρωτιέται πονηρά ο Καλαϊτζίδης «γιατί δεν παίρνει μετανάστες η Αθήνα και η Κρήτη;» Να γνωρίζει ότι η πρωτεύουσα έχει μετανάστες και πρόσφυγες μαζί. Το ίδιο και η Κρήτη. Οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας δεν έχει στην Κρήτη διότι υπάρχει λόγος και αυτός είναι ότι οι πρόσφυγες θέλουν να βρίσκονται πλησίον των συνόρων ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν για να φύγουν. Δε μιλάμε δηλαδή για μόνιμη εγκατάσταση αλλά για προσωρινή φιλοξενία. Αντί να πει δηλαδή  και να πιέσει να διαμείνουν οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες σε διαμερίσματα που θα νοικιαστούν αυτός λέει να πάνε στην Κρήτη. Μήπως να τους πάμε και σε κάνα ξερονήσι;

Τέλος, ας αφήσει τους ανέξοδους «ηρωισμούς» ο νομάρχης. Δεν του ταιριάζουν. Το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται αστείος. Η Ημαθία εξαθλιώθηκε από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια με τα μνημόνια και δεν τον είδε κανείς να κάνει αντίστοιχες δηλώσεις ούτε φραστικούς παληκαρισμούς. Όλοι γνωρίζουμε ότι η τοποθέτηση αυτή εμπίπτει στην λογική της ψηφοθηρίας αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να αναδεικνύει την ξενοφοβία του και να ενισχύει τα ακροδεξιά σπέρματα που κατοικοεδρεύουν στην Ημαθία.  Ωστόσο, να γνωρίζει αυτός και οι συνοδοιπόροι του ότι το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα του επιτρέψει τέτοιες πρακτικές.

Διαβάστε την τοποθέτηση του Καλαϊτζίδη στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Κύριε δήμαρχε της Ηρωικής Πόλης Νάουσας,
Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου της Ηρωικής Πόλης  Νάουσας,
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Δυστυχώς η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης, αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, επιχειρεί να δημιουργήσει, για μια ακόμη φορά, τετελεσμένα, με την έλευση και άλλων μεταναστών στην Ημαθία, αυτή τη φορά στη Νάουσα.
Επανειλημμένα ως διοίκηση της ΠΚΜ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα  έχουμε τονίσει το απαράδεκτο του γεγονότος, να συσσωρεύεται το 70% των μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία.
Θεωρούμε ότι η Ημαθία ανέλαβε και με το παραπάνω το μεταναστευτικό μερίδιο που της αναλογεί.
Η διασπορά μεταναστευτικών καταυλισμών δημιουργεί τεράστια προβλήματα ασφαλούς φύλαξης τους, από την ήδη μειωμένη δύναμη των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.
Οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης κρατικής συνδρομής, είναι απαράδεκτες  και εγκυμονούν κινδύνους ανάφλεξης επιδημιών στο σύνολο του πληθυσμού.
Καλούμε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα, αλλά και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιχειρήσουν  να πυροδοτήσουν την θρυαλλίδα με τετελεσμένα γεγονότα στον δήμο της Νάουσας.
Η  Ημαθία δεν θα ανεχθεί λογικές του επιπέδου «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν».
Κλείνοντας σας παραθέτω  συντριπτικά στοιχεία άνισης  γεωγραφικής κατανομής του μεταναστευτικού ρεύματος στη χώρα μας, τα οποία οφείλουν να προβληματίσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές  και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, καθώς και τα στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, που οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους και όχι της  πόλης-κράτους των Αθηνών.
Η Κεντρική Μακεδονία με πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 1.800.058 κατοίκους  έχει δεχτεί στο έδαφος της 21,772 μετανάστες.
Η Αττική με πληθυσμό 3.627.824 κατοίκους, αντίστοιχα έχει 14.967 μετανάστες.
Η Θεσσαλία με πληθυσμό 732.762 κατοίκους, 137 μετανάστες
Η Πελοπόννησος με πληθυσμό 577.903 έχει  250 μετανάστες.
Η Κρήτη  κανέναν.
Ας αποκαταστήσει την αναλογικότητα στην μεταναστευτική κατανομή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας η κυβέρνηση και ας αφήσει ήσυχη τη Νάουσα και την Ημαθία.
Το επιχειρούμενο «χρύσωμα του χαπιού» με τις  υποσχέσεις περί πρόσληψης προσωπικού που θα υπηρετήσει τους μεταναστευτικούς καταυλισμούς είναι υποτιμητικό για τους συμπολίτες μας.
Ας φροντίσει η κεντρική διοίκηση να άρει το ρωσικό εμπάργκο  και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι απείρως πολλαπλάσιες.
Να μην ξεχνάμε δε ότι οι υποσχεθείσες θέσεις εργασίας από την κυβέρνηση, που θα υπηρετούσαν το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, έμειναν «όνειρο θερινής νυκτός» και οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται πλέον χάρη στον εθελοντισμό και το φιλότιμο των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Με εκτίμηση
Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: