Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Το άκουσαν και επισήμως: Τέλος το ΑΣΕΠ, προσλήψεις στην ΕΒΖ μέσω εργολάβου- Αύριο στις 10πμ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Αντιλήφθηκαν πλήρως οι εποχικοί εργαζόμενοι στην ΕΒΖ ότι οι εποχές άλλαξαν, τα μνημόνια καθορίζουν τις εξελίξεις και σημαδεύουν τις ζωές μας. Αντιλήφθηκαν ότι τα ελάχιστα μεροκάματα που έκαναν στην βιομηχανία επί σειρά ετών, επί δεκαετίες, βρίσκονται στην κρίση του εργολάβου που πλέον ανέλαβε την ευθύνη των προσλήψεων αφού πλέον η διοίκηση της βιομηχανίας έτσι....
αποφάσισε.
Η βιομηχανία ζάχαρης στο Πλατύ ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την νέα κατάσταση και τις εντολές που πήρε από τα υπουργεία και την τράπεζα που έχει την ιδιοκτησία και εφαρμόζει τις επιταγές του μνημονίου.
Οι εποχικοί εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι και οι συναντήσεις που επέλεξαν να κάνουν με την διοίκηση δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα άκουσαν ότι δεν τους αναγνωρίζουν ως εκπροσώπους των εποχικών!!!
Συνεπώς, αποφάσισαν το αυτονόητο, να προβούν σε κινητοποίηση την Τρίτη, αύριο δηλαδή, το πρωί στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στο Πλατύ διαμαρτυρόμενοι για την αρνητική εξέλιξη.
Πιο συγκεκριμένα, η νέα κατάσταση που επελέγη θα έχει ως εποχικούς εργάτες που θα αμείβονται με 586 ευρώ μικτά και με λιγότερα χρήματα όσοι είναι κάτω των 25 ετών.

Δείτε το βίντεο από την ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας του σωματείου Νίκος Φυλακτάκης στην συγκέντρωση που έκαναν την Κυριακή το πρωί στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Όπως πληροφορήθηκα λίγο μετά την δημοσίευση και μετά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλές πλευρές, η διοίκηση της ΕΒΖ μπροστά το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να λειτουργήσει το εργοστάσιο σκέφτεται να αλλάξει πολιτική και να συζητήσει εκ νέου το ενδεχόμενο να γίνουν και φέτος οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, όπως δηλαδή γίνονταν πάντα.
Οι πιέσεις ασκούνται τόσο από πολιτικούς (βουλευτές, δημάρχους κλπ) όσο και από τους τευτλοπαραγωγούς που βλέπουν ότι υπάρχει κίνδυνος να τους μείνει η παραγωγή στα χέρια εξ αιτίας αυτής της επιλογής.
Ίδωμεν αλλά η κινητοποίηση αύριο το πρωί στις 10 θα γίνει κανονικά.


Το βίντεο είναι από το http://avena.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια: