Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σε λίγο ο Καλαϊτζίδης θα βάλει στόχο να πάρει την ...κόκκινη Μηλιά- Παραλήρημα κατά Χαμπίδη και στο βάθος οι συμμορίτες που χαίρονται

 -Δεν πρέπει να επιτραπεί σε δυο ξενοφοβικούς και στον Δήμο Νάουσας να στήσουν στην Ημαθία οργάνωση της συμμορίας


Χαμπίδης Δημ
Καλαϊτζίδης Κ.
Δημοσίευσα την απάντηση του Καλαϊτζίδη στον Δ. Χαμπίδη, άλλοτε γραμματέα της ΝΕ Ημαθίας του Σύριζα και σήμερα μέλος της ΚΕ του κόμματος και προέδρου της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης που του ασκούσε πολιτική κριτική για την απαράδεκτη θέση που πήρε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσα σχετικά με την στάση του δήμου στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να στήσει ένα ακόμα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. Η στάση του νομάρχη σε.....
απόλυτη συγχορδία με τον τοπικό δήμαρχο Κουτσογιάννη εντάσσεται απόλυτα στην ξενοφοβία και το ρατσιστικό κρεσέντο που πιάνει όλους αυτούς που εμφορούνται από ακροδεξιές και πούρες πατριωτικές αντιλήψεις.  Ο νομάρχης σε απόλυτη συγχορδία με τον δήμαρχο Νάουσας πρωταγωνιστούν σε ένα  παιχνίδι κατά των προσφύγων ενισχύοντας την τοπική ακροδεξιά, δίνοντας σήματα προς αυτόν τον χώρο, τον χώρο που δικάζεται για εγκλήματα, τον χώρο της συμμορίας της χρυσής αυγής να φορέσει τα ρούχα των ντόπιων διαμαρτυρομένων κατοίκων και πρωταγωνιστήσει σε έκτροπα κατά των προσφύγων εφόσον πάνε στην Νάουσα.
Οι δυο θεσμικοί παράγοντες της Ημαθίας, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Νάουσας προφανώς λόγω έλλειψης πολιτικής κουλτούρας δεν έχουν αντιληφθεί σε τι περιπέτειες βάζουν το νομό που σε γενικές γραμμές έχει δείξει άψογα ανακλαστικά, δημοκρατικά και αντιφασιστικά ανακλαστικά έναντι των προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ και τέσσερις μήνες σε κέντρα φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια και στην Βέροια. Το ακροδεξιό και ξενοφοβικό ντουέτο της Ημαθίας, Καλαϊτζίδης και Κουτσογιάννης με την μίζερη και κακόμοιρη στήριξη του τέως δημάρχου Καραμπατσού, χτίζουν ένα ξενοφοβικό κλίμα στην περιοχή της Νάουσας με το παραλήρημά τους και για κάθε ξενοφοβικό επεισόδιο που θα συμβεί θα είναι πολιτικά υπεύθυνοι οι ίδιοι. Αυτό να το γνωρίζουν.

Δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ με μια επιστολή που φέρει την υπογραφή του Καλαϊτζίδη αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν την συνέγραψε ο ίδιος και εν πολλοίς δεν την κατανοεί στο βάθος της. Ο συγγραφέας της επιστολής αυτής είναι γνωστός και λατρεύει τον στρατό και τον Φραγκούλη, έχει άψογες σχέσεις με το τοπικό κατεστημένο της εκκλησίας και ονειρεύεται να κατακτήσει την …Τουρκία. Μιλάμε για παθολογική κατάσταση που όμως γράφει κείμενα τα οποία υπογράφει ο Καλαϊτζίδης. Τα υπογράφει και φέρει την ευθύνη τους.

Διαβάζοντας την απάντηση αντί να διαλαμβάνει πολιτικά αντεπιχειρήματα στα όσα του καταλόγισε ο Χαμπίδης αυτός στοιβάζει μια σειρά από προσωπικές επιθέσεις των οποίων η συγγραφή ούτε στα παραπολιτικά του λαού και της ημερήσιας δεν μπορούν να μπουν διότι είναι χαμηλοτάτης υποστάθμης. Προσωπικές επιθέσεις που στην διακριτική ευχέρεια του Χαμπίδη είναι αν απαντήσει και με ποιον τρόπο θα απαντήσει αλλά εικάζω με βεβαιότητα ότι επιβάλλεται απάντηση σε αλαζόνες και σε άφρονες θεσμικούς παράγοντες όταν παίζουν με την φωτιά, όταν δημιουργούν και χτίζουν συστηματικά έναν φασιστικό θύλακα στο νομό που ούτε η συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν κατάφερε παρά τις άοκνες προσπάθειές της χρόνια τώρα.

Είναι προφανές ότι η τοπική αριστερά της Νάουσας, ο αντιεξουσιαστικός χώρος και όλοι οι δημοκράτες ότι πρέπει να ανασυνταχτούν και να βάλουν ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα την συγκρότηση αντιφασιστικού μετώπου στην περιοχή για να αντιπαλέψουν την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν η άλλοτε αριστερομάνα Νάουσα να έχει τέτοια κατάληξη. Δεν μπορεί η Νάουσα επειδή έλαχε να την διοικούν ξενοφοβικοί παράγοντες να στέλνει ρατσιστικά μηνύματα στο πανελλήνιο για την Ημαθία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: