Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Χαμός στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας- απειλούν με ομαδική παραίτηση εξ αιτίας μιας φυτευτής υποψηφιότητας από Αθήνα

Χρ. Αντωνίου
Τα φαντάσματα, λένε οι θρύλοι ότι, εμφανίζονται
τα μεσάνυχτα. Τότε που αλλάζει η..... μέρα και η νύχτα κυριαρχεί. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σ΄ αυτή τη φάση γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός που αναστάτωσε την Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Ημαθία και κυριολεκτικά έβγαλε έξω από τα ρούχα τα στελέχη και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Χρήστο Αντωνίου.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος παρουσιάζω το ρεπορτάζ που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Μέσα στη βδομάδα που διανύσαμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας πληροφορήθηκαν από την Αθήνα ότι υπάρχει σοβαρή και επίμονη πίεση από μεγαλοστέλεχος και υπουργό του κόμματος ώστε να μπει, και μάλιστα σε πιθανή εκλόγιμη θέση, ως υποψήφιος ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου. Η είδηση αυτή έπεσε ως βόμβα μεγατόνων στην οργάνωση και αμέσως άρχισαν τα ... όργανα.

Ως γνωστόν, η νομαρχιακή οργάνωση του Σύριζα Ημαθίας είχε αποφασίσει να μην αλλάξει η σειρά των υποψήφιων βουλευτών η οποία διαμορφώθηκε μετά την αποχώρηση του Λαπαβίτσα ως εξής: Στην πρώτη θέση η Φρ. Καρασαρλίδου, στην δεύτερη θέση ο Γ. Ουρσουζίδης και στην τρίτη θέση ο Χρ. Αντωνίου που στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε καταλάβει την τέταρτη θέση.
Μόλις όμως πληροφορήθηκαν ότι η Αθήνα θέλει να τοποθετήσει τον Θ. Γικόνογλου στην τρίτη θέση που πιθανά είναι εκλόγιμη ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες. Οι φωνές που ακούστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής στη Βέροια έγιναν αντιληπτές από τους διερχόμενους οι οποίοι απορούσαν και αναρωτιούνταν "τι συμβαίνει".
Ο Χρ. Αντωνίου που είναι ο άμεσα θιγόμενος ήταν λάβρος. Αν τελεσφορήσει αυτή η πραξικοπηματική απόφαση τότε εγώ θα αποχωρήσω από το ψηφοδέλτιο, φέρεται να δήλωσε και η άποψή του αμέσως έγινε αποδεκτή από το σύνολο των παρισταμένων που συμφώνησαν να γράψουν κείμενο προς την κομματική ηγεσία που να λέει ότι αν τοποθετηθεί ο Γικόνογλου στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου τότε θα παραιτηθούν όλοι. Βέβαια, στο κείμενο αυτό υπάρχει η υποσημείωση ότι η ευθύνη της κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι αρμοδιότητα της κεντρικής κομματικής ηγεσίας.

Είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα και θα δούμε την εξέλιξή του πολύ σύντομα αφού σήμερα το βράδυ στις 12 θα κλείσουν τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα.
Κοντός ψαλμός λοιπόν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι καταλάβαμε ότι κατεβαίνεις με Ανταρσυα
Κάνε μας λοιπόν το ρεπορτάζ της Δραχμής
Με πόσες βόμβες μεγατόνων συγκρίνεται;
Επιδέχεται αμφισβήτηση;