Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Τέσσερις μηνύσεις για αφισορύπανση στην ΚΕΔΑ και αναζητούνται οι λόγοι της σπουδής της αστυνομίας

Στ. Δελιόπουλος, πρόεδρος ΚΕΔΑ
τέσσερις μηνύσεις χωρίς(;) αιτία
Αρνητική εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή που επέδειξε η τοπική αστυνομία στην Αλεξάνδρεια έναντι των πανό και αφισών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικής Ανάπτυξης την θερινή περίοδο και την "φιλοδώρησε" με τέσσερις παρακαλώ μηνύσεις για παράνομη αφισοκόλληση και ανάρτηση πανό.
Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ....αστυνομικού τμήματος Αλεξάνδρειας κατέγραψαν τέσσερις περιπτώσεις που η ΚΕΔΑ, ως φορέας που τελούνταν υπό την αιγίδα της ισάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων που γίνονται στο δημοτικό αμφιθέατρο, και συνέταξαν αντίστοιχες μηνύσεις. 
Η κατηγορίες σε όλες τις μηνύσεις ίδιες. Παράνομη αφισοκόλληση και παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πανό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ατυχήματος εξ αιτίας της έλλειψης προσοχής των οδηγών που αποσπάται εξ αιτίας των ...διαφημιστικών.

αρχείο
Είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει. Η πρακτική αυτή, δηλαδή της προβολής των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι είναι γνωστή. Σε κάθε εκδήλωση αναρτώνται πανό σε όλες τις κολώνες της ΔΕΗ και εντός της πόλης αλλά και εκτός και γίνεται η διαφήμιση. Το ίδιο κάνουν και τα μαγαζιά μαζικής εστίασης χρόνια τώρα.
Η αστυνομία όμως έδειξε μια σπουδή έναντι της ΚΕΔΑ και υπέβαλλε τέσσερις μηνύσεις που επισύρουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Διαπίστωσε την παράβαση η αστυνομία και το πιο φυσιολογικό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την διοίκηση του δήμου και της ΚΕΔΑ και να διατυπώσουν την πρόθεσή τους ζητώντας παράλληλα να σταματήσει αυτή η πρακτική. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και αναζητείται απάντηση γιατί δεν έγινε. Λες και οι τοπικές αρχές δεν είναι επιβεβλημένο και λογικό να συνεργάζονται στοιχειωδώς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου με όσα αναφέρεις στην ανάρτηση. Στέκομαι όμως στο τελευταίο σημείο που αναφέρεις. ( Λές και οι τοπικές αρχές δεν είναι επιβεβλημένο και λογικό να συνεργάζονται στοιχειωδώς.) Έχεις διαπιστώσει ότι από πλευράς Δήμου υπάρχει αυτή η λογική? Η μήπως κάποιοι καβάλησαν καλάμι?

Nikos Lioliopoulos είπε...

Συγνωμη αλλα ο νομος ειναι νομος και πρεπει αν εφαρμοζεται. Η ΚΕΔΑ παρανομησε γνωριζοντας το και η ατυνομια εκανε( σε αυτη την περιπτωση) τη δουλεια της. μακαρι να την εκανε και αλλου το ιδιο καλα