Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι των κομμάτων στην Ημαθία- ρεπορτάζ

Τσαβδαρίδης- Μπατσαρά- Βεσυρόπουλος- Γιοβαννόπουλος
"Κλείνουν" σιγά σιγά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Ημαθία με πρώτη και καλύτερη την ΝΔ που σα να περίμενε από καιρό την επάνοδό της στα "πράγματα" ήδη έκανε γνωστή την σύνθεση που δεν είναι άλλη από την εξάδα των εκλογών του Ιανουαρίου.


Όπως είναι αυτονόητο, πιθανή .....
πρωτιά της ΝΔ θα φέρει τρεις, κατά πάσα πιθανότητα, βουλευτές του κόμματος στη νέα βουλή οπότε ήδη οι Τσαβδαρίδης και Μπαρτζώκας άρχισαν να "τρέχουν" ελπίζοντας στην πολυπόθητη έδρα. Σίγουρη έχει την εκλογή του ο νυν βουλευτής Απ. Βεσυρόπουλος που θα τοποθετηθεί στην πρώτη θέση δικαιωματικά ως πρώτος και μοναδικός εκλεγμένος των περασμένων εκλογών.

Αντωνίου- Καρασαρλίδου- Ουρσουζίδης
Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα προκύψουν ανακατατάξεις εξ αιτίας της διάσπασης που υπέστη το κόμμα πρόσφατα με την αποχώρηση της ΛΑ.Ε και την αποχώρηση βέβαια του Λαπαβίτσα που είχε εκλεγεί στην πρώτη θέση τον Ιανουάριο. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ισχυρή απαίτηση των τοπικών στελεχών να μην αλλάξει η σειρά και να "προβιβαστούν" οι αμέσως επόμενοι που σημαίνει ότι θα αδειάσει η τελευταία θέση και η οποία θα καλυφθεί με κάποιο νεαρό στέλεχος και ει δυνατόν με κάποιον ή κάποια που θα κάνει πρώτη φορά εκλογές ως υποψήφιος-α.
Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη θέση θα τοποθετηθεί η Φρ. Καρασαρλίδου με δεύτερο τον Γ. Ουρσουζίδη που εκλέχτηκαν τον Ιανουάριο και στην τρίτη θέση θα είναι ο Χρ. Αντωνίου και στην τέταρτη θέση η μηχανικός από τη Βέροια Παπαγιαννούλη. Ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι στη λίστα ο νυν γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης Δημ. Χαμπίδης που προ δυο μηνών περίπου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Λαχανογορά).
Στην περίπτωση που πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σε εθνικό επίπεδο τότε θα εκλέγουν κατά πάσα πιθανότητα οι τρεις πρώτοι ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα εκλεγεί μόνον η κ. Καρασαρλίδου.

Στο Ποτάμι δεν αναμένονται αλλαγές λέει το ρεπορτάζ και θα κατέλθει με την ίδια σύνθεση και την ίδια σειρά.

Στο ΚΚΕ δεν υπάρχει καμιά συζήτηση και θα οριστούν από την οργάνωση οι υποψήφιοι χωρίς πολλά -πολλά και χωρίς φιοριτούρες. Βέβαια, θα ισχύσει η γεωγραφική κατανομή των υποψηφίων όπως πάντα.

Ο Καμμένος με υποψήφιους τον Ιανουάριο στην ΕΒΖ
Στους ΑΝ.ΕΛ. τα πράγματα είναι σκέτο μυστήριο και αναζητείται αρμόδιος να δώσει πληροφορίες. Η δημοσκοπική καθίζηση του κόμματος και απώλεια του μοναδικού ίσως "πλεονεκτήματος", αυτού του αντιμνημονιακού χαρακτήρα, έχει γεμίσει με απαισιοδοξία τους  οπαδούς, ψηφοφόρους αλλά και υποψήφιους βουλευτές. Εικάζω ότι ορισμένοι εκ των υποψηφίων του Ιανουαρίου θα συμμετέχουν στην λίστα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Γ. Απατσίδης- Δ. Ζησέκα - Φ. Καραβασίλης
Στο Πασόκ προέκυψε νέο τοπίο μετά την συνεργασία του με την ΔΗΜΑΡ και την μη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο πρώτες θέσεις είναι "κλειδωμένες" από Καραβασίλη και Απατσίδη που είχαν πρωτεύσει στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Απομένουν τέσσερις κενές θέσεις που γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν από έναν εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ που πιθανόν θα είναι ο στενός εκ Ναούσης συνεργάτης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Επίσης, γίνονται διαβουλεύσεις ώστε να προσχωρήσει στο ψηφοδέλτιο η Δ. Μπαλτατζίδου ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του Τόλκα που όμως έχει "εκνευρίσει" το γεγονός ότι απαξίωσε την τοπική οργάνωση της Ημαθίας και συζητάει με τα κεντρικά στελέχη την επάνοδό του στο ΠΑΣΟΚ και την είσοδό του στη λίστα. Τέλος, να σημειωθεί ότι όπως και στις εκλογές του Ιανουαρίου που είχε μπει βέτο από το σύνολο των υποψηφίων και την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας εναντίον συγκεκριμένης υποψηφιότητας έτσι και τώρα υπάρχει η ίδια απόφαση και ισχύει το ίδιο βέτο.

Ηλιάδης- Λαπαβίτσας- Κιοσέογλου
Στην ΛΑ.Ε. το τοπίο είναι άδηλο. Ο Λαπαβίτσας δεν θα είναι υποψήφιος στην Ημαθία αφού οι πιθανότητες εκλογής του είναι ελάχιστες και ως εκ τούτου θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στην Β΄ Αθηνών.
Σίγουροι υποψήφιοι θα είναι ο Σ. Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, ο Κ. Ηλιάδης από το Μακροχώρι που πρώτευσε σε σταυρούς ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, ο Λ. Κιοσέογλου από το Πλατύ που έχει ενεργό συνδικαλιστική δράση και είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από την πλευρά της Νάουσας ίσως ο Κ. Ορφανίδης που είχε πρωτεύσει σε σταυρούς στην εκλογή της νομαρχιακής επιτροπής του Σύριζα προ διετίας περίπου αλλά αναζητείται άλλη υποψηφιότητα πιθανόν γυναικεία.

Τα υπόλοιπα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στην βουλή και θα κατέλθουν στις εκλογές είτε έχουν ολοκληρώσει τις λίστες τους είτε βρίσκονται στην τελική ευθεία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1/8/2015 EIXA ΓΡΑΨΕΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ====ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ= ΕΝΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ