Στο πλαίσιο της αναδιάταξης του προσωπικού το υπουργείο δημόσιας τάξης κλείνει, καταργεί και αναδιαρθρώνει αστυνομικά τμήματα και στη λογική αυτή καταργεί το ΑΤ Πλατέος υποβαθμίζοντάς το σε αστυνομικό σταθμό.
Βέβαια, στην πράξη το ΑΤ Πλατέος υπάρχει μόνο στα....
χαρτιά αφού η έλλειψη προσωπικού είναι χρόνια και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Συνεπώς, η απόφαση αυτή αν και ελλειμματική, κατά την άποψή μου αφού θα έπρεπε να καταργηθεί παντελώς το αστυνομικό τμήμα και την πλήρη ευθύνη να αναλάβει το ΑΤ Αλεξάνδρειας, είναι προς τον σωστό δρόμο δεδομένου ότι το σωματείο των αστυνομικών υπαλλήλων Ημαθίας από χρόνια τώρα είχε αιτηθεί την κατάργησή του γνωρίζοντας εξ των έσω τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί η ύπαρξη και η λειτουργία του.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης αντιδρά στο ενδεχόμενο αυτό και αποστέλλει επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Τόσκα με την οποία του ζητάει να μην υποβαθμιστεί το αστυνομικό τμήμα.
Η επιστολή είναι:
Κύριε Υπουργέ
Στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος περί "Αναδιάταξης -
αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας Περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής
Αστυνομίας και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η
κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος και ο υποβιβασμός του σε Αστυνομικό
Σταθμό.
Με το παρόν έγγραφο θέλω να σας μεταφέρω την απογοήτευση
τόσο τη δική μου όσο και των κατοίκων και των φορέων της περιοχής απέναντι σε
μια προδήλως λανθασμένη επιλογή και να σας ενημερώσω ότι αντιτάσσομαι σθεναρά
σε οποιαδήποτε σκέψη για υποβάθμιση και κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος
Πλατέος, απαιτώντας την άμεση και οριστική ματαίωση των σχετικών σχεδίων των
αρμόδιων Υπουργείων. Σχέδια τα οποία, στο όνομα αμφίβολων δημοσιονομικών
περικοπών και δήθεν τεχνοκρατικών βελτιώσεων, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια
των δημοτών – πολιτών και πλήττουν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της τοπικής
κοινωνίας.
Ταυτοχρόνως ζητώ:
α. Τη διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και της Προστασίας των
Δημοτών-Πολιτών μου, που, εκτός των άλλων, αποτελούν προϋποθέσεις και για την
εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
β. Τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος και του
στελεχιακού δυναμικού του ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει
επιχειρησιακά στην ασφάλεια και την προστασία των δημοτών-πολιτών της Δ.Ε.
Πλατέος εξυπηρετώντας έτσι τους σκοπούς της ιδρύσεως και λειτουργίας του.
Σε αντίθετη περίπτωση, οι πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων,
αλλά και κάθε εμπλεκόμενος στην έμπνευση και την υλοποίηση παρόμοιων έωλων και
ανεφάρμοστων σχεδιασμών επί χάρτου, προϊόντα διαβουλεύσεων σε κλειστές αίθουσες
και σε διαδρόμους και όχι διαλόγου με την Κοινωνία, εισηγήσεων ξένων προς τις
ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και μελετών που καμία
σχέση έχουν με την προστασία της Ζωής και της Περιουσίας των Πολιτών, ας
αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους Πολίτες".
4 σχόλια:
Αυτό μας έλειπε να συμφωνούσε!! Όμως και τώρα τι έκανε? Για τα μάτια του κόσμου έστειλε μια επιστολή στον Υπουργό και εκείνος μόλις διάβασε την επιστολή και είδε την υπογραφή του Γκυρίνη τρομοκρατήθηκε και το πήρε πίσω? Γιατί δεν έδρασε ποιο δυναμικά με έκτατο Δημοτικό συμβούλιο και με ομόφωνο ψήφισμα του σώματος ? Αυτές οι ενέργειες είναι αστείες και είναι αυτό που λέει και ο λαός μας, φύγε κακό από τα μάτια μου. Τίποτε παραπάνω.
Το 1930, στην τότε επαρχία Βερροίας λειτουργούσαν 8 Σταθμοί Χωροφυλακής: στο σιδ. σταθμό Βέροιας, στη Καστανιά, στο Σταυρό, στη Μελίκη, στο Γιδά, στο Πλατύ, στο Πολυδένδρι και στη Κουμαριά· οι 6 τελευταίοι με δύναμη ενός ενωμοτάρχη και πέντε χωροφυλάκων. Πέρασαν σχεδόν 90 χρόνια και των Ελλήνων δύσμοιρο έθνος δοκίμασε εν αφθονία κυβερνήσεις, «κινήματα» και «επαναστάσεις», δικτατορίες, εμφύλιο σπαραγμό. Και, εσχάτως, βαδίζοντας προς την εξόδιο ακολουθία της «μεταπολίτευσης», την πλημμυρισμένη από μυθωδίες και μαλάματα περί «λαϊκής κυριαρχίας» και «εθνικής ανεξαρτησίας», η ωραία Ελλάς δοκίμασε για πρώτη φορά πώς «κοκκινίζ’ η σταφυλή και θάλλει» – για να θυμηθούμε, παραφράζοντας, τον Άγγελο Βλάχο.
Να υπομνήσουμε στους ούτω καλούμενους «αριστερούς», πού, ως φαίνεται, και τα διδάγματα της ιστορίας κατέχουν και από επάρκεια γνώσεων διακρίνονται, τα περί του ρόλου της Αστυνομίας, ως θεσμός-πυλώνας του «αστικού» κράτους και της εκτελεστικής εξουσίας; Οι εποχές άλλαξαν· καμιά αμφισβήτηση. Η «δημόσια τάξη» έγινε «προστασία του πολίτη». Και στην πτωχευμένη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας θάλλει πλέον μια νέα ρητορική: «εκσυγχρονισμός», «μεταρρύθμιση». Να μην ακολουθήσουμε τα «αυτονόητα»; Ως συνεπείς «αριστεροί», που έχουμε άποψη επί παντός, να υστερήσουμε τώρα στα επίδικα του επιχειρούμενου «εξορθολογισμού» και «αναδιάταξης» των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.;
Το «Καλλικράτειο» δόγμα, ως γιατροσόφι «δια πάσαν νόσον και μαλακίαν», καλά κρατεί. Οδηγός το πετυχημένο παράδειγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση(sic): «ισχυροί, λειτουργικά ανεξάρτητοι, οικονομικά αυτάρκεις δήμοι». Τί και αν εκατοντάδες ή και χιλιάδες κοινότητες ανά την ελλαδική επικράτεια ερημώνουν και αποστεώνονται από υπηρεσίες; Τί και αν έχει απολεσθεί η αμεσότητα της έστω κολοβωμένης πολιτικής σχέσης και διαμεσολάβησης δημότη-τοπικής αρχής; Αντί των «ισχυρών δήμων» εδραιώθηκε ένα «ισχυρό» σύστημα που αλλοιώνει και εντέλει ποδηγετεί τις πολιτικές διαδικασίες στις τοπικές κοινωνίες· από τις υποψηφιότητες και την εκλογή ως την εκπροσώπηση και τη λογοδοσία –όχι την «τύποις» θεσμοθετημένη. Οι παθογένειες του πολιτικού-διοικητικού συστήματος της χώρας μας δεν θεραπεύτηκαν, ούτε το 1998 ούτε το 2011, με την κατάργηση χιλιάδων κοινοτήτων. Από άλλα δυτικοευρωπαϊκά «καλούδια» έπρεπε να διδαχθούν οι ημέτεροι θιασώτες των «μεταρρυθμίσεων». Από άλλα πάσχει το σύστημα· δεν είναι της ώρας η αναφορά.
Για το Α.Τ. Πλατέος: Το 2004 ο καταργηθείς Α.Σ. Πλατέος επαναλειτούργησε αναβαθμισμένος ως Α.Τ. Η τότε δημοτική αρχή δαπάνησε πλέον των 70.000 ευρώ για να διαμορφώσει το δημοτικό κτήριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξασφαλίσει τη λειτουργία του Α.Τ., παραχωρώντας δωρεάν κατά χρήση το κτήριο. Εκεί στεγαζόταν η δημοτική βιβλιοθήκη που, εξ’ αυτού του λόγου, υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε κτήριο ιδιώτη. Την ίδια περίοδο ιδρύθηκε το Κ.Ε.Π. του δήμου Πλατέος, που επίσης στεγάζεται επί μισθώσει σε κτήριο ιδιώτη, δίπλα στη βιβλιοθήκη. Χωρίς την ύπαρξη του Α.Τ. Πλατέος, το δημοτικό κτήριο θα μπορούσε κάλλιστα, τότε, να στεγάσει τη δημοτική βιβλιοθήκη και το Κ.Ε.Π. Σημειώνουμε ότι οι δαπάνες κτηριακών διαρρυθμίσεων των Κ.Ε.Π. καλύπτονταν από κοινοτικούς πόρους. Κοντολογίς, ο τότε δήμος Πλατέος κατέβαλλε υψηλό τίμημα για να υπάρχει Α.Τ. στην περιοχή ευθύνης του. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά είναι σε γνώση του σημερινού δημάρχου, ο οποίος, με το δημοτικό συμβούλιο, τον τοπικό αντιδήμαρχο και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, έχουν υποχρέωση να προασπίσουν, τουλάχιστον, τα όποια «κεκτημένα» της δημοτικής ενότητας Πλατέος. Ουδείς λόγος και απαίτηση περί «αναπτύξεως».
Γράφετε, κ. Μόχλα, ότι «στην πράξη το Α.Τ. Πλατέος υπάρχει μόνο στα χαρτιά». Υποστηρίζετε ότι ο «σωστός δρόμος» είναι «να καταργηθεί παντελώς», προκειμένου να ισχυροποιηθεί με προσωπικό το Α.Τ. Αλεξάνδρειας. Για να ελπίζουμε ότι η επιχειρησιακή ικανότητα και δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην αποτροπή/καταστολή παραβατικών/εγκληματικών πράξεων στα όρια του σημερινού δήμου Αλεξάνδρειας μπορεί και να αγγίξει το τέλειο. Μάλιστα! Μαζί σας κ. Μόχλα, στο σωστό δρόμο των «εκσυγχρονιστικών φροντιστηρίων».
Έγινε και αυτό!! Επί Δημάρχου Γκυρίνη, στο Πλατύ χάσαμε το Γυμνάσιο, και τώρα το Αστυνομικό Τμήμα. Επομένως στόχος θα είναι ο Σιδηροδρομικός σταθμός και πάλι ο μεγάλος Δήμαρχος θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας, και θα λέει πως δεν συμφωνεί. Τέτοια ανεπάρκεια Δημάρχου δεν έχει υπάρξει στην περιοχή μισοκλεισμένος στον κόσμο του δεν παρακολουθεί τις ενέργειες άλλων συναδέλφων του και τον τρόπο δράσης σχετικά με το ίδιο θέμα. Απλά φέρει τον τίτλο του Δημάρχου.
Αμάν βρε Μόχλα και με τρόμαξες με τον τίτλο . Ελεος. Αφού έστειλε επιστολή ο γκυρίνης τέλος. Κατευθείαν να γίνει θέμα.
Ο δήμαρχος πάλι καθάρισε ....:)
Δημοσίευση σχολίου