Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Έπαθε "πλάκα" ο γραμματέας του Σύριζα στο 722 για τους πρόσφυγες: Δεν έχω λόγια....

Μπαντιμαρούδης (δ/της), Sloan J (RSG), Aντωνίου, Μίχος
Στις αρχές της βδομάδας ο βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Αντωνίου συνοδευόμενος από τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Στέργιο Μίχο επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια για να διαπιστώσουν από κοντά τις συνθήκες διαβίωσής τους και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει εντός του χώρου τόσο από κρατικές δομές όσο και.....
από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εδώ και καιρό.

Η αυθόρμητη διαπίστωση του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του Σύριζα Αλεξάνδρειας είναι αρκούντως εύγλωττη: "Δεν έχω λόγια για την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια από την οργάνωση refugees support greece. Τα προβλήματα στο κέντρο φυσικά παραμένουν πολλά και με τον χειμώνα να πλησιάζει χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών ".

Ο Στ. Μίχος εκφράζοντας την κοινή λογική διατυπώνει την ανησυχία του για το γεγονός ότι το καλοκαίρι τελειώνει και το επόμενο διάστημα που έρχεται θα έχει βροχές, κρύο κλπ γεγονός που θα σημάνει πλείστα όσα προβλήματα στο κέντρο. Βέβαια, δεν παραλείπει να εκφράσει τον θαυμασμό του στην οργάνωση refugees support greece που λειτουργεί με δεκάδες εθελοντές και δωρεές από όλον τον κόσμο. Η εν λόγω οργάνωση έχει παρεμβάσεις εντός του 722 που κυριολεκτικά έχουν αλλάξει το στάτους που υπήρχε. Τελευταία παρέμβαση είναι η μετατροπή μιας μεγάλης αίθουσας σε καφενείο το οποίο το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι πρόσφυγες και όπου έχουν τη δυνατότητα να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, να βλέπουν τηλεόραση και να συνδέονται στο διαδίκτυο από κοινόχρηστους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Είναι προφανές ότι γίνεται δουλειά ουσίας αλλά σε καμιά περίπτωση αυτή η δουλειά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αδήριτη ανάγκη να ζήσουν οι πρόσφυγες σε συνθήκες ανθρώπινες, σε συνθήκες που τους αρμόζουν. Το ερώτημα που κανείς δεν απαντά παραμένει: γιατί τόσα λεφτά που πέφτουν στα κέντρα φιλοξενίας σε υποδομές κλπ δεν διατίθενται σε επιδότηση ενοικίου εντός του αστικού ιστού; Γιατί παραμένουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες ενώ υπάρχει διέξοδος να νοικιαστούν άδεια διαμερίσματα που σχολάζουν ώστε οι οικογένειες να ενσωματωθούν με τις τοπικές κοινωνίες, να πάνε τα παιδιά τους στις τάξεις ένταξης που αναγκαστικά θα δημιουργηθούν κλπ;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο υπουργείο σκέφτεται να εγκαταστήσει στα κέντρα φιλοξενίας σπίτια προκάτ, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούνται για τους σεισμοπαθείς διότι δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι θα βγει χειμώνας στις σκηνές. Ο Αύγουστος όμως τελειώνει και ακόμα τίποτα δεν κινείται. Στο θέμα αυτό πρέπει να αναλάβει δράση ο βουλευτής που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται κοντά στους πρόσφυγες του 722.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βασικα εσυ επαθες πλακα οσο και εαν σε κανω κεφι,
ψιλοανθελληνας βλεπεις εισαι.
σωστα?