Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Αντωνίου σε Γκυρίνη: Φίλτατος ο δήμαρχος αλλά φιλτάτη η αλήθεια - άμεση αντίδραση για την οζώδη δερματίτιδα


Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χρήστου Αντωνίου στα όσα είπε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας απαντώντας σε ερωτήσεις για την οζώδη δερματίτιδα που δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή. Ο βουλευτής κάνει κριτική στον δήμαρχο λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται το υπουργείο να υποδείξει χώρους από την Αθήνα και η υπεύθυνη αρχή που είναι η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση να μην το κάνει....

Δείτε την....
ανάρτηση- σχόλιο του βουλευτή που έγινε πριν από λίγο:


Φίλτατος ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, αλλά "φιλτάτη και η αλήθεια", σχετικά με την Οζώδη δερματίτιδα, και το πρόβλημα εξεύρεσης χώρου ταφής των ζώων, στις μονάδες που έχουν εντοπισθεί κρούσματα.
Και η αλήθεια είναι ότι για την εξεύρεση και την υπόδειξη χώρου ταφής των ζώων υπεύθυνη κατά το νόμο είναι η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση ανάλογα με την ιδιοκτησία του χώρου (Δημόσιος ή Δημοτικός), σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Κτηνιατρική, τμήμα περιβάλλοντος, αρχαιολογική κατά περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι). Ο σχετικός χώρος πρέπει να βρίσκεται σε σημείο όσο το δυνατόν εγγύτερα στις μονάδες εκτροφής.
Το να πετάμε το "μπαλάκι" και την ευθύνη στη κυβέρνηση είναι το ολιγότερο ανεύθυνο..
Αν περιμένει η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση να τις υποδείξει χώρο ταφής από την Αθήνα ο Μπόλαρης είναι άξια τις μοίρας της, και ανάξια να διαχειρισθεί τις υποθέσεις που τις έχουν ανατεθεί.
Ας αφήσουν όλοι τις δικαιολογίες και το blame game και ας δώσουν άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που έχει φέρει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους τις περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: