Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ερωτήματα στον τραγικό νομάρχη: Θα ταφούν στην Κυψέλη και ζώα με σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια; Με καταρροϊκό πυρετό;

-Κρίσιμα ερωτήματα ζητούν απάντηση. Που τάφηκαν τα νεκρά ζώα της Βέροιας;
-Γιατί δεν εμβολιάστηκε ο ζωικός πληθυσμός της Ημαθίας;
-Γιατί δεν διεκδίκησε πρόγραμμα καύσης ο Καλαϊτζίδης;


Το θέμα με το νεκροταφείο ζώων που η νομαρχία και ο Καλαϊτζίδης προσωπικά αποφάσισε να γίνει στην Κυψέλη το ανέδειξα....
πρώτος με δημοσίευμα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και επέμενα με σχόλια, αναλύσεις και ολοκληρωμένα ρεπορτάζ μετά από μελέτη του σχετικού νομικού πλαισίου θέλοντας να αποδείξω ότι η νομαρχία λειτούργησε στη βάση «έβγα κακό από τα μάτια μου». Ο Καλαϊτζίδης ως νομάρχης λειτούργησε με παροιμιώδη τρόπο, με χαρακτηριστική ανεπάρκεια και κατάφερε να αναδειχτεί σε τραγικό πρόσωπο στην όλη ιστορία αποκαλυπτόμενος μπροστά στα μάτια των Ημαθιωτών πόσο λίγος πολιτικός είναι, πόσο επικίνδυνος για την Ημαθία και τους κατοίκους της είναι…

Ο Καλαϊτζίδης γνωρίζει το ζήτημα εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο αφού η συγκεκριμένη ασθένεια δεν εμφανίστηκε τώρα. Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο εδώ και ένα χρόνο που προβλέπει αναλυτικά τον τρόπο αντίδρασης όταν εμφανιστεί η νόσος. Ωστόσο, υπάρχει και το διάστημα προ της εμφάνισης που επιβάλλει τον εμβολιασμό των βοοειδών. Ουδείς μέχρι τώρα έχει πει το παραμικρό σχετικά με το θέμα αυτό. Να μας πει λοιπόν η αρμόδια υπηρεσία του λαλίστατου κ. Κουβακά πόσους ελέγχους έκανε, σε ποιες μονάδες, πόσα ζώα ήταν εμβολιασμένα, γιατί δεν είναι όλα εμβολιασμένα, ποιος ευθύνεται, σε τι ενέργειες έχουν προβεί για την υπόθεση.

Να μας πει η Νομαρχία και ο λαλίστατος προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο κ. Κουβακάς ντε, που προφανώς παίρνει εντολές και εκδίδει κατά ριπάς τις ανακοινώσεις καλύπτοντας την ανεπάρκεια του τραγικού Καλαϊτζίδη, σε ποιο ακριβώς σημείο του νόμου προβλέπεται, επιβάλλεται ή ορίζεται ότι ιδρύεται και λειτουργεί ένα νεκροταφείο ζώων που έχουν νοσήσει από διάφορες ασθένειες σε κάθε δήμο. Αφελώς προκύπτει το ερώτημα: Αν ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν συμπεριλάμβανε την ενότητα Μελίκης θα έθαβαν τα θανατωμένα ζώα στα όριά του που ο υδροφόρος ορίζοντας βρίσκεται στο 1,5 μέτρο; Δεν τα οδηγούσαν σε άλλο χώρο ταφής;

Να μας πει ο λαλίστατος κ. Κουβακάς (φωτ.) τι ακριβώς εννοούσε λέγοντας στους κατοίκους της Κυψέλης και τον αντιδήμαρχο Δριστά ότι δεν διερευνήθηκε η λύση της καύσης διότι δεν δόθηκε τέτοια δυνατότητα; Ποιος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να αναζητήσουν χώρο για νεκροταφείο; Ο Καλαϊτζίδης; Έτσι είθισται; Μέχρι τώρα σε ποια σημεία του νομού έχουν ταφεί ζώα; Στον δήμο Βέροιας σε ποιο σημείο ετάφησαν τα θανατωμένα ζώα;

Να μας πουν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας και να ακούσουμε επιτέλους τον τραγικό νομάρχη να απαντά στην εξής ερώτηση: Στην Κυψέλη θα ταφούν μόνο τα ζώα του δήμου Αλεξάνδρειας; Ποιος θα το διασφαλίσει αυτό όταν οι κάτοικοι το έμαθαν την τελευταία στιγμή; Θα ταφούν μόνο αυτά τα ζώα που θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν αυτό το διάστημα ή θα αποτελεί έναν χώρο που θα δέχεται όλα τα ζώα που ασθενούν από οποιαδήποτε ασθένεια και ο νόμος προβλέπει να θανατώνονται; Για παράδειγμα αν ασθενήσουν αιγοπρόβατα με καταρροϊκό πυρετό θα ταφούν στην Κυψέλη; Αν ασθενήσουν βοοειδή με σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια θα ταφούν στην Κυψέλη; Ξεκάθαρη απάντηση.

Να μας πει ο ανεπαρκής Καλαϊτζίδης σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε να εξασφαλίσει συμμετοχή σε αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ και που αφορούσε στην καύση των νεκρών ζώων από ιδιωτική εταιρία σε κλιβάνους. Και μιλάμε για καύση χιλιάδων ζώων, όχι τα δικά μας ψίχουλα. Και αν αγνοεί το εν λόγω πρόγραμμα ας ρωτήσει τον συνάδελφό του Αγοραστό ο φωτογενής Τζιτζικώστας. Άλλος ορισμός του τίποτα εδώ.

Βεσυροπούλου Ζωή
Όσο για τα λοιπά που επιχειρεί να ψελλίσει η Νομαρχία ότι ο δήμος πρέπει να πάρει θέση θα συμφωνήσω μαζί της. Ο δήμος πρέπει να βγει δημόσια και να αναδείξει την τραγική ανεπάρκεια του Καλαϊτζίδη και να πάψει να τον καλύπτει. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για τον τόπο.


-Και μια φιλική συμβουλή στην πρόεδρο της Κυψέλης Ζωή Βεσυροπούλου και τους κατοίκους του χωριού. Σταματήστε τις δηλώσεις, αποφύγετε τα φώτα της δημοσιότητας, μην παίζετε το παιχνίδι των μέσων ενημέρωσης, τοπικών ή μη, διότι τα προβλήματα δε λύνονται έτσι. Τα προβλήματα λύνονται με διάβασμα, προετοιμασία και εναλλακτικές προτάσεις. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μόχλα, καμμένο με μυρίζει...
Έμαθαν τίποτε από την όλη περιπέτεια στην οποία έβαλαν την περιοχή ή πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους ???

Ανώνυμος είπε...

Χίλιες φορές καλύτερος ο Καλαϊτζίδης από τους επαγγελματίες τραμπούκους οικολόγους, παπάδες και «αγανακτισμένους πολίτες».

Ανώνυμος είπε...

Οι Διοικήσεις Καλαιτζίδη και Γκυρίνη, θα περάσουν στην ιστορία με τα ποιο μελανά χρώματα για τον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων. Αποδείχτηκαν μοιραίοι για τον τόπο μας.