Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τα κουνούπια, οι ψεκασμοί που λέγονται ακμαιοκτονίες και η διαχρονική ανεπάρκεια των μηχανισμών των ΟΤΑ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια
Κ. Καλαϊτζίδης
κεντρικής Μακεδονίας είναι εύγλωττη και καταδεικνύει, για ακόμα μια φορά, την ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής, την ανεπάρκεια του μηχανισμού των ΟΤΑ. Όλοι οι παραπάνω μηχανισμοί δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαπιστώνουν το πρόβλημα και κατόπιν να τρέχουν με ημίμετρα να το μπαλώσουν.

Διαπιστώνουν λοιπόν οι..... μηχανισμοί ότι αυξήθηκε ο πληθυσμός των κουνουπιών της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας και ευρύτερα της πεδιάδος Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε "εναέρια νυχτερινή ακμαιοκτονία".  Οι τύποι είναι φοβεροί. Χρησιμοποιούν εκφράσεις αρχαϊζουσες και εντυπωσιακές. Λες και αλλάζει σε τίποτα η εικόνα και το αποτέλεσμα της ανεπάρκεια όλων αυτών που δεν μπορούν να σχεδιάσουν απολύτως τίποτα έγκαιρα και να μην είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν νυχτερινούς ψεκασμούς.

Εν πάση περιπτώσει, οι ψεκασμοί θα γίνουν αύριο το βράδυ και θα πρέπει όλοι, άπαντες λέμε, να πάρουν τα μέτρα τους. Θα ψεκαστούν ακατοίκητες περιοχές, δηλαδή καλλιεργήσιμες κατά βάση αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι στα κτήματα πολλοί είναι αυτοί που έχουν οικόσιτα ζώα και τα οποία πρέπει να προστατεύσουν.

Χρήστος Αλευράς
Το θέμα των κουνουπιών είναι πολύ σοβαρό και διαχρονικό. Ωστόσο, και παρά τις κατά καιρούς συντονισμένες προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν διότι κανένα πρόγραμμα δεν είχε διάρκεια. Ακόμα θυμάμαι τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αλεξάνδρειας Χρήστο Αλευρά να τονίζει και να επισημαίνει πάρα πολύ έγκαιρα, τόσο στην διοίκηση Δημητριάδη όσο και στην παρούσα διοίκηση Γκυρίνη το σχετικό πρόβλημα. Όμως, μόνος τα έλεγε και αυτός τα άκουγε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: