Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ο Γκυρίνης, ο Γεώργιος ο Α΄ και το ιστορικό παράδειγμα - Διώξτον τώρα μήπως και σώσεις την παρτίδα

Γεώργιος ο Α΄                 -         Γκυρίνης Παν.
Όταν ένας δήμαρχος ενώ αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και έχει εντοπίσει την αιτία του και παράλληλα ξέρει τη λύση του αλλά δεν το λύνει πώς λέγεται;
Όταν ένας δήμαρχος γνωρίζει ότι υπάρχοντος του προβλήματος του οποίου τη λύση ξέρει και παράλληλα πιστεύει (έτσι λέει τουλάχιστον) ότι πρέπει να το λύσει απαλασσόμενος από την αιτία αλλά αναβάλει την απόφασή του, πώς λέγεται;

Όλοι αντιληφθήκατε ότι ο..... δήμαρχος του ερωτήματος είναι ο Π. Γκυρίνης, το πρόβλημα είναι ο Ισαάκ Χαλκίδης και η λύση που υπάρχει στο τραπέζι και είναι μονόδρομος είναι η απομάκρυνσή του που έπρεπε να γίνει ...χτες.
Ωστόσο, ένα είναι βέβαιο. Ο Γκυρίνης δεν τολμά να λύσει το πρόβλημα γιατί δεν τολμάει να πει στον Ισ. Χαλκίδη να του αδειάσει τη γωνιά αν και πιστεύει ότι του προξενεί πολιτική ζημιά που όσο περνάνε οι μέρες γίνεται μη αναστρέψιμη.
Είμαι βέβαιος ότι ο Γκυρίνης θα κινηθεί με τον γνωστό τρόπο. Θα κυριαρχήσει ο εγωισμός του που δεν του επιτρέπει να βλέπει τα πράγματα καθαρά και θα διατηρήσει τον Ισαάκ στο πόστο του έστω και αν έχει αποδέκτης πολλών προτροπών από δημοτικούς του συμβούλους να τον απομακρύνει για να σωθεί η παρτίδα.
Τα γράφω όλα τούτα με αφορμή ένα βίντεο που είδα πριν από λίγο στο διαδίκτυο. Έβλεπα ότι ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Α΄ έχοντας απέναντί του το κίνημα των στρατιωτικών προτίμησε να υποχωρήσει απομακρύνοντας τους γιους του, τους πρίγκιπες από το στρατό (ένα από τα αιτήματα του κινήματος) παρά να  βάλει σε περιπέτειες το θρόνο.
Θα μου πείτε, και εύλογα, "συγκρίνεις τον Γεώργιο τον Α΄ με τον Γκυρίνη και τους πρίγκιπες με τον Ισαάκ;". Όχι, θα ήταν ανιστόρητο και ιστορική βλασφημία πλην όμως ήταν η αφορμή για να γράψω το σημείωμα αυτό.
Εν κατακλείδι, η λύση είναι μια: Διώξτον τώρα τηλεφωνικά, μην τον αφήνεις να πάει αύριο Δευτέρα στο γραφείο του. Ίσως αγαπητέ δήμαρχε σώσεις την παρτίδα....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν γουστάρω να διώξει τον Ισαάκ Χαλκίδη. Να τον κρατήσει όσο μπορεί περισσότερο για να του δημιουργεί προβλήματα τόσα που να τον στείλει τρία μέτρα κάτω από τη γη που λέει και ο υπουργός Πολάκης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ. ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟ. Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΟΝ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΩ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΤΟ Ξ ΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΘΗΝΑ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΟΧΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΙΓΑ ΠΗΡΕΣ ΦΟΡΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΘΑ ΔΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω δήμαρχε με πολύ μαεστρία κρατάς την κουτάλα !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύβος έχει ριφθεί. Ο Γκυρίνης θα πληρώσει πολιτικά τον αυτοχρισθέντα ελεγκτή νομιμότητας Ισαάκ Χαλκίδη. Ότι έκανε αυτός για το θέμα τις Μελίκης θα το υποστεί και ο ίδιος και οιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος για να καταλάβουν πως πονούν οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ με ενδιαφέρον τα όσα γράφονται τις μέρες αυτές και για ακόμη μια φορά θέλω να εκφράσω την άποψή μου ότι ο μοναδικός που δικαιούται να ονομάζεται δημοσιογράφος στην Αλεξάνδρεια είναι ο Χάρης Μόχλας. Κατάφερε μέσα σε μια εβδομάδα να βγάλει τόσα θέματα όσα δεν έβγαλαν όλοι οι άλλοι στα όσα χρόνια λειτουργούν. Καλημέρα σε όλους.