Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Γιατί κρατάει "μυστικά" τα ονόματα ο Γκυρίνης; Σε δυο μήνες δικάζεται η προσφυγή στην Αθήνα - Διαφάνεια και καταλογισμός πάνε μαζί;

Σε δυο περίπου μήνες, στις 9 Μαΐου, θα εκδικαστεί στα δικαστήρια στην Αθήνα η προσφυγή 19 ατόμων που θέλουν να ανασταλεί η εκτελεστότητα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου εις βάρος τους ποινής με την οποία τους καταλογίζεται ποσό ύψους 140 χιλιάδων ευρώ έκαστον.

Πιο λιανά. Σε..... έλεγχο που έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.) στον πρώην δήμο Μελίκης βρήκε σημεία και τέρατα. Ο έλεγχος προκλήθηκε μετά από καταγγελία ενός ατόμου που τελικά ενεπλάκη και ο ίδιος στον καταλογισμό!!! Βρέθηκαν λοιπόν διάφορα τιμολόγια που άλλα δεν είχαν υπογραφές, άλλα είχαν πληρωθεί παράτυπα κλπ και στο τέλος το Ε.Σ. καταλόγισε σε όλους εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που είχαν ψηφίσει τα εν λόγω θέματα το ποσό που γράφω παραπάνω.
Βέβαια, δεν είναι μόνο οι 19 τότε δημοτικοί και υπηρεσιακοί που καταλογίστηκε εις βάρος τους το ποσό αυτό. Υπάρχουν κι άλλοι δυο, ένας πολιτικός και ένας υπάλληλος τότε και τώρα του δήμου που έχουν στην πλάτη τους καταλογισμό εκατομμυρίων!!!
Να σημειώσω εδώ ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από πολιτικούς να απομακρυνθεί η Επίτροπος από τη Βέροια και να αντικατασταθεί με άλλον συνάδελφό της δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση και τώρα με την ενεργή στήριξη της κυβέρνησης Σύριζα συνεχίζει τη δουλειά της με ασφάλεια και ηρεμία και οι πληροφορίες που έχω είναι ότι έρχονται και άλλα, ακόμα καλύτερα!!!

Η εξέλιξη αυτή είναι γνωστή τοις πάσι. Έχει αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο από τον Χρ. Αλευρά που ζήτησε να μάθει από τον δήμαρχο Γκυρίνη τα ονόματα των εμπλεκομένων. Ο δήμαρχος επέλεξε τη σιωπή προφανώς γιατί ανάμεσα σ΄ αυτούς που έχουν καταλογισμό υπάρχουν άτομα που είτε σήμερα είναι συνεργάτες του ή είναι φίλοι του και θέλει να τους προστατέψει.
Ωστόσο, επειδή ο τόπος είναι μικρός τίποτα δε μένει κρυφό. Όλοι μας γνωρίζουμε τα ονόματα χωρίς να έχει ειπωθεί κανένα από αυτά δημόσια. Όλοι αναφέρονται σε ονόματα που είναι συνεργάτες του δημάρχου και έχουν καταλογισμό αλλά ουδείς το είπε δημόσια και θεσμικά.
Παρά το γεγονός αυτό εκτιμώ όμως ότι επειδή ο κόσμος το έχει τούμπανο και ο Γκυρίνης κρυφό καμάρι ήρθε η ώρα να πάρει θέση δημόσια σχετικά με το θέμα και το ερώτημα είναι:
-Είναι θεμιτό και δεοντολογικό ένας δήμαρχος να έχει για στενούς συνεργάτες του άτομα που έχουν καταλογισμό εις βάρος τους από το Ε.Σ.; Υπηρετεί αυτή η πρακτική την προεκλογική του δέσμευση περί διαφάνειας και όλα στο ...φως;
-Το Ε.Σ. καταλόγισε άδικα στους συνεργάτες του το ποσό αυτό ή θεωρεί βεβαία την αθώωσή τους οπότε για τον ίδιο δεν υφίσταται θέμα επί της ουσίας; 


*Θα παρακαλούσα σε όποιον θέλει να κάνει σχόλιο να μην αναφέρεται ούτε να "φωτογραφίζει" άτομα διότι όλοι έχουν το δικαίωμα να θεωρούνται αθώοι μέχρι να κριθούν εκεί που πρέπει, θεσμικά. Παρακαλώ λοιπόν για κόσμια σχόλια αν θέλετε να δημοσιευτούν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην μασας δημαρχε κρατα γερα τον ισαακ ειναι βεβαιο θα σε βοηθησει το 2019.