Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Δεκαπέντε ΙΧ έγραψε η τροχαία μπροστά από το Δημαρχείο!!! Δεν υπάρχει σήμα αλλά ο δρόμος είναι στενός και έγινε καταγγελία!

Χτες το μεσημέρι η αστυνομία της Αλεξάνδρειας με μια ανεξήγητη εκ πρώτης όψεως κίνηση πήγε στο τμήμα του δρόμου Εθν. Αντιστάσεως με Μακεδονομάχων (ακριβώς μπροστά από το δημαρχείο ως το.... πρώην ξενοδοχείο Δωδώνη) και "έγραψε" γύρω στα δεκαπέντε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στις δυο πλευρές του δρόμου. Η κίνηση αυτή της αστυνομίας εκτός από πρωτοφανής είναι δυσεξήγητη διότι ουδείς γνώριζε ότι απαγορεύεται η στάθμευση στο χώρο αυτό και δικαιολογημένα υπήρξαν παράπονα που έφτασαν ως το γραφείο του διοικητή.
Εκεί, λύθηκε το "μυστήριο". Συμπολίτης που πήγε στο γραφείο του διοικητή έμαθε ότι η ενέργεια της αστυνομίας έγινε διότι υπήρξε καταγγελία (δεν ειπώθηκε από ποιον ή από ποιους) και συνεπώς δε μπορούσε να μην γίνει. Στην παρατήρηση ότι δεν υπάρχει απαγορευτικό σήμα που να υποδεικνύει ότι δεν επιτρέπεται η στάση ή στάθμευση ή και τα δυο μαζί η απάντηση ήταν ότι ο δρόμος είναι στενός και ότι το ωφέλιμο πρέπει να είναι τέσσερα μέτρα.
Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο άρθρο του ΚΟΚ (αν υπάρχει δεν το γνωρίζω) εφαρμόζεται ίσως για πρώτη φορά στην Αλεξάνδρεια εξ όσων γνωρίζω τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ωστόσο, στενοί δρόμοι στην Αλεξάνδρεια υπάρχουν αρκετοί και μάλιστα ένας εξ αυτών είναι ο δρόμος μπροστά από το ίδιο το αστυνομικό τμήμα όπου και εκεί το παρκάρισμα γίνεται και στις δυο πλευρές αλλά ουδέποτε, εξ όσων γνωρίζω, κόπηκαν κλήσεις για παρακώλυση συγκοινωνίας ή κάτι παρεμφερές.
Η αίσθηση που υπάρχει μεταξύ των συμπολιτών που εισέπραξαν την κλήση κόστους 40 ευρώ εκάστη είναι ότι αδικήθηκαν και ότι προηγουμένως θα έπρεπε η αστυνομία να προειδοποιήσει και να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους δεδομένου ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, βρίσκονταν στα παρακείμενα καφέ ή στο δικαστήριο που εκείνη την ώρα λειτουργούσε και μάλιστα μια νεαρή δικηγόρος που πήρε κλήση έβγαλε φωτογραφίες ώστε να ασκήσει προσφυγή!!!
Να σημειώσουμε ότι από τον δρόμο αυτόν διέρχονται όλα σχεδόν τα οχήματα του ΚΤΕΛ Αλεξάνδρειας τα οποία ορισμένες ώρες τις μέρας καθυστερούν κάποια δευτερόλεπτα όταν έχει κίνηση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, εκείνη η περιβόητή συγκοινωνιακή μελέτη που βρίσκεται? Είναι αδιανόητο να βεβαιώνονται παραβάσεις όταν δεν υπάρχουν ενδεικτικές πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης. Καλείται ο ερευνητής Ισαάκ Χαλκίδης να αναλάβει ενεργό δράση για επίλυση του προβλήματος/

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ,ΠΟΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια πολύ καλώς πράττει η αστυνομία που βεβαιώνει παραβάσεις για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων Όμως την ευθύνη για την σήμανση την έχει η Δημοτική αρχή. Στην προκειμένη περίπτωση βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε οδό που δεν υπήρχανε ενδεικτικές πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης. Σέβομαι την αστυνομία όμως πιστεύω πως στην συγκεκριμένοι περίπτωση ήτανε εν θερμό και άστοχη. Θα πρέπει η Αστυνομική Διεύθυνση πρέπει να αποταθεί στον Δήμαρχο για τις παραλήψεις του αυτές.