Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ - παραπολιτικά στα Χρονικά

-Λάχανα και μπρόκολα και στο βάθος Μόσχος
-Παγκόσμια πρωτοτυπία η μομφή που δεν συζητήθηκε
-Το σκάνδαλο δεν έχει μέλλον
-Το Νταβός του Γιδά είναι εδώ


Ποια συνεδρίαση και ποια μομφή κατά του Μπρουσκέλη. Ποιο Νταβός στου Ναλμπάντη και ποιος εφτάγλωσσος που βρίζει γιατί δεν μπορεί να περπατήσει στο πεζοδρόμιο από τις εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του από τον κόσμο του Γιδά.
Το πρώτο σχόλιο αφιερώνεται στον Μόσχο που εξ αιτίας του φυτρώνουν λάχανα και.....
μπρόκολα, κρεμμυδάκια και ρεπάνια στο θερμοκήπιο του ΕΠΑΛ.
Ναι κυρίες και κύριοι. Ο Φιλίπ Σουρλό, αυτός που ανακάλυψε το ταλέντο του Λιόλιου, αυτός που ανακάλυψε τον Παπαγιάννη της Βέροιας επισημαίνει ότι άμα δεν ήταν ο Μόσχος (αυτόν ήθελε να υμνήσει αλλά τί να κάνει που πρόεδρος είναι ο Συρόπουλος και πήρε κι αυτός συγχαρητήρια) σιγά μην είχε σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου λάχανα και μπρόκολα. Εγώ όμως ξέρω από σίγουρες πηγές ότι πέρασε και ο Μόσχος από το ΕΠΑΛ, τα έριξε μια ματιά τα λάχανα και αυτά φύτρωσαν παρά την παγωνιά κλπ

Θα τα φύτευαν οι μαθητές αλλά τα λάχανα δε θα "έδεναν" άμα δεν πήγαινε να τα δει ο Μόσχος. Nα τα ρίξει μια ματιά, ένα βλέμμα. Τόσο δυναμική διαθέτει ο σύμβουλος, ο πρόεδροςΧ2. 
Και ο Φιλίπ Σουρλό το επισημαίνει και οφείλω να του το αναγνωρίσω. Και να ανακράξω μαζί με όλους τους δημότες: ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΣΧΟ που εξ αιτίας σου βγήκαν τα λάχανα στο ΕΠΑΛ.
Ρε τι ακούμε οι μαλάκες.


Λοιπόν, σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ μ΄ αυτό το ευγενές "σπορ". 
Μια ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.

Πάμε λοιπόν:

Είναι αλλά όχι στο βαθμό που θέλουν να τον παρουσιάσουν. Ο λόγος για τον Καρανίκα που για ακόμα μια φορά έγινε νούμερο επιθεώρησης στο διαδίκτυο με τις παπάρες μάντολες που γράφει γιατί πολύ απλά κάθεται και κάπως πρέπει να περάσει την ώρα του. Διορίστηκε σύμβουλος του Τσίπρα αλλά μη φανταστείτε ότι κάνει κάτι. Όλη μέρα κάθεται βαρέθηκε και είπε να γράψει. Έ, και έγινε τσίρκο.
Αλλά το ξαναλέω. Δε γίνεται να μη γνωρίζει ότι ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι ένα άτομο και δεν είναι δυο, ο Πασκάλ και ο Μπρυκνέρ. Είναι πιο λογικό να έγινε λάθος στην σύνταξη λοιπόν και να μην το έχει τερματίσει.

Με τούτα και με κείνα ο Γιδάς είναι στο επίκεντρο όπως και να γίνει. Τη μια ο Καρανίκας την άλλη ο εφτάγλωσσος Λιόλιος παραμένουμε στο κέντρο της δημοσιότητας.

Και αν ο Καρανίκας απασχόλησε τα πρωινάδικα και τις Τατιάνες με την Μενεγάκη ο Λιόλιος θα σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης και σας το υπογράφω. 
Θα κάνει αναλύσεις σε όλες τις γλώσσες που γνωρίζει. Θα ενημερώνει τον κόσμο για τις αγροτικές ασχολίες, πως σπάει μια σβόλα μπροστά σε μια κάμερα και άλλα τέτοια. Γέλιο λέμε
Δεν έχει αντίπαλο ο Λιόλιος και θα σαρώσει. Εύχομαι από καρδιάς να γίνει κι αυτός σύμβουλος πρωθυπουργού, ίσως υπουργός, άντε υφυπουργός μήπως και το σόου συνεχιστεί τώρα που καλομάθαμε.

Γίνεται η συνεδρίαση και τι συμπέρασμα βγαίνει; Εξαρτάται
την σκοπιμότητα που θέλεις να εξυπηρετήσεις, θα μπορούσε να είναι μια απάντηση. Εύλογη η απάντηση πλην όμως πρέπει να παρατεθούν τα δεδομένα.


Πας λοιπόν στην συνεδρίαση και βλέπεις ότι οι τρεις παρατάξεις, του Δημητριάδη, του Σπυρίδη (Σύριζα) και το Αλευρά (ΚΚΕ) βρίσκονται σε πλήρη στοίχηση και αρνούνται ουσιαστικά να συζητήσουν το θέμα που αυτές αιτήθηκαν για να μπει με το αστείο επιχείρημα ότι δεν έγινε "ειδική συνεδρίαση". Τρίχες δηλαδή αλλά αυτό ειπώθηκε.












Και τί κάνουν τα τζιμάνια; Σηκώνονται και φεύγουν. Αποχωρούν δηλαδή. Νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα φέρουν σε δύσκολη θέση την διοίκηση. Έκαναν λάθος κίνηση γιατί τα όσα ακούστηκαν και αναπαράχθηκαν δεν απαντήθηκαν. Τουτέστιν; 
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Αυτό έπαθαν τα παιδιά που ντε και καλά θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αλλά μέσα στην πρεμούρα τους δε βλέπουν τα προφανή να τα αναδείξουν και να ασκήσουν σκληρή κριτική στον Γκυρίνη και στην διοίκηση συνολικά αλλά επιχειρούν να ακολουθήσουν τον γνωστό πλην όμως αποτυχημένο δρόμο της σκανδαλολογίας.
Στο κέντρο ο Γ. Δημούλης και αριστερά
ο Βαγγ. Ευγαγγελόπουλος και
δεξιά ο Κ. Στεφανάκης

Να θυμίσω στους πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής επιλογής ότι στις εκλογές του 1998 ο Δημούλης αναδείχτηκε νικητής έχοντας ως αντίπαλο τον Πουρλιοτόπουλο. Τότε, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε κυριαρχήσει η σκανδαλολογία εις βάρος της διοίκησης Δημούλη που είχε αρχίσει να κατασκευάζει το αποχευτικό δίκτυο και τον Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης.
Όποιος έχει απορίες ή θέλει να διαπιστώσει το κλίμα της εποχής δεν έχει παρά να αναζητήσει εφημερίδες της εποχής εκείνης. Υπάρχουν διαθέσιμες.
Μόλις είχε αναδειχτεί δήμαρχος
και έκανε δηλώσεις

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά των τριών ψηφοδελτίων της εκλογής του 1994 αυξήθηκε σε πάνω από 300. Ναι, αυτό έγινε και απορούσαν οι ενορχηστρωτές της γελοίας εκείνης αναμέτρησης γιατί ηττήθηκαν οικτρά. Γιατί πολύ απλά ο κόσμος δεν πίστεψε ποτέ τα όσα είχαν ακουστεί. Τα είχαν διακινήσει οι γνωστοί βόθροι και εκβιαστές που ορισμένοι εξ αυτών είχαν "κονομήσει" βαρβάτα αλλά αυτά έχει η ζωή.

Το ίδιο περίπου σκηνικό είχε επαναληφθεί και το 2006. Αντίπαλοι στις εκλογές ήταν ο
Ο Μπ. Γκιόνογλου ορκίζεται και
αναλαμβάνει καθήκοντα. Δίπλα του ο Παράσχος
Γκιόνογλου, ο Παράσχος και ο Καραμούσας. Και πάλι διακινούνταν σενάρια και "σκάνδαλα" και πάλι με επίκεντρο την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου. Νικητής αναδείχτηκε ο Γκιόνογλου.

Ο Δημητριάδης νικητής το 2010
με τον Απ. Βεσυρόπουλο

Κανείς δεν έβαλε μυαλό και το 2010 έχουμε μια άνευ προηγουμένου σκανδολογία με στόχο τον Δημητριάδη και τον περιβόητο υδατόπυργο. Ο Δημητριάδης θριάμβευσε και αντί να βγάλουν συμπεράσματα όλοι αυτοί οι σκανδαλολογούντες επιμένουν όντες ηλίθιοι και συνεχίζουν να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο. Δεν ξέρουν κι άλλον θα πείτε.

Ερχόμαστε στο 2017 και διακρίνω μια αστεία, μια ανόητη προσπάθεια που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, μια προσπάθεια που εδράζεται σε εντελώς ιδιοτελή κίνητρα, μια προσπάθεια που άμα αποφασίσει ο Γκυρίνης να πει επιτέλους ονόματα και διευθύνσεις θα γελάσει ο κάθε πικραμένος....
Μέσα στην προσπάθεια αυτή μπαίνουν και βγαίνουν όσοι το επιθυμούν ή όσο νομίζουν ότι εξυπηρετούνται οι εκλογικοί τους ή οι προσωπικοί τους στόχοι. Έστω και πρόσκαιρα.
Ωστόσο, ουδείς μπορεί στα σοβαρά να υποστηρίξει ότι αυτή η ανόητη και ασυντόνιστη επιχείρηση φθοράς δια της χρήσης ανύπαρκτων "σκανδάλων" και διακίνησης ανύπαρκτων γεγονότων ή δια της αποκρύψεως της πραγματικότητας έχει αποκτήσει δυναμική ή πόσο μάλλο ότι έχει ...προοπτική.

Πάμε σε ένα άλλο θέμα τώρα. Παρατηρεί λοιπόν κάποιος αυτόν τον κοινό βηματισμό των τριών παρατάξεων και εύλογα απορεί. Ρε, μπας και είναι συνεννοημένοι από τα πριν; Ήταν. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν και για την πρόταση μομφής που την έκανε ο Δημητριάδης αλλά ήταν τόσο βιαστικός να φύγει από την αίθουσα που δεν κάθισε να την υποστηρίξει. Ναι, έγινε και αυτό!!!!
Ο Ν. Μπρουσκέλης είναι ίσως ο μοναδικός πρόεδρος
που του έγινε πρόταση μομφής αλλά δεν συζητήθηκε
διότι οι παρατάξεις που την υπέβαλλαν ...έφυγαν!!!

Όταν κάποια παράταξη υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου του σώματος τότε συμβαίνει το εξής: Ο πρόεδρος κατεβαίνει στα έδρανα και κάνει τοποθέτηση αντικρούοντας την μομφή. Βέβαια προηγούμενως έχει μιλήσει αυτός που την έχει καταθέσει καθώς και οι αρχηγοί των παρατάξεων. Στο τέλος μπαίνει η πρόταση σε ψηφοφορία.
Αν είδατε εσείς τίποτα απ΄ όλα αυτά να μου το πείτε. Σηκώθηκαν και φύγανε σα να μην είχαν υποβάλλει πρόταση μομφής. Ναι, ακριβώς αυτό. Τσαπατσουλιά και άγνοια κανονισμού.

Και φτάσαμε να μιλάει ο δήμαρχος για τα κατορθώματα του Δημητριάδη το 2011 και να λέει, και να λέει, και να λέει. 
Θεός ο Φώτης δε λέω. Έκανε θαύματα. Πρακτικά δεν κρατούσε στην εκτελεστική, κανονισμός ψηφίζονταν και άλλος κατέβαινε στο δημοτικό συμβούλιο. Θαύματα λέμε.

Και οι σύμβουλοι αγρόν ηγόραζαν. Κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Δεν πήραν χαμπάρι τι τους γίνεται. Μόνο ψήφιζαν. Όπως κάνουν πάντα. Σιγά μην έκαναν τον κόπο να ανοίξουν καμιά εισήγηση, να ψάξουν, να διαβάσουν κάνα νόμο. Τίποτα απολύτως. Αφού έγιναν σύμβουλοι ολοκληρώθηκε η αποστολή τους. Σηκώνουν το χεράκι όταν πρέπει και όλα καλά.
Και μετά τους πείραξε που τους είπε η Κωταϊδου άσχετους και αδιάβαστους. Μια ζωή έτσι είναι όλοι τους. Βέβαια, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα γιατί υπήρξαν και σύμβουλοι που τίμησαν τον ρόλο τους και την αποστολή τους. Και στην τελική, όσοι διάβαζαν προφυλάχτηκαν από κακοτοπιές.

Ο Δημητριάδης λοιπόν με τους αντιδημάρχους του ψηφίζει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας το 2011. Πρακτικά δεν κρατούνται παραδόξως. Δημοσιεύεται ο κανονισμός που είχε ψηφιστεί. Έλα μου ντε όμως που στο δημοτικό συμβούλιο δεν κατεβαίνει ο κανονισμός αυτός αλλά ένας άλλος. Ένας που έχει υποστεί τριάντα αλλαγές- παρεμβάσεις παρακαλώ.
Αυτό πώς λέγεται; Παραποίηση; Πλαστογραφία; Αμέλεια; Ανοησία; 
Θεωρώ πως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι. Νομίζω ότι η αναγκαιότητα της συγκυρίας επέβαλε αυτές τις αλλαγές και αυτό που πρέπει να ελεγθεί πολιτικά είναι αν με τον κανονισμό εκείνον ο δήμος ήταν πιο λειτουργικός, πιο αποδοτικός, πιο οικονομικός.
Εδώ σε θέλω κάβουρα.

Και ενώ έλεγε ο Γκυρίνης όλα αυτά τα κατορθώματα του Δημητριάδη από κάτω παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά παρακαλώ των καθισμάτων ο άνθρωπος του Κυριάκου, ο Λιόλιος. Πριν γίνει άνθρωπος του Κυριάκου προτιμούσε τα "ορεινά" ενώ τώρα πήγε πρώτη γραμμή. Θεωρεί ότι αυτό του αρμόζει και θέλει να δείξει την προσωπικότητά του που είναι πολύ large. Ω ς αγγλομαθής θα με καταλάβει. Εξ άλλου εφτά γλώσσες ξέρει ο άνθρωπος και δεν κολώνει πουθενά.
Και σα να μην έφτανε αυτό έκανε και ερωτήσεις στον Γκυρίνη και αυτός απαντούσε. Άμα ήθελε ας μην απαντούσε, θα το έλεγε στον Κυριάκο ότι δεν τον παίζει κανείς και ο Κυριάκος είναι ικανός να διαλύσει τη ΝΔ στην Ημαθία για χάρη του Λιόλιου. Τι νομίζετε εσείς; Δε θα το κάνει; Θα κρατήσει μόνο τον Λιολιόπουλο, τον αδερφό του, τον Σουρλό που έχει μύτη και άντε και κανά δυο ακόμα. 
Όλα από την αρχή θα τα κάνει ο Λιόλιος και η ΝΔ θα μεγαλουργήσει.

Βλέποντας τη συνεδρίαση του συμβουλίου απο μακρυά νόμιζα ότι ο Βένιος είχε διαρκώς ένα χαμόγελο στα χείλη του. Ρώτησα και έμαθα ότι έπαθε μια μικρή ψύξη και γι αυτό ήταν σα να χαμογελούσε. 
Τι; Δεν έχει ψύξη; Χαμογελούσε συνεχώς; Γιατί;
Ο οικοδεσπότης του φόρουμ με τον βουλευτή της ΝΔ
Απ. Βεσυρόπουλο

Ο Ναλμπάντης είχε δεν είχε αναβάθμισε την Αλεξάνδρεια, την έκανε γνωστή στα πέρατα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του διοργανώνει ένα φόρουμ- ημερίδα πολιτικο-επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που έχει διαλείμματα για κρασί και μουσική. Στο φόρουμ- ημερίδα δίνουν το "παρών" οι περισσότεροι πολιτικοί της περιοχής και επιχειρηματίες. Κάτι σαν το Νταβός της Ημαθίας ένα πράμα.
Εκεί λοιπόν και ποιοι δεν πήγαν. Δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές, σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι, επιχειρηματίες εν ενεργεία και εν αποστρατεία κλπ κλπ
Το επόμενο διάστημα ο Κωστής θα εκδόσει τα πρακτικά της ημερίδας ώστε να δούμε και εμείς οι θνητοί τι διάολο συζητάνε οι κεφαλές της περιοχής σε τέτοια φόρα... Πολύ πιθανόν από τις αποφάσεις αυτές να καθορίζεται το μέλλον μας....

Πέρασαν δυο χρόνια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα της αξιολόγησης των δημοτικών συμβούλων. Θα κάτσω να γράψω για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις και την δυναμική τους. Στο επόμενο σημείωμα λοιπόν ασχολούμαι μόνο με δημοτικούς συμβούλους και να ξέρετε ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Καλημέρα και η συνέχεια στο επόμενο

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"τον μαλάκα πολλοί εμίσησαν, τη μαλακία ουδείς" (παραδοσιακόν - δημώδες)"

Ανώνυμος είπε...

Η αξιολόγηση των δημοτικών συμβούλων πρέπει να γίνει από το ίδιο γραφείο που έκανε και την αξιολόγηση των δομών και των υπαλλήλων του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις θέματα και τα διαβάζουμε με χαμόγελο και μπράβο σου. Κριτική μαζί με χιούμορ ειναι το κάτι άλλο. Δεν συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις αλλά επιθυμώ να συνεχίσεις γιατί έχουμε πήξει με τα τοπικά μπλογκ που μεταξύ των διαφημίσεων βάζουν και ένα τροχαίο για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους.

Ανώνυμος είπε...

"έχουμε πήξει με τα τοπικά μπλογκ που μεταξύ των διαφημίσεων βάζουν και ένα τροχαίο για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους."
Σωστός ο παίχτης!!

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχίσεις. Η σάτυρα που κάνεις ας πούμε, η καλή σάτυρα σαν το κείμενο σου είναι κάτι όμορφο. Οποιον δεν του αρέσει ξυδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Εγω αυτο που εχω να πω ειναι πως οι παραταξεις τοσο της διοικησης οσο και της αντιπολιτευσης δεν εχουν η μαλλον δεν μπορουν να ασχοληθουν με κατι σοβαρο που επηρεαζει αμεσα εμας τους πολίτες και ασχολουνται με κατινιες καθοδηγουμενοι απο ενδεχομενες προσωπικες εμπαθειες. Στην Ελλαδα του 2017 εχει αναδειχθει μειζον τοπικο θεμα αν αλλαχθηκαν καποιες λεξεις σε εναν κανονισμο λες κι αυτο ειναι που κωλυσιεργει την αναπτυξη και την προοδο. Που ειναι οι παιδικες χαρες, που ειναι τα πάρκα και οι αναπλασμενες πλατειες, που βρισκονται οι τεχνολογιες αιχμης και οι ανανεωσιμες ενεργειες?
Εχει αναδειχθει απο κανεναν το συγκριτικο πλεονεκτημα που εχουμε ως δημος? Εκανε καποιος δημοτικος συμβουλος η επικεφαλης παραταξης προσπαθειες να επεκταθει το φυσικο αεριο σε ολες τις περιοχες του δημου? Να μετατραπει η σιδηροδρομικη γραμμη σε προαστιακη γραμμη? Να προτεινει λυσεις για εξοικονομηση ενεργειας και γενικοτερα πορων? Για εξορθολογισμο της διοικησης?
Τι μικροπολιτικες ειναι αυτες? Ενας δημος δεν χαρακτηριζεται απο τους υπαλληλους του, αλλα απο τους πολιτες του. Σε αυτον τον δημο ολα γυριζουν γυρω απο τα συμφεροντα των υπαλληλων και μαλιστα αναγονται σε πρωτης προτεραιοτητας θεματα απο αρκετους ιδιοτελεις συμβουλους και μη. Και για να συμβαινει αυτο δυο τινα μπορει να συμβαινουν ειτε ολα τα προβληματα εχουν λυθει κσι ζουμε σε μια πολη ονειρικα πλασμενη ειτε οι πολιτες αυτης της πολης εχουν πεσει σε παρατεταμενη χειμερια ναρκη!