Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

αποκλειστικό - Αυτή είναι η νέα διοίκηση Γκυρίνη- Όλα τα ονόματα

Γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του για το ποιους θα καλέσει ο δήμαρχος Γκυρίνης να στελεχώσουν την διοίκηση για το δεύτερο μισό της θητείας του.
Να γράψω και εγώ ένα μακρύ που ίσως βγει κοντό, ποιος το ξέρει;
Να σας πω ότι η νέα......
διοίκηση Γκυρίνη είναι ακόλουθη και μάλιστα με επιχειρήματα, όχι ανοησίες.

Δήμαρχος παραμένει ο Γκυρίνης εκτός και αν έχει διαφορετική άποψη ο Φιλιπ Σουρλό. Τότε, ο Παναγιώτης ως ευγενής που είναι θα αποχωρήσει για να μη δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στον ευρυμαθή δημοσιογράφο.
Ο Κώστας Ναλμπάντης ορίζεται αντιδήμαρχος επί παντός του επιστητού. Δηλαδή έχει ως αρμοδιότητες όσες και ο δήμαρχος, τον αναπληρώνει σε όλα. Το γραφείο του μετακομίζει στο γραφείο του δημάρχου και τοποθετείται εκεί που τώρα είναι η μεγάλη τηλεόραση, ακριβώς απέναντι. Επειδή η απόσταση είναι κάπως μεγάλη ήδη έχει προβλεφθεί ενδοεπικοινωνία με κόκκινο τηλέφωνο. Στις συζητήσεις που γίνονται μπήκε ένα αίτημα να καταθέτει στεφάνια αντί του Γκυρίνη κάθε 25η Μαρτίου ενώ ο δήμαρχος κάθε 28η Οκτωβρίου.

Πάμε τώρα στις αντιδημαρχίες. Καταργούνται όλες για να μην έχει κανένας παράπονο και ο δήμαρχος μέσω του Ναλμπάντη παραχωρεί στους διευθυντές της υπηρεσίας το δικαίωμα υπογραφής. Πιστοποιητικά κλπ τα παίρνουν απευθείας από την υπηρεσία μέσω των υπαλλήλων της ρεσεψιόν.

Ορίζονται δέκα δημοτικοί σύμβουλοι ως εντεταλμένοι. Αυτό σημαίνει ότι όλοι τους έχουν αρμοδιότητες, έχουν εξουσία και αμοίβονται γι αυτό. Οφείλουν να διαθέτουν χρόνο και προσπάθεια για να κάνουν το έργο τους που τους έχει ανατεθεί.

Απομένουν 9 δημοτικοί σύμβουλοι. Στην ΚΕΔΑ ο δήμαρχος κάνει την έκπληξη και βάζει έναν σύμβουλο που υπηρετεί τον πολιτισμό. Τον Μόσχο Κυτούδη. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Μόσχος ως γνωστόν έχει υπηρετήσει τον πολιτισμό μετά την μακρόχρονη θητεία του στον χώρο του αθλητισμού. Χρημάτισε πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου στα Τρίκαλα και θα μείνουν αξέχαστες οι εκδηλώσεις όπου έβγαζε λόγους με τον τρόπο που μόνον αυτός ξέρει.
Αντιπρόεδρος τοποθετείται ο Δελιόπουλος που δέχτηκε την υποβάθμισή του αναγνωρίζοντας τον ογκόλιθο του πνεύματος και του πολιτισμού. Θα αναστενάξουν οι γκάιντες το καλοκαίρι στα Τρίκαλα. Υπάρχει η πρόταση να καταργηθεί ο ζουρνάς από τοπικό όργανο και να μπει η γκάιντα.

Στην ΔΕΥΑ τοποθετείται "εξωκοινοβουλευτικός". Αναλαμβάνει ο Κώτσιος ο Πλυμμύρας και βάζει τάξη σε συνεργασία με τον Κιρκιλιανίδη που παραμένει αντιπρόεδρος και τα δίνει όλα. Διασκευάζεται το γραφείο του προέδρου και πλέον διαθέτει υπνοδωμάτιο αφού ο αντιπρόεδρος είναι αποφασισμένος να παίξει μπάλα και να πουν οι καταναλωτές το νερό νεράκι.

Στην άλλη δημοτική επιχείρηση, τον ΟΠΑΚΟΜ με τους παπούδες και τα νήπια ακολουθείται άλλη πολιτική. Ο Δήμαρχος τοποθετεί τρεις συμβούλους. Έναν πρόεδρο και δυο αναπληρωτές προέδρου όλοι με τις ίδιες αρμοδιότητες. Εναλλάσσονται κάθε μήνα. Παντόπουλος, Φάνης και Κοτζημπασόπουλος είναι η νέα τρόικα του ΟΠΑΚΟΜ και αναμένεται να κάνει θαύματα. Η τρίτη ηλικία κάνει πάρτι.

Για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο Γκυρίνης κάνει την ανατροπή. Αφού πετυχαίνει αναθεώρηση του νόμου μέσω ΚΕΔΕ και ΠΕΔ στην οποία συμμετέχει και με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ της οποίας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, προτείνει την Όλγα Μοσχοπούλου που αναλαμβάνει καθήκοντα από τον Ιούνιο. Καθυστερεί η τοποθέτησή της διότι περιμένουν την ψήφιση του νόμου.

Τέλος, ο Γκυρίνης κάνει μια τομή. Συγκροτεί ένα σώμα σοφών και το στελεχώνει με τους: Δημητριάδη γιατί τα ξέρει όλα. Τον Τασιόπουλο γιατί κάποιος πρέπει να ελέγχει τον Δημητριάδη. Τον Μαυρακάκη γιατί κάποιος πρέπει να βάλει τάξη στον πεζόδρομο. Τον Γκαβαρδίνα γιατί ένας στρατηγός πάντα είναι απαραίτητος και τιμής ένεκεν την Βουλγαροπούλου γιατί κάποια πρέπει να φυτεύει πετούνιες να ομορφαίνει η πόλη.

Η ορκομωσία της νέας διοίκησης θα γίνει ανήμερα της εθνικής γιορτής, της μέρας δηλαδή που έχει γενέθλια ο Άρης, ένας είναι ο ΑΡΗΣ ο Θεός, την 25η Μαρτίου. Την τελετή της ορκομωσίας θα κάνει ο Μητροπολίτης και δεξιά του θα έχει τον άμισθο ιερέα Νεκτάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: