Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Παραπολιτικά στα Χρονικά- Αυξάνονται οι υποψήφιοι στη ΝΔ αλλά δείτε ποιοι θα είναι στο ψηφοδέλτιο- Μορφή ο τύπος

Μορφή ο τύπος στη φωτογραφία και δίνω ρέστα. Τόπος λήψης της φωτογραφίας η Αγκαθιά και πιο συγκεκριμένα ο ετήσιος χορός του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού (ΚΕΡΛΑΠ). 
Ο εικονιζόμενος, δεν ξέρω ούτε το όνομά του, πήγε στο χορό και δε δίστασε να χορέψει τα πάντα. Άνετος και......
μοδάτος έγινε αμέσως αντικείμενο ερωτήσεων μεταξύ των θαμώνων του στυλ: ποιος είναι αυτός; τίνος παιδί είναι; κλπ
Τον είδα στα στιγμιότυπα και γουστάρω τόσο πολύ που του αξίζει το πρώτο παραπολιτικό της βδομάδας τούτης.

Στο χορό του συλλόγου που έχει ο χοροδιδάσκαλος και αστυνομικός στο κύριό του επάγγελμα Δημ. Σαμαράς πήγαν ο βουλευτής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος μαζί με τον δήμαρχο Π. Γκυρίνη. Την τριάδα συμπλήρωνε ο έτερος βουλευτής Χρ. Αντωνίου του Σύριζα. 
Δεν μπορώ να κατανοήσω την ντε και καλά παρουσία των βουλευτοδημάρχων στους χορούς και στις πίτες. Αναβαθμίζεται η εκδήλωση; Νιώθουν καλά οι παριστάμενοι και αποδίδουν καλύτερα; Γλεντάνε οι βουλευτοδήμαρχοι και πάνε οικεία βουλήσι; Αδυνατώ και με ξεπερνάει.
Πάντως όπως βλέπω τον Γκυρίνη πρέπει να έχει βαρεθεί με αυτό το πανηγύρι. Κανονικά θα πρέπει να στήσει μια αντιδημαρχία και να ορίσει έναν αντιδήμαρχο δημοσίων σχέσεων που θα πάει παντού.

Δε θα μπορούσε να λείψει η άλλη κατηγορία, αυτή των πολιτευτών. Παρών και ο Τάσος Μπαρτζώκας που θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ αλλά και η Νίκη Καρατζιούλα που είναι μεν περιφερειακή σύμβουλος αλλά διακαής πόθος και στόχος είναι η είσοδός της στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών. Αυτό είναι που την απασχολεί και όχι η εκλογή της που κατά την εκτίμηση πολλών ειδικών είναι δεδομένη.
Μπαίνει λοιπόν στο χορό ο Τάσος Μπαρτζώκας και από πίσω η Νίκη. Βλέπει το σκηνικό ο Κωστής Ναλμπάντης και τί να κάνει; Κάνει την καρδιά του πέτρα και το αποφασίζει. Βλέπει ότι όλοι όσοι πασχίζουν να γίνουν υποψήφιοι χορεύουν κάνει κι αυτός το βήμα. Σηκώνεται και παρέα με τον Σαμαρά τον δάσκαλο χορού αρχίζει τα βήματα: ένα μπροστά δυο πίσω και πάμε πάλι.
Έ ρε τι τραβάμε για να γίνουμε υποψήφιοι....

Ο Χρήστος πάλι δεν έκανε χαιρετισμό όπως συνηθίζει αλλά εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που έβγαλε το κινητό και άρχισε να "τραβάει" βίντεο. Καινούργια ενδιαφέροντα ο βουλευτής.

Θεωρώ ότι οι αγρότες φέτος υποβαθμίστηκαν. Δεν είναι δυνατόν πέρσι ο Μεσσαλάς να μπήκε στου Μαξίμου και να κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα και φέτος τον Λιολιόπουλο να τον δεχτεί ένας αντιπρόεδρος, ο Δραγασάκης.
Περασμένα μεγαλεία ....

Τελικά δεν κατάλαβα. Ο Στάθης Σαρηγιαννίδης θέλει να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής; Άμα θέλει είναι εύκολο. Θέσεις υπάρχουν τόσο γι αυτόν όσο και για ακόμα έναν αρκεί να σοβαρευτεί ο Κυριάκος και να αφήσει κατά μέρος τις αξιολογήσεις που "γεννάνε" εφτάγλωσσους αυτοδίδακτους τύπου Λιολιόπουλου. 

Τον βλέπω να κραδαίνει το μαχαίρι και να κόβει την βασιλόπιτα. Η εκδήλωση έγινε κι αυτή το Σαββατοκύριακο και ήταν η μια από τις περίπου είκοσι τον αριθμό. Ναι, περί τις είκοσι βασιλόπιτες κόπηκαν το διήμερο του περασμένου Σαββατοκύριακου και ο Γκυρίνης έδωσε αγώνα δρόμου για να παραβρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες.
Εγώ πάντως τον βλέπω με το μαχαίρι και αντί για κομμάτια πίτας να κόβει αντιδημάρχους και προέδρους εν όψει ...ανασχηματισμού της ηγετικής ομάδας της παράταξης.

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο σόου των ούλτρα αγωνιστών του αγροτικού κόσμου και επιστρέφουν σπίτι. Δεν είχαμε φέτος πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις διότι δεν έκλεισαν οι δρόμοι. Είναι προφανές ότι εφόσον δεν προκαλούν προβλήματα δεν απασχολούν κανέναν. Συνεπώς; Συνεπώς είναι μια ακίνδυνη μάζα ανθρώπων, μια τάξη επαγγελματιών που κατά πως φαίνεται ουδείς υπολογίζει. Τα αιτήματά τους ουδόλως απασχόλησαν τα κεντρικά τηλεοπτικά δίκτυα και βέβαια έχασαν το καθημερινό στασίδι που είχαν πέρσι στα πρωινάδικα και στην Τατιάνα.

Το ότι θα ψάξουν να βρουν και πάλι προδότες οι ούλτρα αγωνιστές των αγροτών είναι δεδομένο. Σίγουρα κάποιος άλλος θα φταίει και όχι όλοι τούτοι που κίνησαν να κάνουν αγώνα γεμάτοι υποκρισία λέγοντας ότι δε θέλουν τα κόμματα στις συνελεύσεις τους αλλά οι συνδικαλιστάδες έκαναν πολιτική και ορισμένοι ήταν τόσο θρασείς που προπαγάνδιζαν ανοιχτά την πρόταση της ΝΔ. Κατά τα άλλα δεν ήθελαν τα κόμματα. Δεν τα ήθελαν προσχηματικά διότι τα εκπροσωπούσαν αυτοί.

Στάθηκαν απέναντι στα μπλόκα που ελέγχει το ΚΚΕ διότι έβαζε, λέει, υπερβολικά αιτήματα τα οποία θα προκαλούσαν τον κόσμο. Αποκάλεσαν προδότη τον Μπούτα και έκοψαν την "καλημέρα" οι της Αλεξάνδρειας στο μπλόκο της Βέροιας διότι οι δεύτεροι συντάχθηκαν με την κίνηση Μπούτα. Οι ουλτρα δεξιοί της Αλεξάνδρειας δεν ήθελαν πάρε δώσε με τους λάιτ, τους ξεπουλημένους στον κομμουνιστικό κίνδυνο.
Μιλάμε για παράνοια αλλά εδώ πληρώνονται όλα. Θα ανακαλύψουν άλλον προδότη, θα φορτώσουν αλλού τις δικές τους ευθύνες και θα κάνουν ακόμα μια συνέλευση να πουν πόσο ωραίο και δύσκολο αγώνα έδωσαν.
Έκαναν αγώνα, αυτό είναι σίγουρο. Έβαλαν ένσημα και εδώ θα είμαστε όταν αυτά θα εξαργυρωθούν.

Τραβάει και μια αντιμνημονιακή δήλωση ο Λίτος και τους κουφαίνει όλους. Όταν θα κυβερνήσει ο Κυριάκος θα καταργήσει τα μνημόνια. Είναι σίγουρο. 

Ο Αποστόλου, ο υπουργός Γεωργίας είναι κατά την εκτίμησή μου "λίγος" για τη θέση αυτή. Ωστόσο είπε μια αλήθεια αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές. Ότι έπαιρναν “γραμμή” στα κινητά τους οι συνδικαλιστές. Είναι προφανές ότι παίρνουν γραμμή και εγώ το λέω από την πρώτη στιγμή. Ο υπουργός το ανακάλυψε τώρα;

Όταν ένα μέσο ενημέρωσης (λέμε και καμιά μαλακία να γελάσουμε) φιλοξενεί στην ειδησεογραφία του γρουνοχαρές, τσικνίσματα, κοπή πίτας, πάρτι μασκέ ή όχι, πάρτι μαθητών και ξέκωλα και βέβαια τα απαραίτητα τροχαία και τις πυρκαγιές σπιτιών αλλά και αποθηκών είναι απολύτως σοβαρό. Όπως λέμε ΝΥ Times. 
Δυστυχώς η κατηφόρα που έχουν πάρει τα ηλεκτρονικά μέσα δεν έχει σταματημό. Και μιλάω για όλο το νομό Ημαθίας και στην Αλεξάνδρεια βεβαίως όπου επιχειρείται να γίνει σχολή η μαλακία. Να γίνει σχολή ο πάτος. Να γίνει σχολή το τίποτα. 
Κι όμως, η σχολή αυτή έχει αναγνώστες οι οποίοι ευθύνονται εξ ολοκλήρου για το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια ηλεκτρονικά μέσα που αντί να δίνουν ειδήσεις έχουν βαφτίσει ως ειδήσεις τις διαφημίσεις και την τσίκνα. 

Η ένταξη του δήμου Αλεξάνδρειας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων είναι αν μη τι άλλο η κορυφαία είδηση του 2017 εξ αιτίας της κομβικής σημασίας που έχει για την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής. Η ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα καθώς και η επίγεια ρύπανση που προέρχεται τόσο από τα υπολείμματα όσο και από την καύση των κουτιών και των πλαστικών είναι υπαίτια για την θεαματική αύξηση των δεικτών στους καρκίνους. Η αρώστια θερίζει κυριολεκτικά και επιτέλους ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι ανάμεσα στους δέκα δήμους της χώρας που εντάχτηκε στο πρόγραμμα αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν για να συμβεί αυτό. 
Για το πρόγραμμα αυτό μίλησε στους αγρότες του ΤΟΕΒ Τρικάλων ο Κ. Ναλμπάντης τονίζοντάς τους ότι απαιτείται και η δική τους ενεργή συμμετοχή. Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας δεν άφησε αναξιοποίητη την αφορμή της παρουσίας του στα Τρίκαλα και αναφέρθηκε στο γεγονός τονίζοντας την σπουδαιότητά του.
-Είναι προφανές ότι ουδείς θα ασχοληθεί με το θέμα από τα τοπικά μέσα. Το "γιατί" μπορείτε να το εικάσετε με ευκολία.

Άμα αποκαλέσω έναν ευτραφή 'χοντρό" είναι ρατσιστική συμπεριφορά. Άμα αποκαλέσω έναν αποδεδειγμένα μαλάκα "μαλάκα" τί είναι;
Και άμα ο αποδεδειγμένα μαλάκας είναι και χοντρός; Δεν πρέπει να τον πω "χοντρο- μαλάκα"; 
Και πάλι είναι ρατσιστική συμπεριφορά; Ας με καλέσει ο εισαγγελέας με τον αντιρατσιστικό νόμο να απολογηθώ.

Θα ήθελα πολύ να γράψω κάποια σχόλια σχετικά με το παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ Αλεξάνδρειας και Τρικάλων αλλά δε θα το κάνω. Θα γράψω αργότερα, όταν καταλαγιάσει το πάθος και ένταση, η χαρά και η απογοήτευση. Όταν "κεφαλαιοποιηθούν" πολιτικά και άλλα κέρδη.
Τότε θα διαβαστούν τα όσα γράψω πιο ψύχραιμα.

Έγραψα ένα κείμενο και ορισμένοι είτε εσκεμμένα είτε εξ αιτίας άγνοιας της ελληνικής γλώσσας έσπευσαν να με αποδώσουν πράγματα που δεν έγραψα. Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσω. Ο Γκυρίνης θα επιχειρήσει να φτιάξει για το 2019 ένα ψηφοδέλτιο με βάση την σημερινή παράταξη όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την κίνηση εξόδου του Κ. Ναλμπάντη και ενδεχομένως και των πολιτικών φίλων του. Ένα ψηφοδέλτιο που θα εμπλουτιστεί με νέους και νέες αλλά και έμπειρους αυτοδιοικητικούς που έχουν διακριθεί και καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία, είναι εργατικοί και έντιμοι. Όπως δηλαδή συγκροτήθηκε και το ψηφοδέλτιο του 2014 και τα χαρακτηριστικά αυτά διέκριναν το σύνολο των υποψηφίων. 
Και το γράφω αυτό διότι κάποιοι έκαναν ότι δεν το κατάλαβαν και έβαλαν λόγια στον απερχόμενο αντιδήμαρχο ότι αυτός δεν εμπίπτει στους παραπάνω χαρακτηρισμούς. Κρίμα όχι για τους καλοθελητές αλλά για τον Κ. Ναλμπάντη που τους ακούει.

Και για να το ξεκαθαρίσω για ακόμα μια φορά. Εγώ ήμουνα αυτός που έγραψα σε ανύποπτο χρόνο ότι ο απερχόμενος αντιδήμαρχος είναι σε τροχιά διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου. Και είχα γράψει ότι απολύτως φυσιολογικό είναι να έχει κάποιος φιλοδοξίες. Αλοίμονο να "ποινικοποιούνται" οι φιλοδοξίες. Η όποια κριτική γίνεται ή θα γίνει θα αφορά μόνο σε πολιτικές κινήσεις, πράξεις και παραλείψεις. Κανένα χτύπημα κάτω από τη μέση, κανένα υπονοούμενο όπως κάνουν άλλοι και μάλιστα με σύστημα, κανένας εκβιασμός όπως πολύ καλά ξέρουν και κάνουν άλλοι.
Την άποψή μου θα τη λέω και θα συνεχίσω να λέω. Τόσο απλό και όσοι το καταλάβουν τόσο το καλύτερο γι αυτούς.

Έτσι όπως το πάει ο Μπάμπης Τσολάκης, ο πρόεδρος του Κλειδίου, θα αναγορευτεί στον καλύτερο και αποδοτικότερο για τον θεσμό πρόεδρο αυτής της θητείας. Ακούρατος εργάτης για το χωριό του, με άποψη και ιδέες παλεύει να βάλει τάξη στο Κλειδί και όπως φαίνεται τα καταφέρνει.
Την περασμένη Παρασκευή μάζεψε στο δημοτικό σχολείο γύρω στους πενήντα συγχωριανούς του και έκανε γενική συνέλευση. Μπράβο τόσο για την οργάνωση της συνέλευσης όσο και για το επίπεδο που αυτή είχε. Καλή δύναμη και κουράγιο για επόμενα δύσκολα που έχει να αντιμετωπίσει.

Αυτά τα ολίγα και καλή βδομάδα να έχουμε όλοι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΝΤΥΘΟΥΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα…………