Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

VIDEO / Ο Γκυρίνης στους αγρότες της Μελίκης: Πληρώστε για να έχετε νερό το ερχόμενο καλοκαίρι

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας προ ημερών από την Μελίκη είπε κάτι που ίσως πέρασε απαρατήρητο, ίσως δεν έγινε αντιληπτό από τους περισσότερους παρισταμένους. Εκτός κι αν έγινε αντιληπτό και δεν δόθηκε η δέουσα σοβαρότητα.
Τί είπε ο Π. Γκυρίνης; Είπε ότι με τις....
εισπράξεις που έχει το αρδευτικό δίκτυο της Μελίκης δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη περίοδο, το ερχόμενο καλοκαίρι!!!

Δεν ξέρω αν γίνει πράξη η ευθεία απειλή του δημάρχου και σταματήσει, βάλει λουκέτο στο αρδευτικό δίκτυο ή με αστυνομικά μέτρα στερήσει το νερό από τα χωράφια αυτών των αγροτών που οφείλουν λίγα ή περισσότερα χρήματα από αρδευτικά τέλη. Σημασία έχει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και διογκώθηκε μετά την μικροπολιτική που άσκησαν οι τέως διοικούντες, η διοίκηση Δημητριάδη δηλαδή, που προεκλογικά διακινούσαν την προτροπή να μην πληρώσουν ευελπιστώντας σε εξαργύρωση δια της ψήφου αυτής της "διευκόλυνσης".

Βέβαια, το ζητούμενο είναι ένα και σημαντικό. Να γίνει επιτέλους αρδευτικό δίκτυο στην εκείθεν του Αλιάκμονος περιοχή που κυριολεκτικά ταλανίζεται, βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία του νομού Ημαθίας αφού αναγκάζονται οι αγρότες να ποτίζουν με χρήση τρακτέρ ή με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.
Το επίδικο λοιπόν είναι το αρδευτικό δίκτυο και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος όλων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους Δήμαρχε μπορώ να σου πώ, χίλια μπράβο. Επιτέλους. Σε ψήφισα αλλά μετά (σε αυτήν την μικρή περίοδο που είσαι δήμαρχος), δεν σε είχα ικανό. Μέχρι χειρότερο και απο τον προκάτοχο σου σε έκανα. Συνέχισε έτσι. Φίλους θα κάνεις. Οι εχθροί θα είναι πάντα εχθροί. Οι πολίτες θέλουμε επιτέλους καθαρή δημαρχία. Κάντο και όλοι μαζί σου. Αλλά να μην μείνεις μόνο στους αγρότες. Υπάρχουν υπερβολικά πολλά απλήρωτα τιμολόγια ακόμη και σε οικιακό επίπεδο. Και κάποιοι δεν πληρώνουν επειδή έχουν , αλλά δεν θέλουν.
Συνέχισε πιο δυναμικά.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως τόσο ο Δήμαρχος ,όσο και ο Πρόεδρος τις ΔΕΥΑΛ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το θολό τοπίο που υπάρχει. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιο είναι το ποσό των ανείσπρακτων ποσόν τόσο στην ΔΕΥΑΛ όσο και στη άρδευση. Επίσης θα πρέπει να μάθουμε και από ποιες περιοχές υπάρχουν αυτά τα κενά. Γιατί κατά καιρούς ακούγαμε και διαβάζαμε για νοικοκύρεμα , για τάξη, και ένα σωρό μπούρδες όπως αποδεικνύεται. Βέβαια για την περιοχή τις Μελίκης είναι γνωστά τα παιχνίδια που παίχθηκαν προεκλογικά και όχι μόνο από τους τότε Διοικούντες αλλά και με συμμετοχή υπαλλήλου.