Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Στους δρόμους της Βέροιας μαθητές και γονείς για τα μαθητικά δρομολόγια

Μαθητική διαμαρτυρία έγινε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Βέροιας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Ημαθίας. Η κινητοποίηση έγινε εξ αιτίας τη...
ς απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου να κόψει τα μαθητικά δρομολόγια και να αναγκάζει μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές να περιμένουν μέσα στο κρύο το επόμενο δρομολόγιο.

Στα τοπικά μέσα μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Αρβανίτης που αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους της κινητοποίησης και αυτοί είναι:

 - Τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών και η συνεχή διάλυση της δημόσιας Παιδείας είναι αυτά που μας έδειξαν ότι ο μόνος δρόμος που μας έμεινε είναι αυτός του αγώνα στους δρόμους για να φωνάξουμε για την καλυτέρευση των συνθηκών της δημόσιας Παιδείας και την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. 

- Δεν γίνεται να μεταφέρονται παιδιά από τους γονείς ή με τα πόδια στα σχολεία από τα χωριά της Ημαθίας,της Νάουσας και της ορεινής Πιερίας.  

- Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και 
α) για τα παιδιά του δημοτικού που έχουν το 90λεπτο-και τα 2,5χλμ απόστασης για την χρήση του λεωφορείου 
β) γυμνασίου 7χλμ γ)λυκείου 10χλμ. 

 Το ερώτημα μας είναι προς όλους αυτούς που υπέγραψαν αυτήν την υπουργική απόφαση είναι: "Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζετε και τα δικά σας παιδιά;

πηγή φωτογραφιών: Λαϊκούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: