Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Kαλό το "κόλπο" με τις πλακέτες αλλά ο κόσμος της ΝΔ δεν πήγε / Κλίμα δυσαρέσκειας στη ΝΔ Ημαθίας

Το “κόλπο” ήταν καλά στημένο αλλά η αίθουσα δεν γέμισε. Σε άλλες εποχές όχι μόνο δεν θα υπήρχε καρέκλα αδειανή αλλά θα έπρεπε να βάλεις μέσον για να ....
μπεις στην αίθουσα. Ήταν πλέον εμφανές σε όλα τα πρόσωπα, το κλίμα της ήττας έχει εμπεδωθεί σε μέλη και στελέχη της ΝΔ. Όλοι τους περιμένουν την μέρα που θα συμβεί το μοιραίο, την μέρα που θα προκηρυχτούν εκλογές για να λάβει τέλος το πάρτι της εξουσίας και της καρέκλας.

Η ηγεσία της ΝΔ στην Ημαθία σκέφτηκε ότι για να γεμίσει την αίθουσα να τιμήσει καμιά εικοσαριά στελέχη που θήτευσαν στην οργάνωση. Ανάμεσά τους και γνωστά στο πανελλήνιο ονόματα όπως αυτό του δικηγόρου Κεχαγιόγλου που έφτασε συνάμενος κουνάμενος μαζί με έναν ιερωμένο στον χώρο του ξενοδοχείου.
Από τους είκοσι που είχαν προσκληθεί να τιμηθούν δεν πήγαν όλοι τους για διαφόρους λόγους. Όμως, το θέμα δεν είναι αν πήγαν τα πρώην στελέχη αλλά για το ότι δεν πήγαν τα μέλη και οι οπαδοί του κόμματος.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” άπαντα τα στελέχη του κόμματος που είναι διορισμένα σε κρατικές θέσεις όπως διοικητές νοσοκομείων. Στελέχη που έχουν σχέση με το κράτος είτε ως δικηγόροι είτε ως προμηθευτές κλπ. Ελάχιστοι ήταν από το χώρο της αυτοδιοίκησης όπως και από τον αγροτικό χώρο. Δείγμα της ηττοπάθειας και της αποδοχής του πολιτικού μοιραίου.

Ο Μητσοτάκης στην ομιλία του δεν πρωτοτύπησε. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά της χώρας.... Τραγικά προβλέψιμος ο υπουργός που μπήκε “τρέχοντας” στην αίθουσα για να αποφύγει τους λιγοστούς συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες που θέλησαν να τον συναντήσουν για να του πούνε ται αιτήματά τους. Ούτε καν τους έριξε ένα βλέμα...

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και τα τοπικά στελέχη. Κανείς δεν πλησίασε να τους δει, να τους ακούσει, να εκφράσει την προσωπική του έστω συμπαράσταση. 
Ο χορτάτος δεν μπορεί να σκεφτεί τον νηστικό. Έτσι δεν είναι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω πουθενά τον μπαμπά και την μαμά τις Νέας Δημοκρατίας τις περιοχής μας. Μήπως άλλαξε κόμμα?

Nikos Lioliopoulos είπε...

Να μην ξεχνάμε Χάρη πως η Ημαθία ηταν ο πιο αδύναμος κρίκος του Μητσοτακιειοκου ίσως σε όλη την Ελλάδα. Στις εκλογές για πρόεδρο της Ν.Δ. η Ντόρα Βγήκε τριτη πίσω και απο τον Ζορό. Το δε κομμα της αργότερα δεν είχα ουτε καν στελέχη εδώ...