Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα κρίνεται ο Βιολογικός της Μελίκης / Θα δοθεί το έργο στον έναν και μοναδικό εργολάβο που έδωσε 1% έκπτωση;

Στη μία το μεσημέρι, στο γραφείο του δημάρχου, συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας. Πρόκειται περί ενός θεσμικού οργάνου άκρως σημαντικού σε κάθε δήμο αφού αυτό είναι που συζητά και αποφασίζει κατ΄ αρχήν τα κρίσιμα και σημαντικά θέματα του δήμου, τα θέματα δηλαδή που καθορίζουν την ζωή των κατοίκων του.

Σήμερα, θα τεθεί εκ νέου και για πολλοστή φορά το θέμα της κατασκευής του....
βιολογικού καθαρισμού της Μελίκης. Θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η διαδικασία του διαγωνισμού ώστε να κατοχυρωθεί το έργο στον μοναδικό εργολάβο που έμεινε σ΄ αυτόν και πήρε το έργο με έκπτωση μόλις 1%!!!.
Θα αποφασιστεί αν θα δοθεί το έργο στον έναν και μοναδικό εργολάβο που τον ευνόησε όλη η τύχη του σύμπαντος και πήρε ένα έργο που τελικά και να γίνει δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει κανέναν αφού τα δίκτυα της Μελίκης έχουν απενταχτεί και αναζητούν νέα χρηματοδότηση.

Σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή με την απόφασή της θα στείλει ουσιαστικά ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Θα στείλει το μήνυμα είτε της δικαίωσης των πρακτικών του Δημητριάδη που ήταν άκρως προβληματικές, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε αλλά και η παράταξη της πλειοψηφίας ανέδειξε, είτε θα ακολουθήσει τον αυτονόητο δρόμο της διαφάνειας και του ξεκαθαρίσματος.
Όλοι γνωρίζουν ότι αν η νυν διοίκηση συνεχίσει την διαδικασία θα την νομιμοποιήσει ουσιαστικά και θα έχει στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι "όλα καλώς καμωμένα ήταν, αφήστε τί λέγαμε προεκλογικά".

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση και ως πρώτο θέμα έρχεται ακόμα ένα πρόβλημα της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας. Πρόκειται για την περιβόητη κοινοπραξία που είχε στήσει με δυο ιδιώτες αμμολήπτες οι πάλαι ποτέ δημοτική επιχείρηση φυσικών πόρων και εξ αιτίας της οποίας επεβλήθη πρόστιμο στο δήμο ύψους ογδόντα χιλιάδων ευρώ για φορολογική παράβαση που έκαναν οι διαχειριστές, οι κοινοπράκτες ιδιώτες που συμμετείχαν στις κοινοπραξίες με ποσοστό 99%.

Το πρόστιμο μπήκε, πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τον δήμο και τώρα ζητείται από έναν νομικό να γνωμοδοτήσει για το τι πρέπει να κάνει ο δήμος σχετικά.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια συνεδρίαση με μεγάλο ενδιαφέρον που θα βγάλει ειδήσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επομένως σήμερα θα αποδειχθεί αν έχουμε Δήμαρχο με α@@@@ια η , α@@@@ια Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα τις αποχέτευσης , και του βιολογικού τις Μελίκης, δεν είναι για την οικονομική επιτροπή, αλλά για τον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών , και για τους ελεγκτές τις Δημόσιας Διοίκησης υπό τον κ Ρακιτζή. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποτελεί συγκάλυψη , η αλλιώς κουκούλωμα όπως λέει ο απλός λαός. Στη νέα Δημοτική αρχή, και στα πρόσωπα που απαρτίζουν την οικονομική επιτροπή πέφτει το βάρος τις απόφασης τους.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Απορία. Δεν υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγματευσης του έργου του βιολογικού για να μπορεσει να γίνει άμεσα;

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΕΛΕΙΣ.Η ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΝ Τ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ,,,,