Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Οι γυναίκες του δήμου Αλεξάνδρειας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Παν. Γκυρίνη / φωτογραφίες και βίντεο

Το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, οι γυναίκες, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και ελπίδας στον Π. Γκυρίνη και την παράταξη «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» με την μαζική τους συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο συνδυασμός μας στο ξενοδοχείο «ΜΑΝΘΟΣ».
Ο υποψήφιος δήμαρχος απευθυνόμενος στις γυναίκες που είχαν κατακλύσει το χώρο είπε:
Συμπολίτισσες του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Φίλες από την Αλεξάνδρεια και από όλα τα χωριά μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι απόψε μαζί σας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά, από τα βάθη της καρδιάς μου. Νιώθουμε όμορφα εγώ και οι συνεργάτες μου από τη δική σας συμμετοχή και στήριξη στον αγώνα που κάνουμε για να δώσουμε και πάλι το χαμόγελο στους ανθρώπους του Δήμου μας, στα παιδιά μας στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στους γονείς μας.
Μας οπλίζει με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα, για να πετύχουμε μαζί με όλες εσάς τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Πιστεύουμε όλοι εμείς που συγκροτούμε το ψηφοδέλτιο της «Ώρας Ευθύνης» ότι ο ρόλος της γυναίκας στη ζωή, στην κοινωνία συνολικά αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα, είναι πολύ σημαντικός.
Θεωρούμε απαραίτητη και αναγκαία της παρουσία της γυναίκας στη λειτουργία του Δήμου μας.
Φίλες,
Εσείς που γεννάτε την ίδια τη ζωή, εσείς νομίζω ότι υποχρεούστε να της ανοίξετε και το πιο διάπλατο, το πιο φωτεινό παράθυρο στην Ελπίδα.

Και εμείς η «Ώρα Ευθύνης» είμαστε η Ελπίδα, και μπορούμε στην Ελπίδα να δώσουμε περιεχόμενο, να δώσουμε λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Δήμο μας.Απευθύνομαι σε σας με ειλικρίνεια και σεβασμό. Στα πρόσωπα σας συναντώ την μάνα μου, την γυναίκα μου, τα παιδιά μου, και η ευθύνη μεγαλώνει, γίνεται πολύ μεγάλη.
Έχω πλήρη γνώση των δυσκολιών και της ευθύνης που συνεπάγεται η νέα εποχή στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γνωρίζω τους δύσκολους καιρούς της πληγωμένης Εθνικής μας αξιοπρέπειας που διανύουμε, τις εποχές δυσπιστίας και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, πιστεύω ακράδαντα ότι η Τοπικη Αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεισφέρει, και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής.
Είμαι πεπεισμένος, με όλη την ευθύνη που με διακρίνει, ότι τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, αποφασιστικές ενέργειες, αποτελεσματικές λύσεις.
Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση, δημιουργική σύνθεση, κοινό αγώνα.
Με συναίσθηση των δυσκολιών της κρίσης, με επίγνωση των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, με επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση, για τη λειτουργία και για την ανάπτυξη του Δήμου Αλεξάνδρειας, συγκροτήσαμε το συνδυασμό «Ώρα Ευθύνης» που θα διεκδικήσει τις ψήφους των πολιτών, τις ψήφους σας στις εκλογές στις 18 Μαίου.
Και αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην πόλη και σε όλα τα χωριά στις 18 Μαΐου θα είμαστε οι νικητές.

Επιθυμία δική μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική κοινωνική συμμαχία.
Στόχος μας είναι η αυτόνομη, η συλλογική, η ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία του Δήμου μας, με σεβασμό στη διαφορετική προσέγγιση, με συναινετικές άμεσες και δημοκρατικές διαδικασίες.
Θα προσπαθήσουμε ΜΑΖΙ με σας, με όλους τους πολίτες να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό Δημοκρατικό Δήμο.
Φιλοδοξούμε ΜΑΖΙ να εκφράσουμε τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών για έναν ανοικτό Δήμο που θα απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων του, και θα καθορίζει τη νέα αναπτυξιακή του ταυτότητα.
Θέλουμε ΜΑΖΙ να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να κυριαρχήσει ο διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας, για την ανάπτυξη και το μέλλον του.
Επιλέγουμε ΜΑΖΙ με ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ συνειδητά να βαδίσουμε σε νέους δρόμους, να χτίσουμε νέες σχέσεις, να ορίσουμε κανόνες συλλογικής λειτουργίας, να προβάλλουμε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης.
Ο αυταρχισμός, το εγώ, η διαφθορά η κακοδιαχείριση και η κακοδιοίκηση πρέπει να φύγουν από τον περήφανο Δήμο μας, από το Δήμο Αλεξάνδρειας που έχει ανθρώπους με αξιοπρέπεια και δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την οπισθοδρόμηση και τον αυταρχισμό.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην πενταετία που έρχεται, θα αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου γιατί ο στόχος μας είναι αδιαπραγμάτευτος.
Είναι ευθύνη μας να εφαρμόσουμε στην πράξη το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας.Ένα πρόγραμμα που το διαπερνά η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ανάπτυξη.
Σας κοιτάμε στα μάτια, ξεκινούμε με ειλικρίνεια και με αυτήν θα πορευτούμε και αυτή θα μας ακολουθεί στο μέλλον.
Στο μέλλον για ένα τόπο προικισμένο από τη φύση και δυστυχώς αδικημένο από τις ανθρώπινες προθέσεις και αδυναμίες.
Τον τόπο στον οποίο ζούμε από αγάπη στη γνησιότητα και στην ποιότητα. Τον τόπο που διαλέξαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας που είναι η πρώτη γενιά μετά από τον πόλεμο που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς τους. Παιδιά μορφωμένα με μεταπτυχιακά. Παιδιά με εξειδικευμένες γνώσεις.
Παιδιά που τα όνειρα τους τα σχέδια τους, είτε μπαίνουν στο ψυγείο ή παίρνουν το αεροπλάνο για άλλη πατρίδα, με τη ελπίδα ότι κάπου μακριά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γι΄ αυτά τα παιδιά και όχι μόνο οφείλουμε να αγωνιστούμε για να κάνουμε τον τόπο μας ικανό να τα πείσει να μείνουν σ’ αυτόν.
Φίλες
Νιώθουμε αισιοδοξία απόψε μαζί σας. Γιατί, θα πω κάτι τετριμμένο αλλά αληθινό, η συνέπεια, η σύνεση, η ευαισθησία, η αγάπη, η ευτυχία, η ευθύνη αλλά και η Νίκη είναι γένους θηλυκού, και όσες κραυγές αυταρχισμού και αν εκδηλωθούν η Νίκη δεν θα πάψει να είναι γένους θηλυκού.
Αυτή τη νίκη με τη δική σας συμμετοχή θέλουμε στις 18 Μαΐου για να εγκαταστήσουμε την πρόοδο στο Δήμο μας. Υπάρχουν όμως και άλλες λέξεις θηλυκού γένους, που χρειάζονται τη δική σας ξεχωριστή
φροντίδα. Είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εγκατάλειψη, η κακομεταχείριση, η ανέχεια.
Αλλά το ίδιο κι η αλληλεγγύη, η συμμετοχή. Ποιος άραγε καλύτερα από εσάς μπορεί να βιώσει τα βάσανα της φτώχειας; Και ποιος καλύτερα μπορεί να σταθεί αλληλέγγυος;
Ποιος μπορεί καλύτερα να νιώσει τα άγχη που αντιμετωπίζει το σπιτικό του ανέργου; Ποιος άραγε, μπορεί καλύτερα να νιώσει το βάσανο του σπιτικού
που έχει παιδιά εξαρτημένα; Ποιος μπορεί να νιώσει τη μάνα που μεγαλώνει μονάχη το παιδί της;  Ποιος μπορεί να καταλάβει καλύτερα τις πίκρες της διαλυμένης οικογένειας; Ποια αυτιά μπορούν καλύτερα ν’ αγγίξουν ο αναστεναγμός του μοναχικού ηλικιωμένου και της αδύναμης γερόντισσας; Ποια γυναικεία μάτια μένουν ασυγκίνητα, βλέποντας τα γυμνά ποδαράκια του παιδιού του δρόμου;
Ποιο χέρι μπορεί να δώσει θαλπωρή στο παιδί με ειδικές ανάγκες;
Συμπολίτισσες, Είμαστε εδώ ΜΑΖΙ απόψε γιατί θέλουμε να αλλάξουμε το Δήμο μας και μαζί να αλλάξουμε τη ζωή μας. Γιατί ο Δήμος είναι οι άνθρωποι με τις ανάγκες τους, τις επιθυμίες τους, τις προσδοκίες και τα δικαιώματα τους. Το να αγνοείς τις ανάγκες των ανθρώπων και να περιφρονείς τις ελπίδες, είναι πολύ κακή πολιτική, είναι πολιτική για λίγους.
Αντίθετα εμείς προτείνουμε μια πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο.

Και αυτό γιατί μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμος για όλους τους Δημότες και Δημότισσες.
Η «Ώρα Ευθύνης» θα κάνει το Δήμο Αλεξάνδρειας νησίδα Ανθρωπιάς και υποστήριξης μέσα από μια πολιτική  κοινωνικής προσέγγισης που να στηρίζει τον ανήμπορο, να ενθαρρύνει τις προσπάθειές του, να τονώνει την αυτοπεποίθηση του.
Ένας δήμος χωρίς κοινωνικά αποκλεισμένους. Κοινωνική προστασία και κοινωνική δικαιοσύνη.
 Οι άνεργοι και οι οδηγούμενοι στην κοινωνική περιθωριοποίηση και στην κοινωνική εξαθλίωση δεν μπορούν να περιμένουν.
Πρέπει να σταθούν όρθιοι. Κανείς άστεγος, κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα γιατρό και σχολείο.
Κανείς χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κανένα παιδί χωρίς πρωινό, τετράδια, βιβλία κα θέρμανση.
Κανείς χωρίς υπηρεσίες Πρόνοιας. Η αξιοποίηση κάθε Ευρωπαϊκού Προγράμματος για να δημιουργήσουμε  δίχτυ προστασίας για κάθε συνδημότη που τον πλήττει η κρίση θα είναι η στήριξη της Διοίκησης που εμείς θα ασκήσουμε.
Η ενίσχυση του κοινωνικού Παντοπωλείου, του κοινωνικού Φαρμακείου με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εθελοντισμό θα είναι μια ακόμα απάντηση στην κρίση. Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα απλώνεται στις έδρες των Παλαιών Δήμων με συμβουλευτικούς σταθμούς σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών ( ΚΔΑΠ) και το ΚΑΠΗ θα έχουν την αμέριστη στήριξη μας.        
Το συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής από αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, υπηρεσιακά στελέχη, μέλη τοπικών φορέων, ειδικούς επιστήμονες και εθελοντές. Θα είναι μοχλός ανάπτυξης του Δήμου μας.
Σταδιακά και προγραμματισμένα θα αντικαταστήσουμε και θα ελέγχουμε όλα τα παιχνίδια σε κάθε παιδική χαρά με στόχο όλες οι παιδικές χαρές να είναι πιστοποιημένες από την Ε.Ε.
Φροντίζουμε για τον καλό φωτισμό σε κάθε γωνιά της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων με τακτικό έλεγχο της, θα στηρίξουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Πρέπει τη νέα χρονιά να την αφιερώσουμε στη νεολαία και στον Αθλητισμό, και στην επίλυση όλων των προβλημάτων των μαθητριών και μαθητών στα σχολεία μας.
Συμπολίτισσες και φίλες
Δεν αρκεί και δεν έχει καμία αξία ένας μεγάλος φωτισμένος δρόμος, μια φωτισμένη πλατεία όταν τα παιδιά που παίζουν δεν έχουν τα στοιχειώδη, όταν θλιμμένοι γέροντες κάθονται και αδιάφοροι πολίτες περνούν δίπλα τους.
Και αυτός είναι ο λόγος που αγωνιζόμαστε. Για αυτό ζητάμε την υποστήριξη σας δυναμικά στις 18 Μαίου.
 Εμείς θέλουμε ανθρώπους χαρούμενους, πολίτες με ενδιαφέροντα, παιδιά που θα παίζουν.
Σας ζητώ εγώ και οι συνεργάτες μου να απαντήσετε εσείς πρώτες στις επικίνδυνες και παλαιές κραυγές εκείνων που έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε χώρο συμφερόντων και προσωπικών φίλων και έχουν φέρει στο Δήμο μας τη μιζέρια και την ανέχεια.
Είναι στο χέρι σας πραγματικά, σε ποιους θα εμπιστευτείτε την ευημερία των οικογενειών σας, το μέλλον των παιδιών σας.
Η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» θα είναι μαζί σας και στις 19 Μαΐου ο Δήμος μας θα είναι ανοιχτός σε όλες και σε όλους, θα είναι ανοιχτός στο μέλλον.

Την εκδήλωση «άνοιξε» με έναν σύντομο χαιρετισμό η σύζυγος του υποψήφιου δημάρχου Κική Αμοιρίδου που τόνισε με ανθρώπινο λόγο ότι παρά τις αρχικές της διαφωνίες πείσθηκε ότι ο Παναγιώτης θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος γιατί αγαπάει τον τόπο του και τους ανθρώπους του.

Το γραφείο  τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: